ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>BÖLGEDEN
10 Ekim 2019 Perşembe - 10:53

“Ve yensurekellahu nasran aziza…”

Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de Mehmetçik’e dualar edildi. Sabah namazında camilerde buluşan müminler Fetih Suresi okuyarak, TSK’nın Barış Pınarı Harekatında muzaffer olması niyazında bulundu.

“Ve yensurekellahu nasran aziza…”

Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de Mehmetçik’e dualar edildi. Sabah namazında camilerde buluşan müminler Fetih Suresi okuyarak, TSK’nın Barış Pınarı Harekatında muzaffer olması niyazında bulundu.

ERZİNCAN'DA MEHMETÇİK'E “ZAFER DUASI”

Barış Pınarı Harekâtının zaferle sonuçlanması için Erzincan Kızılay Camii'nde sabah namazında Mehmetçik'e dua edildi. Erzincan’da harekat boyunca camilerde Fetih suresinin okunmasına devam edilecek.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat’ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtının zaferle sonuçlanması için Erzincan’da harekata katılan Mehmetçik’e sabah namazında Fetih suresi okunarak zafer duası edildi. Cemaat, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından ellerini semaya açarak dua etti.

Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin yaptığı açıklamada, “Ordumuz dün itibariyle Suriye’deki fitne unsurlarını yok etmek ve oradaki insanlarımızı huzura kavuşturmak için harekata başladı. Ülkemizde yaşayan Suriyelilerin vatanlarına dönebilmeleri için başlatılan Barış Pınarı Harekâtını desteklemek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız 96 bin camide sabah namazında Fetih suresinin okutulmasını istemiştir. Biz de bu bağlamda Erzincan’ın en eski camilerinden olan Kızılay Camii'nde harekata katılan Mehmetçiklerimiz için Fetih suresini okuyarak dualar ettik” diye konuştu.

ELAZIĞ’DA ‘BARIŞ PINARI HAREKATI’ İÇİN FETİH SURESİ OKUNDU

Elazığ’da ‘Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması içim tüm camilerde sabah namazı sonrasında Fetih suresi okundu.

TSK’nın Suriye’nin Tel Abyad bölgesinde PKK, YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla başlattığı ‘Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlandırılması için Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’daki bütün camilerde de sabah namazı sonrasında Fetih suresi okunarak dua edildi.

Şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar dileyen İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, ‘Barış Pınarı Harekatı’ boyunca vatandaşlardan Fetih suresini okumalarını istedi.

İzzetpaşa Camii'nde sabah namazına Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbettin Demirdağ, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

SABAH NAMAZINDA MEHMETÇİK İÇİN DUA EDİLDİ

Sınır ötesinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı'ndaki Mehmetçik için Malatya merkezdeki Yeni Cami'de Fetih Suresi okunarak, dualar edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt genelinde 90 bin camide, “Barış Pınarı Harekatı” ile harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) manevi destek vermek amacıyla sabah namazında Fetih Suresi okunarak namaz sonunda dualar edildi. Malatya'da İl müftüsü Veysel Işıldar, sabah namazını kıldığı Yeni cami'de Mehmetçik için dualar etti. Basın mensuplarının “Barış Pınarı Harekatı” ile ilgili sorularını cevaplayan Malatya Valisi Aydın Baruş; “Ordumuz dün itibari ile “Barış Pınarı Harekatı”nı Fırat'ın doğusunda başlattı. Allah yardımcıları olsun. Bugünde Müslümanlar olarak sabah namazından sonra ordumuzun zafere ulaşması için dua ettik. Bütün Camilerimizde namazdan önce de Fetih Suresi okundu. Bu Fetih Suresi hepimizin yüreklerine işledi. Çünkü ordumuzun dünyadaki mazlum milletlerin, hak ve hakikatin temsilcisi olduğuna yürekten inanıyoruz. Dünyadaki zulmün kaldırılması için, zor durumdaki insanların kurtarılması için ordumuzun neler yaptığını tarih boyunca biliyoruz. Daha önce gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatında, Fırat Kalkanı Harekatında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatında da tüm Mehmetçiğimizin bu duygularla Allah rızası için mücadele ettiğini biliyoruz. Yüce Allah'tan duamız odur ki; burada el açıp hep birlikte dua ettik, askerlerimizi, ordumuzu zaferlere eriştirsin, onları her türlü kazadan, beladan, teröristlerin saldırılarından muhafaza eylesin. Buradan bu duaya katılan tüm mümin kardeşlerimize çok çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Vali Baruş, duaya iştirak eden vatandaşlar ile tokalaşarak onlarla bir süre sohbet etti.

VATANDAŞLAR BARIŞ PINARI HAREKÂTINA DESTEK İÇİN CAMİLERDE BULUŞTU

Barış Pınarı Harekâtının zaferle sonuçlanması için sabah namazı öncesi Bayburt’taki camilerde Fetih suresi okunup, dualar edildi.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtının zaferle sonuçlanması için Bayburt’taki camilerde Fetih Suresi okunarak dualar edildi.

Bayburt’ta vatandaşlar sabah namazında şanlı Türk ordusunun harekâtta başarılı olması ve desteğini göstermek için Ulu Camisinde buluştu.

Fetih Suresi'nin ardından sabah namazı kılındı.

Türk ordusunun muzaffer olarak dönmelerini istediklerini belirten Bayburtlu vatandaşlardan İsa Yılmaz, “Kur'an-ı Kerim'i ve Fetih Suresi'ni tilavet ettik. Yarabbi İslam'ın son bayraktarı aziz Türk milletimiz fitneyi engellemek, akan gözyaşlarını dindirmek için çıktığı bu harekâtta onların yardımcısı ol. Sana yalvarıyoruz kahraman Mehmetçik'imizi muzaffer eyle." dedi.

ELLER SEMAYA BARIŞ PINARI HAREKATI İÇİN KALKTI

Türkiye’nin Suriye sınırlarında Fırat’ın doğusunda başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Gümüşhane’de sabah namazı öncesi tüm camilerde Fetih suresi okundu ve dua edildi. Uygulama operasyon boyunca devam edecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla dün başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Gümüşhane’de 500’den fazla camide sabah namazı öncesi Fetih suresi okundu, askerler için dua edildi.

Kent merkezindeki Kemaliye Camisine gelen vatandaşlar operasyonun başarıyla sonuçlanması için dua etti.

Burada bir açıklama yapan İl Müftüsü Osman Ayas, “Bu sabah itibariyle Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde bütün camilerde Fetih suresini okuyarak arkasından şuanda operasyonda olan askerlerimiz, güvenlik güçlerimiz için dua ettik. Allah onların yardımcısı olsun. Gönülden dua ediyoruz. Allah onları muzaffer eylesin inşallah. Bu uygulamamız operasyon devam ettiği süre içerisinde bütün camilerimizde devam edecek. Dualarımızla onları destekleyeceğiz inşallah. Allah kahraman askerlerimizi her daim muzaffer eylesin” dedi.

MUŞ’TA 'BARIŞ PINARI HAREKATI' İÇİN CAMİLERDE 'FETİH SÜRESİ' OKUNDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı' nedeniyle Muş’ta da sabah namazı öncesi tüm camilerde 'Fetih süresi' okunup, dualar edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde 81 ilde sabah namazında, “Barış Pınarı Harekatı” ile harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) manevi destek vermek amacıyla sabah namazında Fetih Suresi okunarak namaz sonunda dualar edildi. TSK'nın, Suriye Milli Ordusu ile birlikte Fırat'ın doğusunda PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik dün başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Muş’ta da tüm camilerde sabah namazı öncesi 'Fetih süresi' okundu, ardından da operasyona katılan askerler için dualar edildi. Muş Valisi Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen “Barış Pınarı Harekatına” destek olmak amacıyla sabah namazında Çağlayan Cami’nde düzenlenen programa katıldı. Programda namaza müteakip Fetih Suresi okundu ve akabinde tüm kahraman Mehmetçikler için dualar edildi.

 
5 YPG’li terörist etkisiz hale getirildi
 
Komandolar Suriye'ye böyle girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sunar esnafla istişare etti
Sunar, Müftüsolakzade Mahallesinde bulunan 2. Marketler Güneş Cami çevresindeki esnafla buluştu .
“Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” klibi çekildi
Atatürk’ün Kars’a gelişinin 95. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere ...
“Doğu Ekspresi ile Kafkaslara Yolculuk”
Güney Koreli tur operatörleri, Türkiye’nin önemli turizm duraklarından ...
 
HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 36’ncı gününde
Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP Diyarbakır İl ...
Çat kliple tanıtılacak
Çat İlçesine ses sanatçısı Ayaz Toprak tarafından tanıtım klibi çekildi.
Memiş Oltu Taşı ocaklarını ziyaret etti
Oltu Taşı ocaklarını ziyaret eden Erzurum Valisi Okay Memiş, bu işten ...
 
Yunus Emre yeni bir parka kavuştu
Büyükşehir Belediyesi, Yunus Emre Mahallesi’ne son derece şık bir park daha kazandırdı.
Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’na yepyeni imaj
İstasyon Caddesi Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda ...
Teröre ait izlerin silindiği köylere geri dönüş
Muş’ta 1993 yılında terör örgütü PKK’nın eylemleri nedeniyle köylerinden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva