ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Altun, sektörde 25 yılını tamamladı
Altun, sektörde 25 yılını tamamladı
Erzurum’da bıçaklı kavga: 1 gözaltı
Erzurum’da bıçaklı kavga: 1 gözaltı
Dağlarda çiriş otu bereketi
Dağlarda çiriş otu bereketi
Curlingte heyecan dorukta
Curlingte heyecan dorukta
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
HABERLER>EKONOMİ
28 Ekim 2020 Çarşamba - 06:19

Varank’tan Erzurum vurgusu

Varank, “Ben son 4 günde Erzurum, İstanbul, Malatya ve Denizli’de bizzat sahadaydım, sanayicilerimizle bir araya geldim, fabrikaları gezdim. İnanın herkes işini büyütmenin, fabrikalarını genişletmenin derdinde. ‘ dedi

Varank’tan Erzurum vurgusu

Varank, “Ben son 4 günde Erzurum, İstanbul, Malatya ve Denizli’de bizzat sahadaydım, sanayicilerimizle bir araya geldim, fabrikaları gezdim. İnanın herkes işini büyütmenin, fabrikalarını genişletmenin derdinde. ‘ dedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası aylık meclis toplantısına katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Varank, “Malumunuz son birkaç gündür finansal piyasalarda oynaklıklar var. Şundan lütfen emin olun, bu dalgalanmalar Türkiye ekonomisinin üretim gücünden ve sanayisinden bağımsız” dedi.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası aylık meclis toplantısında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Konuşmamın hemen başında, dün Hatay İskenderun'da terörist unsurları etkisiz hale getiren kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Hataylı kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Biliyorsunuz, Amanoslar terör örgütünün üs ve geçiş bölgesi olarak kullandığı bir alandı. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, emniyet ve istihbarat birimlerimizin yoğun çabasıyla o bölge, teröristler için artık güvenli bir alan olmaktan çıktı. Dün etkisiz hale getirilen terörist artıkları, aslında güvenlik güçlerimizin daha önce başlattığı temizlik harekâtının son aşamasıydı. Hem istihbarat hem de güvenlik güçlerimizin dikkatiyle hamdolsun, onlar da imha edildi” ifadelerini kullandı.
“ÜRETİM, TÜKETİM VE DIŞ TİCARET GİBİ EKONOMİNİN CAN DAMARLARI DERİN YARALAR ALDI”
Korona virüsle birlikte, tüm dünyanın yeni bir düzene alışmaya çalıştığını vurgulayan Bakan Varank, “Üretim, tüketim ve dış ticaret gibi ekonominin can damarları derin yaralar aldı. Tabi böylesine bir dönemde, kamu tarafından izlenen politikalar çok daha fazla önem kazanmış durumda. Bu süreçte ülkeler, uyguladıkları kamu politikalarının etki derecesine göre ya başarılı oldu, ya da sınıfta kaldı. İşte biz, uyguladığımız politikalarla Türkiye’yi pek çok ülkeden pozitif yönde ayrıştırmayı başardık. İlk günden itibaren Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, oldukça dinamik bir salgın yönetimi gerçekleştiriyoruz. Emekçilerimizin ve işverenlerimizin haklarını gözeten benzersiz adımlar attık. Sosyal destek, kısa çalışma ve işsizlik ödeneği, normalleşme desteği gibi programlarla, milyonlarca vatandaşımızın hayatına dokunduk. Finansa erişim konusunda kamu bankalarımız büyük kolaylıklar sağladı” şeklinde konuştu.
“İLK 9 AYDA 10 BİN 802 SANAYİ İŞLETMESİ, SANAYİ SİCİL SİSTEMİNE KAYDOLDU”
Ülkenin dört bir yanında yeni yatırım yapma talebinin de arttığını vurgulayan Bakan Varank, “Salgına rağmen, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde yatırım talebi, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 30 daha fazla. İlk 9 ayda 10 bin 802 sanayi işletmesi, sanayi sicil sistemine kaydoldu, üretime geçtiğini bakanlık nezdinde tescilledi. Bakın bu rakam geçen seneye göre yüzde 12’lik bir artışa tekabül ediyor. Tabi dış talepteki canlanma da, ihracatımızı olumlu yönde etkiliyor. Eylül ayı ihracatımız 16 milyar doların üzerinde gerçekleşerek, tüm zamanların Eylül ayı ihracat rekorunu kırdı” diye konuştu.
“DALGALANMALAR TÜRKİYE EKONOMİSİNİN ÜRETİM GÜCÜNDEN VE SANAYİSİNDEN BAĞIMSIZ”
Son günlerde yaşanan finansal dalgalanmaların Türkiye ekonomisinden ve sanayisinden bağımsız gerçekleştiğini belirten Varank, “Ben son 4 günde Erzurum, İstanbul, Malatya ve Denizli’de bizzat sahadaydım, sanayicilerimizle bir araya geldim, fabrikaları gezdim. İnanın herkes işini büyütmenin, fabrikalarını genişletmenin derdinde. Ufak tefek sorunlar elbette var, ama üretim tarafında hiç kimseden yapısal bir problem ya da bir memnuniyetsizlik duymadım. Malumunuz son birkaç gündür finansal piyasalarda oynaklıklar var. Şundan lütfen emin olun, bu dalgalanmalar Türkiye ekonomisinin üretim gücünden ve sanayisinden bağımsız. Bakınız Türkiye, birden çok cephede aynı anda büyük mücadeleler içerisinde. Bir taraftan vatandaşımızın sağlığını korumanın derdindeyiz. Diğer yandan, ekonomiyi güçlü ve sağlıklı tutmaya çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dış politikada; ülkemizin ve aslında tüm ümmetin, haklarını koruyan çok boyutlu politikalar izliyoruz. Tabiri caizse, yedi düvele karşı bir mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Bakan Varank, 2021 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinin, geçen seneye göre yüzde 50 daha fazla olacağını ve sanayiye, teknolojiye, yeniliğe, KOBİ’lere ve bölgesel kalkınmaya, her zamankinden daha fazla kaynak aktarabileceklerini söyledi.

 
Korumalı işyerlerine 577 bin TL ödenek
 
Koca’dan tedbirde disiplin uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korumalı işyerlerine 577 bin TL ödenek
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, zihinsel ...
Kurulan şirket sayısında yüzde 44.4’lük artış
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’da Eylül ayında kurulan şirket ...
Erzurum’un 5’inci Bölge payı açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’un içinde bulunduğu, 5 bölgeden ...
 
Doğu Anadolu’da 4 bin 29 yatırım
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - , Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamında ...
Kuzeydoğu ekonomisine teşvik desteği
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’un 2001 – 2020 dönemi teşvik ...
KUDAKA Bölgesinde teşvik damgası
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - ÖZEL - Erzurum’un 2001 -2020 kapsamında ...
 
Erzurum’da kamudan 609 yatırım
Erzurum’da 2020 yılı İl Koordinasyon Kurulu 4’üncü toplantısı, Vali Okay ...
‘Türkiye süreci büyük bir dikkatle yönetiyor’
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, global markaların uzak doğudan ...
GSS kapsamında rekor ödeme
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Genel Sağlık ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva