ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
8 Kasım 2018 Perşembe - 15:12

Vali Memiş: ‘Gurur duydum’

Memiş, “Büyükşehir belediyemizi ziyaret ettiğimde kendilerinden bir sunum aldık. Gurur duydum. Belediyemizin çok kısa süre içerisinde böyle müthiş bir yol kat ettiğini görmek bir vatandaş olarak beni mutlu etti. Büyükşehir Belediye Başkanımızı kutluyorum. ‘dedi

Vali Memiş:  ‘Gurur duydum’

Erzurum’da İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından e-belediye bilgi sistemleri tanıtım toplantısı yapıldı. Palandöken’de düzenlenen toplantı e-belediye bilgi sistemlerinin tanıtım görüntüsüyle başladı. Toplantıda konuşan Vali Okay Memiş, Anadolu’nun kilidi bir kent olan Erzurum’da birkaç gün önce göreve başladığını ve vakit kaybetmeden şehri tanımak istediğini söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi aldığını belirten Vali Okay Memiş, “Büyükşehir belediyemizi ziyaret ettiğimde kendilerinden bir sunum aldık. Keyifle izlediğim sunumun sonunda mutlu oldum ve Gurur duydum. Hakikaten belediyemizin çok kısa süre içerisinde böyle müthiş bir yol kat ettiğini görmek bir vatandaş olarak beni mutlu ettiği gibi sorumlu makamda olan kişi olarak da ziyadesiyle memnun etti. Büyükşehir Belediye Başkanımızı kutluyorum. İnşallah bu azim ve kararlılıkla Erzurum’a bölgeye ve Türkiye’ye hizmet etmeye devam edecektir ”dedi.

“SIKICI KENTLER, SIKICI ŞEHİRLER BÜYÜYEMEZ”

Erzurum’un kış turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Vali Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kış turizmi açısından müthiş bir potansiyele sahip bir alan. Yılda en az bir milyon kişinin kış turizminden faydalandığı bir yer. Otellerimiz de şimdiden rezervasyonlar dolmak üzere. Yapılacak yeni yatırım ve otellerle birlikte şehrimiz, turistlerin ve burada yaşayanların mutlu olduğu keyif aldığı bir kent olma açısından emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Sıkıcı kentler, sıkıcı şehirler büyüyemez. Onun için Kaymakamlara, belediye başkanlarına, valilere bütün yöneticilere büyük sorumluluk düşüyor. Vizyoner projeler ile bulunduğumuz alanları daha yaşanabilir hale getirmemiz lazım. Kamu kaynağı kullanıyoruz. Bu kaynakları da doğru yerlerde harcamamız lazım.

“HİÇ KİMSE YEREL YÖNETİMLERİN POTANSİYELİNİ KÜÇÜMSEMESİN”

Erzurum’da devlet kaynaklarının doğru yerlerde kullanıldığını belirten Vali Okay Memiş, “Erzurum’da kentsel dönüşüm çalışmaları olsun alt yapı çalışmaları olsun hepsi gayet iyi ve doğru bir şekilde yapılmış. Ben ve Sayın Ağrı Valimiz Süleyman Elban ve Bilgi İşlem Daire başkanımız Osman bey de aynı şekilde yerel yönetim uzmanıyız. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde yaklaşık 14 yıl çalıştık ve şuanda uygulanan kanunların bütün maddelerinin mutfağında birlikte bulunduk. Sayın cumhurbaşkanımızın belediye kökenli olması yaptığımız çalışmalarda işlerimizi son derece kolaylaştırdı. Sayın cumhurbaşkanımız iktidara geldiğinde ilk reformu yerel yönetimlerde başlattı. İlk reform hareketi belediye kanunuydu. Arkasından Büyükşehir Belediye, İl Özel İdaresi kanunu hepsini yeniledi. Şimdi uyguluyoruz. Ben Gümüşhane’de il özel idaresi olarak uyguladım. Burada da büyükşehir belediyemiz var. Önceden birçok şeyi yapamaz denen belediyeler şuan ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için çok önemli işlere imza attı. Günümüzde belediyecilik yol yapmak, içme suyu getirmek, sadece kanalizasyonu yapmak değil. Bir şehri yaşanılır kılan her işe imza atmak belediyenin görevi. Belediyelerimizin görev alanlarını bu anlamda genişlettik. Ekonomi, sanayi, okullar. Eskiden bu işleri belediyeler yapamazdı hemen haklarında soruşturma açılırdı. Ama yapılan kanun değişikliği sayesinde alanınızı genişlettik. Ve bu sayede orda ki bütçelerden de bu alanlara para harcama imkanı getirildi. İyi ki de böyle oldu çünkü büyükşehir belediyelerinin de gelirleri arttı. Erzurum olarak biz şanslıyız. Türkiye’de 30 büyükşehir belediyesi içerisinde geniş alanımızdan dolayı kişi başına en fazla gelir alan belediyelerden biriyiz. Sayın büyükşehir belediye başkanımın iyi bütçe yönetimiyle kaynakların iyi yerlere harcandığını gördüm. Hiç kimse yerel yönetimlerin potansiyelini küçümsemesin”.

 “E- BELEDİYE BİLGİ SİSTEMİYLE HİZMET KALİTESİ ARTACAKTIR”

e-belediye sistemi ile hizmet kalitesinin de artacağına dikkat çeken Vali Okay Memiş, “Değerli bakanımız Sayın Süleyman soylunun önderliğinde yapılan bu e-belediye bilgi sistemi yerli yerine oturacaktır. Bu sistem bir standart getirecektir.  Belediyeler geçmişte bir büfe açmak isteyen vatandaştan yirmi beş ayrı evrak istiyordu. Yani esnaf ve girişimci illallah ediyordu. Yapılan yeni sistem sayesinde bunlara bir standart getirilmesi eminim hizmetleri kolaylaştıracaktır. Bunu başarmak çok önemli. Eğer bunları başarırsak merkezi idare yerel yönetime daha fazla yetki verecektir. Lütfen burada anlatılanları iyi dinleyip uygulayın. Efendim bu olmaz bunu başaramayız demeyin. Bu sistem Türkiye’de standart bir hizmet kalitesi getirmesi ve vatandaşların işlerini kolaylaştırma açısından son derece önemlidir. Bu çalışmada buna vesile olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu tarafından e-belediye bilgi sistemi projesi katılımcılara tanıtıldı.

Toplantıya; Erzurum Valisi Okay Memiş, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu, kaymakamlar, belediye başkanları ve ilgili çalışanlar katıldı.

 
ATAUNİ’de İnsan ve Medeniyet gündemi
 
Memiş: ‘Ahlaksızlar, milli manevi değerlerimizi tahrip ediyorlar’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkçe ezan tartışmalarına sert tepki
Türk Diyanet Vakıf Sen Erzurum Şube Başkanı İsmail Gülli, Türkçe ezan ...
Erzurum Valiliğinde Halk Günü
Erzurum Valiliği tarafından ayın her iki Çarşamba günü yapılan 'Halk Günü ...
Memur-Sen’den Çin zulmüne tepki
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Çin, Doğu Türkistan’da bir soykırım ...
 
Erzurum’da Kazakistan gündemi
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly Erzurum Valisi ...
‘Bütün enerjimizle Erzurum için çalışacağız’
Valiler Kararnamesi'yle Gümüşhane Valiliğinden Erzurum Valiliğine atanan ...
Dadaşlar 9 Kasım’da Ecdatla buluşacak
Erzurum’da gelenekselleştirilen Tabyalar Yürüyüşü bu yıl 9 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek.
 
Vali Memiş: ‘Haram yemedik’
Erzurum Valiliği görevine atanan Gümüşhane Valisi Okay Memiş için veda ...
Özdilek: “Doğru bir yoldayız”
Özdilek, Akhisaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Kolay kaybetmiyoruz ...
‘Her insana Erzurum Valiliği nasip olmaz’
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, ‘Her insana Erzurum’a vali olarak hizmet etmek nasip olmaz. 'dedi
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva