ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
8 Ekim 2020 Perşembe - 01:45

‘Vakit, Azerbaycan’ın yanında yer almak vaktidir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in de bulunduğu, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım ve Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu üyeleri TBMM'de basın açıklaması yaptılar.

‘Vakit, Azerbaycan’ın yanında yer almak vaktidir’

Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, “Vakit, hiçbir karşılığı olmayan ‘çatışmaları durdurun, müzakere masasına oturun’ açıklamaları yapmak değil; Azerbaycan’ın yanında yer almak, terör devleti Ermenistan’dan işgal ettiği Azerbaycan topraklarını hemen boşaltmasını talep etme vaktidir” dedi.
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in de bulunduğu, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım ve Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu üyeleri TBMM'de basın açıklaması yaptılar.

 Ayrım, Ermenistan’ın her zaman yaptığı gibi devlet terörüne başvurarak 27 Eylül sabahı ateşkesi ve uluslararası hukuku bir kez daha ihlal ettiğini belirterek, “Yukarı Karabağ cephe hattında Azerbaycan ordusu mevzilerine ve sivil yerleşim bölgelerine ağır silahlarla saldırmıştır. Gelinen noktada Azerbaycan Ordusu, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkını kullanarak, halkını korumak ve toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla karşı büyük bir başarı ile harekât icra etmektedir. Bugüne kadar basta Cebrail şehri olmak üzere yirmi iki yerleşim yeri işgalden kurtarılmıştır. Ülkemizin sahada Azerbaycan'a verdiği desteğin nişanelerinden biri olarak, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na refakaten Dostluk Başkanı olarak dün can Azerbaycan'ı ziyaret ettik. Ziyaret çerçevesinde, Dışişleri Bakanı Sayın Ceyhun Bayramov ile görüştük, Cenab President Sayın İlham Aliyev tarafından heyetimiz kabul edildi. Somut görüşmelerimizde Azerbaycan'ın haklı davasını her yerde savunacağımızı, kederde de sevinçte de; bugün de yarın da yan yana olduğumuzu, dünyanın haklının yani Azerbaycan'ın yanında yer alması gerektiğini ve Yukarı Karabağ'ın Azerbaycan'ın olduğunu ifade ettik” ifadelerini kullandı.
Ayrım, şunları kaydetti:“Temmuz ayında Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine düzenlenen Ermeni saldırılarından sonra olduğu gibi bu süreçte de malumunuz Gazi Meclisimizde Grubu bulunan dört siyasi parti tek vücut oldu ve 28 Eylül'de ortak bir bildiri yayınladı. Bu bildiri ile Meclisimizde grubu bulunan dört siyasi parti, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 28 Eylül 2020 tarihinde Yukarı Karabağ'da ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek, ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askerlerini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınadı. Ayrıca, Meclisimiz uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halkını korumak ve toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla Azerbaycan'ın gerçekleştirdiği vatan savunmasını desteklediğimiz ifade ettik. Böylece, ‘iki devlet tek millet’ olduğumuz Azerbaycan'la aynı zamanda tek yürek olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Bu vesileyle, Ermeni saldırıları sonucu şehadete yükselen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar, şehitlerin kederli yakınları başta olmak üzere bütün Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere; ‘Artık hesap vakti geldi diyen Azerbaycan, ister istemez kendi göbeğini kendisi kesmek zorunda kalmıştır’. Ermenistan'ın kasıtlı olarak Azerbaycan'da sivillerin yaşadığı yerlere saldırdığına ilişkin haberler, insanlık adına utanç vericidir.”
Tarafsızlık adı altında saldırgan Ermenistan’a ve mağdur Azerbaycan’a eşit mesafede durmanın işgalci Ermenistan’ı ödüllendirmek anlamına geldiğini aktaran Ayrım, “Ortak coğrafyayı paylaştığımız dost ve Dostluk ve kardeşlik zor zamanlarda ispat ister. Vakit, hiçbir karşılığı olmayan ‘çatışmaları durdurun, müzakere masasına oturun’ açıklamaları yapmak değil; Azerbaycan’ın yanında yer almak, terör devleti Ermenistan’dan işgal ettiği Azerbaycan topraklarını hemen boşaltmasını talep etme vaktidir. Kardeş gördüğümüz ülkelere sesleniyorum: Bizim arzumuz, bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması ve bölgesel işbirliğinin geliştirilmesidir” değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: HABER FOTOSU TBMM KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
TGB kanun teklifi Komisyonda kabul edildi
 
‘Biz hep hoşgörüyü yüceltmeye devam edeceğiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
İçişleri Bakanlığı ve Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, çocukların ...
Selçuk eğitim planlamasını paylaştı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime aşamalı geçişte alınan ...
Din İşleri Yüksek Kurulu açıklandı
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı seçildi.
 
'Somut Dayanışma' vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yunanistan’ın tüm menfi davranışlarına rağmen ...
Engeliler Meclisi’nden Azerbaycan’a destek
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına ...
Erzurum’da STK ve Kamu etkinlikleri 2 ay ertelendi
Erzurum Hıfzıssıhha Kurulu, 1 Aralık 2020 tarihine kadar sivil toplum ...
 
Karaismailoğlu müjde verdi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AIRBUS D&S tarafından ...
Genç Memur Sen’den Azerbaycan’a destek
Genç Memur Sen Başkan Vekili Enes Deligöz, Azeybaycan’a destek açıklaması yaptı.
Aydemir: ‘Dualarımız Azerbaycan’la’
Milletvekili Aydemir, ‘Dualarımız, yüreğimiz, canımız ve tüm varlığımızla, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva