ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
27 Aralık 2012 Perşembe - 13:30

Uzundere Doğal Sit Alanı oluyor

Kepçeli, Erzurum’da ve bölgede turizmin çeşitlendirilmesi için Uzundere’de doğa sporları, kuş gözlemciliği, yürüyüş, bisiklet ve gastronomi turları; yelken-kano-kürek-yüzme gibi su sporlarını bir faaliyet alanı olarak geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Uzundere Doğal Sit Alanı oluyor

NUSRET DURUR
ERZURUM (İHA) - Uzundere Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli, Erzurum’da ve bölgede turizmin çeşitlendirilmesi için Uzundere’de doğa sporları, kuş gözlemciliği, yürüyüş, bisiklet ve gastronomi turları; yelken-kano-kürek-yüzme gibi su sporlarını bir faaliyet alanı olarak geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.
Uzundere’nin sahip olduğu eşsiz doğa, farklı iklim ve coğrafi özellikleri, muhteşem çeşitliliğe sahip yaban hayatı ve tarihi değerleri ile Doğu Anadolu’nun alternatif turizm bölgesi olmaya aday olduğunu ifade eden Kaymakam Kepçeli, “Kaymakamlık olarak önceliğimiz belediye, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, yerel girişimciler ve Uzundere halkı arasındaki koordinasyonu sağlamak olup, Böylece doğa ve kültürel değerlerinin korunması, ilçedeki turizm altyapısının, yerel işletmelerin sayısının, mevcutların ise kapasitesinin ve kalitesinin arttırılması, bu yapıya uygun bir beşeri sermayenin ve sivil toplum katılımının geliştirilmesini amaçlıyoruz” dedi.
TURİZM ÇEŞİTLENDİRİLMESİ
Erzurum’da ve bölgede turizmin çeşitlendirilmesi için Uzundere’de doğa sporları, kuş gözlemciliği, yürüyüş, bisiklet ve gastronomi turları; yelken-kano-kürek-yüzme gibi su sporlarını bir faaliyet alanı olarak geliştirmeye çalıştıklarını kaydeden Kepçeli, “Bu konuda sivil inisiyatifler, yerel dinamikler ve yöresel ev pansiyonculuğu tarafımızca en azami şekilde desteklenmektedir. Uzundere’nin tanıtımı, turistik yatırım altyapısının oluşturulması için İl Özel İdaremizin maddi katkıları ile Tortum Gölü, Tortum Şelalesi ve çevresinin hali hazır haritaları çıkarılmaktadır. Müteakiben bölgenin 1. Derece doğal sit alanı olması nedeniyle koruma amaçlı imar planı hazırlanması için yine Erzurum İl Özel İdaresince plan ihalesi yapılacaktır.
Bu plan bölgenin turizm altyapısı için temel ve rehber oluşturacaktır. Bu planla birlikte başlatılan Uzundere’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm bölgesi ilan edilmesi çalışmaları da hızlanacaktır.
Hazırladığımız plan, rapor ve çalışmalar ile bölgemizin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya jeopark listesine alınması için çalışılacaktır.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bölgenin tarihi din merkezi olan Öşvank Manastırı’nın restorasyon çalışmaları başlatılmış olup, devamında mevcut yapının onarımı saplanacaktır.
2013 yılında 19 Mayıs’ta Kaymakamlık, Belediye, Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi, KUDAKA ve Sivil Toplum Kuruluşlarının ortaklığıyla ve Gençlik ve Spor Bakanlığının maddi desteğiyle Doğu Anadolu’nun ilk gençlik festivali olacak olan DapGenç-DapFest Fetivaline Uzundere’de başlanacak ve pek çok etkinlikle tüm Erzurum’da tamamlanacaktır.
Proje ile yurt içi ve yurtdışından 14-29 yaş arası gençler Uzundere’de bir araya gelecek, Uzundere’yi ve Erzurum’u tanıyacak, yıl içinde farklı zamanlardaki etkinliklerle gençlere yönelik proje geliştirme eğitimleri, yabancı dil eğitimi, yurt dışından gönüllü çalışma kampına katılım, doğa ve su sporları faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Hedefimiz bu gençlik festivalini her yıl geleneksel hale getirmekti.” Şeklinde konuştu.
 

 
Ağaçlar buz tuttu
 
Solmuş'a Yılın Tezi ödülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kahraman ecdat için yürüdüler..
Erzurum’un Yakutiye Belediyesi üstündeki rölyef önünde temsili yürüyüş ...
Kahkaha Kabare’den “Alem-i Cümbüş”
Atatürk Üniversitesi Kahkaha Kabare Tiyatro Grubu, “Alem-i Cümbüş”le tiyatro ...
1001 Hatimler başladı..
Erzurum’da yüzyıllardır devam eden 1001 Hatim Geleneği bu yılda yüzü aşkın ...
 
Atlı Spor övgü topladı
Mersin’in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü ...
Yüreklere sevgi taşıdılar
Atatürk Üniversitesi’nde sosyal kulüpler tarafından düzenlenen “Renkler ...
Üniversiteliler Huzur buldu
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun sonrası Yaşar ...
 
EDT’den ''Otel Plaza’da Bir Oda''
Erzurum Devlet Tiyatrosu yeni sezonda Türkiye’de ilk defa oynanacak olan ...
ATAÜNİ’den ‘Dünden Bugüne Erzurum’
Atatürk Üniversitesi Erzurum’un kültürel envanterini oluşturmak adına bir ilki gerçekleştirecek.
Müftülükten kahvehane sohbeti
Tortum İlçe Müftülüğü tarafından Tortum Merkez Camisinde kılınan sabah ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva