ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>TÜRKİYE
29 Haziran 2012 Cuma - 07:56

Van Erdoğan’ı ağırladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise, Van depremi sonrası Türkiye ve dünyanın teyakkuza geçtiğini söyledi.

Van Erdoğan’ı ağırladı

YUSUF İDİZ-ŞÜKRÜ AKYÜZ
VAN (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bu kadar büyük bir depremin izlerinin silinmesinin zor olduğunu belirterek, “Bir anda bu izleri silmek mümkün değil. Ancak devletimiz, hükümetimiz özveriyle Türkiye genelinde bir dayanışma seferberliği başlatarak, şu ana kadar önemli ölçüde izleri sildi ve silmeye devam ediyor” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, hükümetin depremden sonra bir sınav yaşadığını ve bu sınavı başarıyla geçtiğini söyledi.
Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Van’da AÇEV tarafından Hüsrev Paşa Konteynır Kenti’ne kurulan Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada 4 yaşındaki Dilan Berge'yi kucağına alarak seven Erdoğan, kız çocuğuna elleriyle su içirdi. Bir ara Erdoğan’ın kucağında uykuya dalan minik Dilan, alkışlarla yeniden uyandı. Merkezin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hükümet olarak depremden sonra bir sınav yaşadıklarını ve bu sınavı başarıyla geçtiklerini söyledi. Van'da yaşanan acıların aynısını Ankara'da kendilerinin de yaşadığını belirten Bakan Şahin, "Büyük devlet, büyük millet olmak acıyı paylaşmaktır. Biz bunu yaptık. 55 bin çadır dolaştık. Annesi babası olmayanların annesi babası olduk. Çocukları olmayanların çocukları olduk. Devletin şefkatli eli olduk" dedi.
“TALİHSİZ OLAY KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRDİ”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise, Van depremi sonrası Türkiye ve dünyanın teyakkuza geçtiğini söyledi. Bu kadar büyük bir depremin izlerinin silinmesinin zor olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Bir anda bu izleri silmek mümkün değil. Ancak devletimiz, hükümetimiz özveriyle Türkiye genelinde bir dayanışma seferberliği başlatarak şu ana kadar önemli ölçüde izleri sildi ve silmeye devam ediyor. Ancak Van'da yaşadığımız acıyı unutmamız kolay olmayacak. Sevgili kardeşlerim. İnsan umuduyla yaşar. Ümidini kaybeden bir insanın kaybedeceği başka bir şeyi kalmaz. Biliyorum ki yüreğiniz yangın yeri. Depremin meydana getirmiş olduğu yıkım ve travma hepimizi derin bir hüzne boğdu. Ancak yaşadığımız bu talihsiz olaylar bize millet olarak kardeşliğimizi, birbirimize duyduğumuz sevgi ve muhabbetin ne kadar manalı, ne kadar içten olduğunu hissettirdi" diye konuştu.
Konuşmasını Mevlana'nın bir sözüyle sürdüren Erdoğan, "Hazreti Mevlana’nın gerçekten çok anlamlı bir sözü var. Diyor ki 'Küle döndüysen yeniden güle dönmeyi bekle. Geçmişte kaç kere küle döndüğünü değil, kaç kere küllerin arasında doğrulup güle dönüştüğünü hatırla.' Acıları, elemleri, kötü hatıraları kalbimizin derinliklerine gömmek ve dünden sıyrılıp geleceğe odaklanmak zorundayız. Bir kez daha umudu çoğaltmak, yaşama tutunmak, yıkılanın yerine daha iyisini yapmak zorundayız. Önümüzdeki yeni süreçte annelerimize çok büyük görevler düşüyor. Anneler ailenin temel direğidir. Anneler hem ailede hem toplumda insana ait hangi his varsa onun kayrağıdır. Aynı zamanda anneler yaşama tutunma, hem yaşama hem de yaşatma konusunda erkeklerden kat be kat daha güçlüdür. Eğer annelerin umudu kaybolursa biliriz ki çocukların umudu kaybolur. Eğer annelerin heyecanı yok olursa toplumun heyecanı yok olur. Eğer anneler yaşamı bırakırsa gelecek kararır. Annelerimizin; çocuklarımız adına, aileler adına, toplum adına depremin travmasını aşması çok büyük önem taşıyor. Annelerimiz bu stresi aşamazsa o gerilim, o bunalım çocuklarımıza sirayet edecek, geleceğimize sirayet edecek. AÇEV'e böyle önemli bir merkezi Van'a kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Biz her zaman Van'ın yanında olduk. 75 milyonun acısını acımız olarak bildik. Bundan sonra da 75 milyon acınızı, derdinizi paylaşmaya devam edecek" dedi.
Erdoğan, daha sonra Bakan Şahin ile birlikte merkezin açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesimi sonrası kadınlar tarafından açılan kermesi gezen Erdoğan ve Bakan Şahin, daha sonra bir otelde evlenecek 100 çiftin toplu fotoğraf çekiminden sonra onlarla birlikte yemek yediler. Emine Erdoğan ve Bakan Şahin, ardından Sevgi Evleri’ne geçtiler.

 
Cengiz Çetinkaya'yı ağırladı
 
Mutluluklarını Erdoğan’la paylaştılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlik Treni Erzurum yolunda
“Gençlik Treni-Bu Memleket Bizim” projesi kapsamında gençlere tarih, kültür ...
Yine yüreğimiz dağlandı: 4 şehit
Siirt’in Eruh ilçesinde teröristlerle askerler arasında devam eden çatışmada ...
Erdoğan Suriye olayını değerlendirdi
Partisinin grup toplantısında Suriye ile gelinen noktayı değerlendiren ...
 
Akdeniz’deki askeri hareketlilik sürüyor
Suriye’nin Türk savaş uçağını düşürmesinin ardından Akdeniz’de başlayan ...
Kemal Gürüz tutuklandı
Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "28 Şubat" ...
Hakkari'de çatışma: 1 şehit
Hakkari’nin Kavaklı bölgesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı.
 
TSK Kandil'i vurdu
Genelkurmay Başkanlığı Kuzey Irak'ta yapılan keşif sonucunda Kandil bölgesinde ...
Erdoğan, Karakoç Ailesine taziye verdi
Başbakan Erdoğan, 7 Haziran'da vefat eden şair ve yazar Abdurrahim Karakoç'un ...
Azerbaycan Kültür Günleri başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva