ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>SPOR
19 Şubat 2017 Pazar - 13:56

‘Vallahi olacak, Billahi olacak..’

Erzurumspor 10 kişi tamamladığı Ofspor maçını son dakikada kazandığı golle 2-1 kazandı. Puanını 46’ya çıkaran mavibeyazlı ekip liderliğini sürdürdü.

‘Vallahi olacak, Billahi olacak..’

Erzurumspor 10 kişi tamamladığı Ofspor maçını  son dakikada kazandığı golle 2-1 kazandı. Puanını 46’ya çıkaran mavibeyazlı ekip liderliğini sürdürdü. Mert Nobre’nin attığı 2 golle maçtan galip ayrılan Erzurumspor taraftarlarca dakikalarca alkışlandı. Eksik oynamasına rağmen oyun disiplininden kopmayan mavibeyazlı ekip adeta şampiyonluğunu tescil ettirdi.

HAKEM REZALETİ

Orta hakem Yaşar Can Temizel’in verdiği yanlış kararlarıyla çığırından çıkardığı karşılaşmada, mavibeyazlı ekip taraftarı olgunluğunu bozmayarak, takımı durmadan ateşledi. 90 dakika boyunca susmayan taraftar, mavibeyazlı ekip oyuncularının oyundan düştüğü anlarda sahneye çıktı, futbolcuları motive ederek maçın kazanılmasında en önemli etken oldu.

MAÇIN GALİBİ TARAFTARDI

15 bini aşkın taraftarın bir ağızdan söylediği ‘Vallahi olacak, billahi olacak, Erzurumspor bu sene, şampiyon olacak’ şarkısı Kazım Karabekir Stadyumunu inletti. Taraftarın coşkulu tezahüratı, futbolcuların oyun disiplinden kopmayarak galibiyet golü araması, Ofspor maçını tam bir şölene dönüştürdü.

ALKIŞLAR MERT NOBRE’YE

36’lık Mert Nobre maçın kazanılmasında diğer önemli bir unsur oldu. İlk golü attıktan sonra, yaptığı koşularla rakip takım defansını çökerten Nobre, beraberlik sürecinde takım arkadaşlarını motive etti. Ferit Erişçi’nin 63’te atılmasından sonra takımın on kişi kalması üzerine inisiyatif alan Nobre, takım arkadaşlarına galibiyet sinerjisi vererek, maçın kazanılmasında öncü oldu.

HAKEM SKANDALI

Orta Hakem Yaşar Can Temizel, TFF adına hakemlik noktasında Pendikspor maçından sonra ikinci kez Erzurumspor’un hızını kesmekte tam bir skandal görüntüsü verdi. Oyunun 1-1’lik bölümünde rakip takım kalecisinin oyundan çalmasına izin veren orta hakem, Ersel Aslıyüksek’in düşürülerek sakatlanması ve hastanelik olmasına da göz yumdu.

FERİT-FATİH-ERHAN ÜÇLÜSÜ

Karşılaşmada Fatih Gül-Erhan Çelenk ve Ferit Erişçi triosunun bir arada oynaması maçın ilk bölümünde rakip takımı çökertti. Ancak defansta Doğancan gibi hava toplarında da etkili olan bir ismin ilk 11’de olmaması yenilen golde etken oldu. Fatih Gül’ün bir virtiöz gibi oyunu yönetmesi dikkatleri  ve takdirleri topladı.

MAÇIN YILDIZLARI

Karşılaşmada maçın yıldızı Mert Nobre’di. Maçın kazanılmasında etkili olan diğer futbolcular ise Fatih Gül, Murat Paluli olarak değerlendirildi. Murat Paluli oyuna girdikten sonra rakip takıma geçen orta saha inisiyatifini Erzurumspor yeniden kazandı. Ersel’in sakatlanması üzerine oyuna giren Halil İbrahim Tuna’da sezonunun ikinci yarısında en iyi oyununu sergiledi.

NOBRE..NOBRE…NOBRE…

Karşılaşmanın ilk golünü 13. Dakikada Mert Nobre kaydetti.  21’inci dakikada Ofsporlu onur tam beş oyuncuyu geçerek jeneriklik bir gol kaydederek, takımına beraberliği getirdi: 1-1. Karşılaşmanın ilk yarısı bu sonuçla tamamlandı. Maçın ikinci yarısına galibiyet azmiyle çıkan mavibeyazlı ekip aradığı gollü bulmakta gecikince, 61’inci dakikada kontratak yedi. Rakip takım oyuncusunun yüzde yüzlük gol pozisyonunu profesyonel bir faulle engelleyen Ferit Erişçi oyundan atıldı.  On kişi kalma şokunu uzun süre üzerinden atamayan mavibeyazlı ekip, Murat Paluli’nin oyuna girmesiyle birlikte etkisini artırdı. Üç yüzde yüzlük pozisyonu gole çeviremeyen Erzurumspor aradığı gole 88’de kavuştu. Nobre hem galibiyet golünü attı, hem de Erzurumspor’un şampiyonluktaki kararlılığını gösterdi.

HAKEMLER

Erzurumspor-Ofspor karşılaşmasını Ege bölgesi hakemleri yönetti. İzmir Bölgeden Yaşar Can Temizel’in idaresindeki maçta aynı bölgeden Mustafa Han birinci, Aydın bölgesinden Ersin işsever ikinci yardımcı hakemlik görevini yürüttü. İzmir Bölgesinden Sertan Ertemçöz ise karşılaşmada dördüncü hakem olarak bulundu. Yaşar Filiz’in gözlemci olduğu karşılaşmada Zekeriye Hançer ve Ünsal Kaya temsilcilik yaptı.

ERZURUMSPOR 11’İ

Erzurumspor maça Ramazan Evren Üstündağ, Ersel Aslıyüksek, Sinan Morgil, Fırat Arıkan, Kemal Tokak, Erdem Koçal, Mehmet Albayrak, Fatih Gül, Erhan Çelenk, Mert Nobre, Ferit Erişçi 11’i ile başladı. Ahmet Altın, Eslem Öztürk, Doğan Can Otman, Halil İbrahim Tuna, Alişan Ural, Murat Paluli, Serdar Deniz yedekler arasında yer aldı.

OFSPOR 11’İ

Konuk Ofspor’un ilk 11’inde Yunus Emre Kırdal, Oğuz Yıldırım, Sergen İlhan, Onur Ramazan Toprak, Adem Sağlam, Muhammet Fettahoğlu, Canberk Özçakır, Hamza Küçükköylü, Selim Şahin, Arif İşçi, Talha Aydemir yer aldı. Beycan Kaya, Fatih Kaan Arıman, Emre Aydın, Nevzat Bilen, Muammer Sarıkaya, İsmail Can Üzüm, Mustafa Emin Birinci ise 18 kişilik kadroya giren futbolcular oldu.

23’ÜNCÜ HAFTADA 24 GOL ATILDI

Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Grupta 23’üncü hafta maçlarında 24 gol kaydedildi. 5 maçı ev sahibi ekiplerin kazandığı haftada 3 maç beraberlikle sonuçlandı, deplasmanda kazanan tek ekip ise Fethiyespor’u 2-0’la geçen Pendikspor oldu. Kocaeli Birlikspor 2, Amed 3 pian kaybederek zirve yarışında büyük yara aldı.

KÖMÜRSPOR’DAN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Haftanın en önemli maçı Zonguldak’ta oynandı. Playoff için mücadele veren, grubun iddialı ekiplerinden Kömürspor, evindeki maçları son dakika golleriyle kazanan Amed’i hem 9 kişi bıraktırarak cezalı duruma düşürdü, hem de geride olduğu maçta muhteşem bir geri dönüşle maçı 3-2 kazanarak Amed’i yarıştan düşürdü.

PUAN DURUMU

Erzurumspor 23’üncü maçında 13, sahasındaki 11’inci maçında ise 7’inci galibiyetini alarak puanını 46’ya attığı gol sayısını 44’e yükselterek liderliğini sürdürdü. Bir maçı eksik olan 2’inci sıradaki İstanbulspor ile puan farkını koruyan mavibeyazlı ekip Amed ile olan puan farkını beşe çıkarırken, Keçiörengücü ile olan fark değişmedi.

ERZURUMSPOR FARKI AÇIYOR

Erzurumspor’un 46 puanla lider olduğu Beyaz Grupta, 44 puanlı İstanbulspor iki, 41 puanlı Keçiörengücü 3’üncü sırada yer aldı.  41 puanlı Amed’in dördüncü sırada kaldığı gurupta aynı puanlı Kocaeli Birlikspor beşinci sıraya yerleşti.  Haftayı 37 puanlı Sivas Belediyespor 6, 32 puanlı Pendikspor ise 7’inci sırada tamamladı.

 

MAÇIN KARNESİ

STAT: Kazım Karabekir

HAKEMLER: Yaşar Can Temizel ?, Mustafa Han, Ersin İşveren

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR: Ramazan xx, Fırat xx, Mehmet xx, Fatih xx, Mert xxx, Erdem xx, Sinan xx, Ersel xx (Dk. 45 Halil xx), Kemal xx (Dk. 75 Doğan Can xx), Ferit xx, Erhan xx (Dk. 70 Murat xx)

OFSPOR: Yunus xx, Oğuz xx, Canberk xx, Sergen xx, Onur xx, Adem xx, Muhammet xx(Dk. 86 Mustafa x), Hamza xx(Dk. 77 Muammer xx), Selim xx, Arif xx, Talha(Dk. 90 Nevzat x)

GOLLER: Dk. 13 Mert, Dk. 88 Mert (B.B. Erzurumspor), Dk. 22 Onur (Ofspor)

SARI KARTLAR: Erdem, Evren, Kemal, Fırat, Fatih (B.B. Erzurumspor), Adem, Onur (Ofspor)

KIRMIZI KART: Dk. 62 Ferit (B.B. Erzurumspor)

 

23.HAFTA MAÇ SONUÇLARI

Tepecikspor 1 – 1 Anadolu Selçukspor

Keçiörengücü 2 – 1 Hacettepe Spor

Z. Kömürspor 3 – 2 Amed Sportif

İstanbulspor 2 – 1 Nazilli Belediyespor

Bucaspor 2 – 2 Kocaeli Birlikspor

Anadolu Üsküdar  0 – 0 K.Maraşspor

Fethiyespor 0 – 2 Pendikspor

BB Erzurumspor 2 – 1 Ofspor

Karagümrük 1 – 1 Sivas Belediyespor

 

SEZONUN İLK YARISINDA ALINAN SONUÇLAR

Kocaeli Birlik Spor 1 – 3 Bucaspor

Ofspor A.Ş. 0 – 1 Erzurumspor

Amed 2 – 0 Zonguldak Kömürspor

Pendikspor 2 – 0 Fethiyespor

K.Maraşspor A.Ş. 3 – 0 Anadolu Üsküdar

Nazilli Belediyespor 1 – 0 İstanbulspor A.Ş.

Hacettepe Spor 1 – 2 Keçiörengücü

Anadolu Selçukspor 2 – 1 Tepecik Spor A.Ş.

Sivas Belediye Spor 2 – 0 Karagümrük A.Ş.

 

24.HAFTA MAÇ PROGRAMI

Birlik Spor - Ofspor A.Ş.

Anadolu Selçukspor – Z. Kömürspor

Amed - Anadolu Üsküdar

Pendikspor - Karagümrük A.Ş.

Nazilli Belediyespor - Tepecik Spor A.Ş.

Kahramanmaraşspor A.Ş. - Keçiörengücü

İstanbulspor A.Ş.- Erzurumspor

Hacettepe Spor - Fethiyespor

Sivas Belediye Spor – Bucaspor

 
Aziziye'de anayasa değişikliği gündemi
 
Oltu Orcuk'ta trafik kazası: 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EYOF 2017'de , Sağlık hizmetleri başarısı
2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF) 13 ilden; 54 doktor, ...
EYOF 2017 Madalya sıralaması açıklandı
Türkiye madalya sıralamasında Belarus, Hırvatistan, Estonya, İngiltere ...
Palandöken Hatay'ı 3-1'le geçti
Voleybol Erkekler 1.Ligi B grubunda mücadele eden Palandöken Belediyespor, ...
 
‘Şampiyon Ol’ Projesine EOC’den tam not
2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin sosyal sorumluluk projesi ...
Pagnozzi: 'EYOF 2017 Erzurum, en iyi EYOF'
EYOF 2017'de yarışmalar tamamlanırken, organizasyonun kapanış basın toplantısı ...
EYOF 2017 Erzurum'da son gün
Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali bugünkü müsabakalarla son erdi. EYOF ...
 
Kapanışı Rusya yaptı
Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali, Rusya'nın kazandığı altın madalyayla sona erdi.
117.5 metre atlayışla rekor geldi
Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde kayakla atlamada son madalyalar ...
Türkiye 4'üncü oldu
Curling erkeklerde Rusya, Hollanda'yı yenerek altın madalyaya uzandı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva