ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>EĞİTİM
19 Mayıs 2010 Çarşamba - 07:12

Varna’ya Eğitim Çıkarması

“Beş Adımda Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi” konulu proje kapsamında, Erzurum’dan Bulgaristan’a çıkarma yapıldı.

Varna’ya Eğitim Çıkarması

İHSAN KUMRU/GHA/“Beş Adımda Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi” konulu proje kapsamında, Erzurum’dan Bulgaristan’a çıkarma yapıldı. 25 Nisan 05 Mayıs tarihleri arasında Bulgaristan Burgas ilinde gerçekleştirilen proje toplantılarına, Burgas Bölgesel Teftiş Kurumu ev sahipliği yaparken, toplantıya her iki tarafın temsilcileri katıldı.
//HEYETE KÜÇÜKOĞLU BAŞKANLIK ETTİ
Erzurum’dan Bulgaristan’a giden 11 kişilik heyete, Erzurum Milli Еğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Canip Küçükoğlu başkanlık ederken, çalışma ziyaretine Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 5, Şükrüpaşa Lisesi’nden 4 ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nden de, 2 eğitimci katıldı. Bulgaristan tarafından ise toplantılara Burgas Bölgesel Teftiş Kurumu, Slunchev Briyag Ivan Vazov Turizm Lisesi ve Burgas Bölgesel Okul Psikologları ve Ögretmenler Derneği temsilcileri katıldı.
Toplantı Burgas Bölgesel Teftiş Kurumu Müdürü Prof. Dr. Tanya Borisova’nın konuşmasıyla başladı. Müdür Borisova, “Biz Bulgaristan ekibi 2009 Kasım ayında Erzurum’da birinci çalışma görüşmelerinde nasıl iyi ve güzel günler geçirdiysek, şimdi oradan gelen misafirlerimizi öyle ağırlamak istiyoruz. Bunun için proje ekibimiz elinden geleni yapacaktır.’’ dedi.
//OKUL ORTAMINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ
Toplantının açılışında Proje Koordinatörü Milka Harizanova ise; okul ortamında şiddetin önlenmesi amacı olan ortak proje çalışmasında, iki uzak şehir Burgas ve Erzurum’un birbirlerine el uzattığını kaydederek, çocukların şiddet olmayan ortamlarda eğitim görmeleri için her türlü çalışmanın yapılması gerekliliğine işaret etti. Hazinaova, “Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek kazandırmak için çalışıyoruz. En büyük isteğimiz çocuklarımız kendilerinden farklı olanlara müsamahakâr olmalarıdır. Bizim çocuklarımızın arkadaşları olmalı, onlarla hayallerini paylaşabilmeleri, bizim isteğimiz budur’’ diye konuştu.
BURGAS’TA PROJE SÜRECİ ELE ALINDI
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü Canip Küçükoğlu ise, ikinci proje toplantısının, ortak iki bölgenin ekibinin birbirlerini daha iyi tanıyabilecek imkânlar sağlayacağını belirtti. Küçükoğlu, Bulgaristan temsilcilerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Proje Koordinatörleri Milka Harizanova ve Hüccet Vural, bugüne kadar her iki ortak bölgelerde gerçekleşmiş olan faaliyetler hakkında bilgiler aktardılar. Ayrıca toplantıda Ivan Vazov Turizm Lisesi müdürü Veselina Çolakova, Bölgesel Okul Psikologları ve Öğretmenler Derneği Başkanı Svetozar Yanev ve Erzurum Rehberlik Araştırma Merkezinden Muhsin Erhan da, proje çerçevesinde bugüne kadar yürütülen çalışmalarla ilgili olarak katılımcılara sunum yaptılar.
//ERZURUM HEYETİNE KÜLTÜR GEZİSİ
Çalışma programı gereğince, Erzurum’dan giden heyet, Burgas yerli idari temsilcileriyle görüşmelerde bulundu. Burgas ve Burgas bölgesinde bulunan birçok okulu da ziyaret eden Erzurum heyeti, görüşmelerde Bulgar eğitim sisteminin özellikleri üzerinde durdu. Ziyaret edilen okullarda ve kurumlarda, Şube Müdürü Küçükoğilu tarafından Erzurum sunumu yapılırken, Atatürk Üniversitesi hakkında da detaylı bilgiler verildi.
Çalışma ziyareti kapsamında Erzurum ekibi, Burgas ve Varna’nın tarihi ve kültürel mekanlarını da ziyaret ettiler. Misafirler Burgas yakınında bulunan, “Poda’’ adlı kuş mekanını ziyaret ettiler. Burgas’da bulunan çeşitli müze ve resim galerilerinde de ziyarette bulundular. Eski Nessebar, Burgas deniz sahili ve sahil parkları misafirlere Erzurum heyetine tanıtılırken, Varna şehrini ziyaret esnasında Varna katedrali de gezildi.                             
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eğitim 24 Mayıs 2010 Pazartesi 08:04

ayaz bey aslında kabalık yapmıiş konu ile ilgili olarak arge den faydalanmasını tavsiye ederim yapılan her çalışma olumlu sonuç verir ayaz bey okulunda üzerine düşeni yapsın bütün veliler kendisinden şikayetci

Yorumu oyla      6      4  
Ayaz bey 19 Mayıs 2010 Çarşamba 10:41

Arkadaşlar 3 gün Bulgaristan'a gidecek orada okullarda şiddetin nasıl önleneceğini öğrenecek ve gelip Erzurum'da okullarda şiddeti engelleyecekler. Yani oraya gidip görmeseler (görmeseler diyorum çünkü zaten konuşulanları anlayacak Bulgarca veya İngilizceye bu heyet mensupları zaten sahip değil)bu işi eğitimciler veya koskoca MilliEğitim Bakanlığındaki 100 lerce uzman bilmiyor da bu arkadaşları göndermiş YAZIK YAZIK BU DEVLETİN BÖYLE PLANSIZ İŞLERİ HALEN BİTMEDİ... Sadece Erzurum'da bir ton adam ya diğer şehirleri de bir düşünün... Neyse belki bu vatandaşlar Bulgaristan'dan çok kaliteli bir ahlaki tutum ve davranış modelleri getirirle de okullarda öğrencilerimiz Ahlaklı erdemli ve şiddetten uzak bireyler olurlar... Ayaz Bey'den Selamlar....

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çağdaş Türk Lehçelerinde uluslararası açılım
İHSAN KUMRU/GHA/Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ...
İletişim Kongresi bölgede büyük ilgi buldu
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından Erzurum'da düzenlenen ...
Bu kez veliler sınavda ter döktü
Oğuz Selim Karahan (CİHAN)- Erzurum'da Aziziye Eğitim Kurumları çocuğu ...
 
Akşener'den A.Ü'ye övgü
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi/MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Ertugay ...
İletişim Kongresinde bildiri rekoru
ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM GAZETESİ - Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi ...
Kaya: "Tarih ezberle öğrenilmez"
SAMET GÜLTEKİN (GHA) – Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kaya, “Türkiye’de son yıllarda ...
 
Kültür Merkezinden ücretsiz sanat kursu
(GHA)ERZURUM – Üniversitelerin özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul edilen ...
Dost-El takdir topladı
Oğuz Selim Karahan (CİHAN)- Erzurum'da hizmet veren okuma salonları, Palandöken ...
Final stresini eğlenceyle attılar
Atatürk Üniversitesi öğrencileri final sınavları öncesinde gönüllerince ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva