ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>TÜRKİYE
5 Ocak 2017 Perşembe - 14:43

“Vefakar gençlik fedakar ecdadı" için yürüyecek

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “81 ilimizde düzenleyeceğimiz Sarıkamış şehitlerimizi anma programlarında binlerce gencimiz, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olmanın bilinciyle tek yürek olacak” dedi.

“Vefakar gençlik fedakar ecdadı  için yürüyecek

Sarıkamış’ta 8 Ocak’ta düzenlenecek “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü"ne katılacak olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “81 ilimizde düzenleyeceğimiz Sarıkamış şehitlerimizi anma programlarında binlerce gencimiz, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olmanın bilinciyle tek yürek olacak” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak’ sloganıyla 81 ilde düzenleyeceği Sarıkamış şehitlerini anma programlarında binlerce genç, Sarıkamış şehitleri için yürüyecek. Anma etkinlikleri 6-7-8 Ocak 2017 tarihlerinde başta Sarıkamış olmak üzere 81 ilde gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında tüm illerde tiyatro, konferans, seminer ve konserler düzenlenecek. Ayrıca 8 Ocak’ta başta Sarıkamış olmak üzere tüm illerde “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü" düzenlenecek.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, anma programları çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce gencin şanlı ecdadımızın gösterdiği büyük fedakarlığı yüreklerinde yaşayacağını söyledi. Bakan Kılıç, gençlere tarih bilincini kazandırmak, vatan sevgisini aşılamak, tarih şuurunu ve birlik duygusunu artırmak adına atalarımızın zor şartlar altında göstermiş olduğu fedakarlıklardan yola çıkarak farkındalık oluşturmak ve vatan savunması uğrunda çekilen sıkıntıları göstermek için anma programlarına büyük önem verdiklerini kaydetti. Bakan Kılıç, “Böylesine önemli programlara gençlerimizin katılmaları ve şanlı ecdatlarının bu toprakların birliğini ve bütünlüğünü korumak için gösterdiği mücadeleyi yüreklerinde yaşama ve gelecek nesillere aktarma adına çok önemli. Ülkemizin dört bir yanında gerçekleştireceğimiz anma programlarında binlerce gencimiz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olmanın bilinciyle tek yürek olacak” diye konuştu.
Sarıkamış’ta düzenlenecek anma programı, 6 Ocak Cuma günü şehit ve gazi aileleri onuruna verilecek yemekle başlayacak. Sarıkamış Kazım Karabekir Camii’nde okunacak mevlidin ardından Sarıkamış 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda bir meşaleli yürüyüş gerçekleştirilecek. Anma programının ikinci günü olan 7 Ocak’ta ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da katılacağı kardan heykeller sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki meşaleli kayak gösterisinin ardından ise ses sanatçısı Zara’nın da katılacağı bir konser düzenlenecek. Gece Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncu ile bir tarih sohbeti gerçekleştirilecek. Etkinliğin son günü olan 8 Ocak Pazar günü ise Kızılçubuk Zirve ile Yukarı Sarıkamış Şehitliği arasında “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü" gerçekleştirilecek. Yürüyüşün ardından da bir anma töreni düzenlenecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenleyeceği anma programları kapsamında Sarıkamış’ta her yıl Kızılçubuk mevkiinden başlayarak Sarıkamış Şehitliği’nde sona eren yürüyüş, Kızılçubuk toplanma alanında yapımı süren gölet ve yol inşaatı nedeniyle bu yıl Kars merkezde gerçekleştirilecek. Program kapsamında yaklaşık 5 bin kişi, başlangıç noktası olan Yenimahalle Garnizon Şehitliği’nde toplanacak. Katılımcılar yürüyüş boyunca Şehit Er Asım Akçay Sokak, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi, Faik Bey Caddesi ve Kazım Paşa Caddesi istikametlerini geçerek Ebul Hasan Harakani Külliyesi alanına gelecek. Yaklaşık 3 km uzunluğundaki yürüyüş, bu alanda yapılacak dua ve anma programı ile sona erecek. FOTO:GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI SİTESİ

 
Pasinler Belediyesi öğrencileri ağırladı
 
ilk ceza Erzurum'da verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Türkiye Şehitleriyle Yürüyor"
Sarıkamış “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” etkinliklerinin 102. yıldönümü ...
Sekmen terörü lanetledi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yılbaşında İstanbul Ortaköy’de ...
Anayasa değişiklik teklifi komisyonda kabul edildi
18 maddeden Anayasa değişiklik teklifi Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi. ...
 
Dostluk Grubu Cumhurbaşkanı Conde’yi ağırladı
Başkanlığını AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in yaptığı ...
‘Çıkılan bu yoldan geri dönmemiz mümkün değil’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEAŞ ile mücadele kapsamında hava ...
'Daha da beterini görürsünüz'
Başbakan Binali Yıldırım, "Ülkemize, içeride ve dışarıda zarar vermeye ...
 
'İşte milli seferberlik bu'
Erdoğan, “İş dünyamızdan tek beklentimiz; ekonominin çarklarını hızlandırması, ...
'Biz ehliyeti milletten alırız'
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Genel Merkez'de düzenlenen ...
'Onlar bitecekler, bu millet asla..'
Cumhurbaşkanı, 'Onlar ister canlı bomba olsunlar, ister şu tür bomba olsunlar, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva