ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
3 Aralık 2021 Cuma - 19:21

Vali Memiş Engellilere yönelik destekleri paylaştı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle İbrahim Erkal Kültür Merkezinde, Erzurum Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen bir program düzenlendi.

Vali Memiş Engellilere yönelik destekleri paylaştı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle İbrahim Erkal Kültür Merkezinde, Erzurum Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen bir program düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından görme engelli Hafız Berna Deligöz tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile program devam etti.

Günümüze kadar engellere yapılan desteklerin anlatıldığı kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından bir bilinç oluşturduğunu söyledi.

Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli kriterlerden birisi, engellilere yönelik sunulan hizmetler ile engellilerin toplumsal hayata daha fazla katılımını sağlama konusundaki başarılarının oluğunu söyleyen Vali Memiş, “Bireylerin tek başına sağlamakta yetersiz kaldığı ihtiyaçlarını karşılamak, gereken dayanışmayı sağlamak, engellilerin her alanda hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirleri almak ve toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak devletin ve yerel yönetimlerin en temel görevleri arasındadır. Bize, yani devlete ve topluma düşen ise engelli insanlarımızın kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânları sunmaktır. Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır” dedi.

“6 BİN 124 ENGELLİ EVDE BAKIM HİZMETİNDEN YARARLANIYOR”

Devletin sunmuş olduğu imkanların yanında birçok engelli vatandaşın bakım ücreti aldığına dikkat çeken Vali Memiş, “Engelli ve Yaşlı Hizmetleri başlığı altında öncelikli hizmetimiz bakıma muhtaç engelli bireyleri, aileden bir bakıcıya engelli bakım ücreti ödenmesi yoluyla, aile ve yakın çevresi içinde bakımının sağlanmasıdır. Engellinin aile ve yakın çevresi içinde bakımının sağlanması mümkün değilse özel ve resmi bakım merkezlerimizde bakım ve koruma hizmeti sunulmaktır. Hali hazırda özel bakım kuruluşlarında hizmet alan 361 engelli ve yaşlıya yatılı bakım hizmeti verilmekte olup toplam 6 bin124 engelli ise evde bakım hizmetinden yararlandırılmaktadır. 2021 yılı boyunca verilen Engelli Kimlik Kartı sayısı 878’dir. Erişilebilirlik Mevzuatı çerçevesinde bugüne kadar 820 alan taraması yapılmış olup 11 Kuruma da Erişilebilirlik Belgesi verilmiştir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor, programa katılan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.

Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Aile Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin’de günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Daha sonra engelli Merve Elvan, kendi dilinden bir engellinin yaşadıklarını anlattı. Program tiyatro gösterisi, müzik dinletisi ve çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Programa Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Daire Müdürleri, STK Temsilcileri ve aileler katıldı.

 
Sekmen: ‘Erzurum erişilebilir ve ulaşılabilir şehir’
 
Engelliler için eksi 5 derecede koştular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öz: ‘İki hastane tünelle birleşiyor’
Öz, Erzurum Şehir Hastanesi ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ...
Öğrenme azmiyle takdir topluyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Engelli Koordinasyon Merkezinde ...
Sanat aşkı engel tanımıyor
3 Aralık Engelliler Günü Münasebetiyle Yakutiye Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ...
 
Vali Memiş: 'Tüm engelleri birlikte aşalım'
Erzurum Valisi Okay Memiş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ...
Palandöken'de kar kalınlığı yarım metreye yaklaştı
Doğu Anadolu’da yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ağır tonajlı ...
Erzurum’da kentsel dönüşüm hız kazandı
Erzurum’da TOKİ tarafından yapılan depreme yüksek oranda dayanaklı yeni ...
 
Aralık kar ile geldi
Erzurum’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi
Atatürk Üniversitesinde ‘Şiddete Karşı Sanat’
Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, ...
Yeşilay üyeleri istişare etti
Yeşilay elçileri 2021 yılı çalışmalarını değerlendirdi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva