ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>EKONOMİ
23 Ekim 2020 Cuma - 19:42

Varank Erzurum ekonomisi tespitlerini paylaştı

Sanayinin yanı sıra Erzurum'un turizmini de geliştirecek projeleri desteklediklerini ifade eden Varank, Erzurum sadece kış turizmiyle anılmasın, 4 mevsim turist çeksin istiyoruz.’ dedi.

Varank Erzurum ekonomisi tespitlerini paylaştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakanlık tarafından finanse edilen Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında desteklenen projelerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Varank, başta Tekstilkent olmak üzere CMDP kapsamında tamamlanan 5 projenin açılışını gerçekleştirdi. Bu çerçevede Bakanlık ve ilgili proje yürütücülerinin finansmanı ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının yerel koordinasyonuyla toplam 45,6 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Erzurum Tekstilkent Projesi, Erzurum 2.OSB Su ve Doğalgaz Altyapısının Oluşturulması Projesi, Tortum Gölü Cam Teras Projesi, ETÜ Kristal Girişimci Merkezi ve Sporcu Performans Ölçüm Değerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışları, düzenlenen törenle yapıldı.
Bakan Varank açılış törenindeki konuşmasında, Erzurum'da birbirinden kıymetli kalkınma yatırımı projelerinin resmi açılışlarını yapacaklarını, sanayi ve teknolojinin elinin değdiği altyapıları ziyaret edeceklerini belirterek Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Doğu Anadolu Gözlemevi'nde önemli görüşmeler yapacaklarını anlattı.
ERZURUM YATIRIMLARI

Bu yatırımların önemine işaret eden Varank, "Bu önemli altyapıları sadece ülkemizin değil nasıl bölgemizin göz bebeği yapabiliriz, bu hususları tartışacağız. Sonrasında da Erzurum Sanayi ve Ticaret Odamızda reel sektörün nabzını tutup, sanayicilerimizle geniş kapsamlı bir istişare toplantısı yapacağız" dedi.
ERZURUM’U YAKINDAN TAKİP

Varank, Erzurum'u her zaman yakından takip ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:"Burası mevcut kapasitenin çok daha ötesinde işler yapacak bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli açığa çıkarmak için son 8 senede özel sektörün 2 buçuk milyar liralık yatırımını, teşvik belgelerimizle destekledik. Bu sayede 8 bin vatandaşımıza yeni iş kapıları açıldı.
BÖLGESEL KALKINMA PLANI

Erzurum'u daha ileriye taşıyabilmek için bölgesel kalkınma projelerini hızla devreye aldıklarına dikkati çeken Varank, "Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansımız ve DAP Bölge Kalkınma İdaremiz, ilimizde 500'ün üzerinde projeyi destekledi. Bu projeler sayesinde tarım, sanayi, hayvancılık ve turizmde önemli başarılara imza atıldı, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Bugün Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında yatırımı tamamlanan projelerin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.
ERZURUM İMALAT SANAYİ

Varank, Erzurum'un imalat sanayinde daha fazla yer edinmesi hedefiyle yola çıktıklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üretim, istihdam ve ihracat kapasitesini geliştirmek adına, 2.OSB'de Tekstilkent projesini başlattık. Bu projenin bütün süreçleri bizzat Kalkınma Ajansımız tarafından takip edildi. Verdiğimiz destekler sayesinde, Tekstilkent 1. Etap'ta 4 fabrikanın inşaatı tamamlandı ve hâlihazırda 650 vatandaşımız iş başı yaptı. Bu fabrikalarda üretilen maske, önlük, tulum ve kaban gibi ürünler Almanya, Polonya, İspanya, İngiltere gibi ülkelere ihraç ediliyor. Yine bu projenin devamı niteliğinde olan İkinci etabı da destekliyoruz. Bu ikinci etabın tamamlanmasıyla da 4 bin Erzurumlu hemşehrimize istihdam sağlanmış olacak. Tekstilkent yatırımları, sektöre girdi sağlayan KOBİ'lere de dinamizm getirecek. Ayrıca burada oluşan kümelenme makine-ekipman üreticileri ve lojistik firmalarının Erzurum'a yatırım yapmasını da teşvik edecek. Böylece Erzurum'da istihdam ve rekabet gücü artacak."
ERZURUM TURİZM PROJELERİ

Sanayinin yanı sıra Erzurum'un turizmini de geliştirecek projeleri desteklediklerini ifade eden Varank, şunları söyledi:"Erzurum sadece kış turizmiyle anılmasın, 4 mevsim turist çeksin istiyoruz. İşte bu amaçla Tortum Gölü Cam Teras Projesini hayata geçirerek Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü gibi doğal güzellikleri barındıran Uzundere bölgesinin turizm altyapısını zenginleştirdik. Erzurum, spor turizmi için çok iyi bir destinasyon. Buradan hareketle Sporcu Performans Ölçüm Değerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezini kurduk. Merkez, kamp yapan sporcuların performans ölçümlerini yaparak, potansiyel sakatlıkların önüne geçmeyi hedefliyor. Bu merkezle aslında Erzurum'u yüksek irtifa sporcu kampları konusunda stratejik bir alternatif haline getirmiş olduk. Bu merkez, ülkemizde İstanbul ve Antalya'dan sonra üçüncü merkez olma niteliğini taşıyor. İnanıyorum ki Süper Lig takımlarımızın yanı sıra dünyanın dört bir yanından sporcular da zamanla Erzurum'u tercih etmeye başlayacak."
ERZURUM ÇEKİM MERKEZİ

Varank, Erzurum’un aynı zamanda üniversite gençliğinin bölgedeki çekim merkezi olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde Kristal Girişimcilik Merkezini kurduk. Bu merkezde gençlere fiziki imkânların yanında, danışmanlık, eğitim ve mentörlük destekleri de sunuyoruz. Çok kısa bir zaman dilimi olmasına rağmen, bu yerleşkeden daha şimdiden 345 girişimci adayı faydalandı ve 100'ün üzerinde iş fikri değerlendirildi. Hatta yazılım ve görüntü işleme üzerine bir iş fikri de ticarileşti. Ben buradan daha nice yeni fikirlerin çıkacağına bunların ticarileşeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Şunu samimiyetle söyleyeyim. Ülkemizin yazılım sektöründeki kabiliyetlerinin şu an sadece bir kısmını gördük. Oyun, simülasyon, bulut teknolojileri, yapay zeka ve siber güvenlik gibi alanlarda sessiz ama derinden ilerleyen gencecik şirketlerimiz var. Eminim ki Erzurum'da da bu işlere kafa yoran gençler var. İşte açtığımız girişimci merkezi, bu çocukların hayallerine hızla koşmasına imkân verecek. Bakanlık olarak gençleri yönlendirmeye, onlara yeni fırsatlar sunmaya ve kabiliyetlerini keşfetmelerini sağlamaya devam edeceğiz. Teknofest, deneyap teknoloji atölyeleri, verdiğimiz burslar ve sunduğumuz staj imkânları bu amaçla attığımız en temel adımlar. Elbette bu adımları daha da çeşitlendireceğiz."
Kalkınma Ajansının Erzurum'da reel sektör için iki destek programı uygulayacağına dikkati çeken Varank, bu desteğin 10 milyon lira bütçeli olacağını dile getirdi.
Programa, Erzurum Valisi Okay Memiş, Ak Parti Erzurum milletvekilleri Selami Altınok, Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oktay Güven, sanayici ve iş insanlarının yanı sıra tekstil fabrikasında çalışan işçiler katıldı.

 
Varank: ‘Erzurum bizim gözbebeğimiz’
 
Sekmen’den Varank’a Büyükşehir brifingi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Varank: ‘Erzurum bizim gözbebeğimiz’
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda ...
Erzurum Eylül ayı kamu giderleri açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ - Erzurum’da bu yılın ocak – Eylül döneminde kişi başına ...
Erzurum’da öncelik eğitimin
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’da bu yılın 9 ayında gerçekleştirilen ...
 
Erzurum Bölgede 2, Türkiye’de 22’inci sırada
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum Ocak – Eylül dönemi kamu sağlık ...
HAK-İŞ 45’inci yılında
HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 45’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Genel ...
Komisyon, Enerji Piyasası Kanun Teklifini kabul etti
Enerji Piyasası Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, ...
 
Tohum desteği ile çiftçilerin yüzü gülüyor
Erzurum İl Tarım Müdürlüğü’nce yem bitkileri üretimi artırmak için çiftçilere ...
Erzurum rekor kırdı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - . Eylül ayında 9 patent başvurusunu gerçekleştiren ...
Erzurum 9 ayda 262 marka üretti
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum marka üretimi bakımından Eylül ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva