ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>BÖLGEDEN
10 Ocak 2020 Cuma - 16:53

Vali Masatlı, Gazetecileri ağırladı

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle kentte görev yapan gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Vali Masatlı, Gazetecileri ağırladı

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle kentte görev yapan gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, gazeteciler gününü tebrik etti. Vali Masatlı, ’’Bugün hem çalışan gazeteciler günü hem de Mülki İdare amirlerinin İdareciler günü. Bu vesileyle hem sizlerin hem de biz mülki idare amirlerinin günü olan 10 Ocak’ı tebrik ediyor, tüm gazeteci ve idareci olarak çalışanlara başarılı bir iş hayatı temenni ediyorum.” dedi.

Programda Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Vali Masatlı, bu sistemin insanı merkeze alan, her tür ihtiyacını en üst seviyede karşılamayı amaç edinen bir sistem olduğunu söyleyerek,

’’Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi, Cumhurbaşkanının yürütmenin başı ve lideri olduğu bir sistemdir. Diğer adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. 16 Nisan 2017 yılında yapılan geniş kapsamlı anayasa referandumu ile 25 Haziran 2018 yılında yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi, Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçildiği yeni bir yönetim biçimidir. Bu sistemde Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin birliğini ve liderliğini temsil eder. Anayasanın uygulanması, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışması, cumhurbaşkanlığının sorumluluğu ve yetkisi altındadır. Cumhurbaşkanlığı Sistemi bir rejim değişikliği değil, üniter devlet yapısı korunarak devlet yönetimindeki ve bürokrasideki tıkanıklık ve aksaklıkları gidermeye yönelik bazı yetkilerin Cumhurbaşkanında toplandığı bir sistemdir. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi insanı merkeze alan, her tür ihtiyacını en üst seviyede karşılamayı amaç edinen bir sistemdir. Yönetim tarihimize ve yönetim geleneklerimize en uygun yönetim biçimi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve riyasetinde bakanlarımız ve bizlerle inşa edilmeye başlanılan “sosyal, demokratik ve güçlü Türkiye” için atılacak somut adımlar, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ile Türkiye’nin terörle mücadele, yatırımlar, eğitim, teknoloji ve tüm konularda hedef yıllar olacaktır.

Ülkemiz özellikle son 17-18 yılda çok değişmiş, çok gelişmiş ve kalkınmıştır. Türkiye bölgesinin en önemli gücü, kendi gündemi belirleyen ve bölgede oyun kuran bir ülke haline gelmiştir. Sosyal, siyasi ve ekonomik gelişmişliği modeli örnek alınan bir ülke haline gelmiştir. Ülkemiz dünyanın en büyük 17. ekonomisi olmakla birlikte, dünyanın en büyük 10. ekonomisi içerisine girmeyi hedeflemektedir.’’

Ardahan’da da Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminin hayata geçirilmesi için öncelikle vatandaşa hizmet veren kurumların çalışma programları gözden geçirdiklerini söyleyen Vali Masatlı, aksaklık ve uyumsuzluk görülen kısımların düzeltilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Vali Masatlı, ''Asıl işi vatandaşa hizmet veren kurumların ve personellerin daha aktif ve vatandaş odaklı çalıştırılması için gerekli tedbirler alınmıştır.

İlimizin ekonomik anlamada problemlerini gidermek için yerelde büyükbaş-küçükbaş, arıcılık ve kaz eylem planları hayata geçirilmiş ve takibi düzenli olarak yapılmaktadır. İlimizin en büyük problemi olan göçer problemi, hayvan hastalıkları, buzağı kayıpları göz ardı edilmeden çözüme kavuşturulmuş. SERKA yönetim başkanlığının ilimize geçmesi ile birlikte kurumlarımız tarafından sunulan projeler desteklenmiştir. İlimizin sosyal ve ekonomik değeri olan Damal Bebeği Evi ve Kadılar Kafeteryası oluşturulmuş, anaç kaz üretim çiftliği için projeler onaylanarak hayata geçirilmiştir. Ardahan kayak merkezinde yeni pistler açılmış, Çıldır Gölü’nün turizme katılması için festival alanı düzenlemesi, gölün doğal dengesinin bozulmadan korunması için gerekli çalışmalarda yapılmıştır.'' dedi.

Vali Masatlı 2019 yılında 287 Halk buluşması gerçekleştirerek halkın sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Vali Masatlı, ''Sosyal devlet olmanın gereği yerine getirilerek; şehit, gazi ailelerimiz, yaşlılarımız, öksüz ve yetim çocuklarımız, parçalanmış aile çocuklarımız için birçok proje hayata geçirilmiştir. İlimizin eğitimi analiz edilmiş, eğitim seferberliği yapılarak, geleceğe hazırladığımız çocuklar için birçok yeni projeler hayata geçirilmiştir. Başarı ön plana koyulmuş ve eğitimdeki eksiklikler giderilmiştir. Vatandaşı ön plana alan cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin uygulanması kapsamında her alanda vatandaşımızın yönetime katılması için; 287 Halk buluşması, 12 Muhtar toplantısı, 4 Yayla ziyaretleri, 14 İlçe ziyaretleri, 70 köy ziyaretleri, 69 ekonomik toplantıları, 43 güvenlik toplantıları yapılarak vatandaşlarımızın en iyi hizmet alması ve sorunlarının yerinde ve zamanında çözülebilmesi için tedbirler alınmıştır.'' şeklinde konuştu.

 
PKK çözülmeye devam ediyor
 
“Kırsala 3 milyar liralık hibe desteği”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaptırmış Aşkale 2020 vizyonunu anlattı
Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış ve beraberindekiler Atatürk Üniversitesi ...
Ailelerin evlat nöbeti 130'uncu gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP ...
Orhan’dan şeffaflık ve ifade özgürlüğü vurgusu
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye'de basın emekçilerinin ...
 
Öğrencilerden yürekleri ısıtan çalışma
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kız yurdunda barınan öğrenciler, çetin kış ...
Aydın, Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı
Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
Doğu Anadolu’dan muhteşem kareler
Anestezi teknikeri olarak hastanede çalışan 25 yaşındaki Mücahit Çelik, ...
 
‘Biz size ağalık değil hizmet etmeye geldik’
Vali Memiş, “Tüm muhtarlarımızın taleplerinin başımızın üstünde yeri var. ...
Heyelan yol kapattı, ekipler açtı
Bingöl’de kar yağışı sonrası oluşan heyelan yol kapattı, ekipler uzun ...
Ateş Karıncalarından ecdada vefa
İnegöl ilçesinde faaliyet gösten Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva