ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da bıçaklı kavga: 1 gözaltı
Erzurum’da bıçaklı kavga: 1 gözaltı
Dağlarda çiriş otu bereketi
Dağlarda çiriş otu bereketi
Curlingte heyecan dorukta
Curlingte heyecan dorukta
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
Vali Çiftçi eğitim brifingi aldı
Vali Çiftçi eğitim brifingi aldı
HABERLER>TÜRKİYE
11 Ağustos 2016 Perşembe - 04:22

‘Uzlaşma iklimini sürdürmeye kararlıyız’

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan, demokrasi mitingi tutan vatandaşlara hitap etti.

‘Uzlaşma iklimini sürdürmeye kararlıyız’

~~Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan, demokrasi mitingi tutan vatandaşlara hitap etti.
Yıldırım, "Bütün dünya görsün, şimdi Türkiye daha güçlüdür. 15 Temmuz sonrasında sağladığımız bu toplumsal mutabakatı, siyasal mutabakatı bozmamak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bu uzlaşma iklimini sürdürmeye kararlıyız. Bir daha ayrılığa, tefrikaya asla geçit vermeyeceğiz. Birbirimizin elini asla bırakmayacağız." dedi.
Alandakileri ve 80 ilde demokrasi nöbeti tutan vatandaşları selamlayıp, sözlerine, "İşte cumhur, işte cumhurbaşkanlığı. Muhteşem bir tablo. İşte millet, işte demokrasi, işte millet, işte devlet" diyerek başlayan Yıldırım, yurdun her köşesinde 15 Temmuz'da vatanı, milleti ve istiklali için canlarını feda eden, bölücü teröre karşı amansız mücadele eden bütün şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diledi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda son demokrasi nöbetinin gerçekleştirildiğini ifade eden Yıldırım, aziz millete 15 Temmuz gecesi liderlik yaptığı ve darbeye karşı "meydanlara inin" çağrısında bulunduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.
15 TEMMUZ GECESİ ÇOK ÇETİN BİR İMTİHANDAN GEÇTİK
Yıldırım, aziz milletin, Türkiye'nin geleceğini, ay yıldızlı bayrağı namertlere çiğnetmediğini, istiklal mücadelesini yöneten Gazi Meclis'e hainlerin girmesine izin vermediğini, Cumhurbaşkanını ve hükümetini asla yalnız bırakmadığını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin işgaline geçit vermediğini aktardı.
Alandakilere, "Sizler demokrasi kahramanısınız. Sizler ikinci istiklal harbinin kahramanlarısınız. Sizler vatanımızın, milletimizin ve bayrağımızın güvencesisiniz." diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
"15 Temmuz gecesi çok çetin bir imtihandan geçtik. Millet sayesinde Türkiye uçurumun kenarından döndü. Milli iradeye yönelik bu büyük ihanet girişimini, bu suikastı topyekün millet sahiplenerek boşa çıkardı, başarısızlığa uğrattı. O gece irademizi, demokrasiyi hedef alan hain kalkışmaya cevabı tam burada, Beştepe'de, sizler verdiniz. Kızılay'da, kahraman Kazan'da, Gölbaşı'nda, sokak sokak, cadde cadde milli iradeyi yok etmeye kalkışanlara, FETÖ'cü katillere dersini verdiniz. Şehitler verdik, gazilerimiz var. O gece bütün dünyaya millet nasıl olunurmuş, milli iradeye nasıl sahip çıkılırmış herkese gösterdiniz. Allah sizden razı olsun. O gece Türk milletini hafife alanlar önünde dağlar gibi direndiniz, dağlar gibi yüceldiniz. O gece demokrasiye sahip çıkmakla kalmadınız. Geçtiğimiz 27 gün boyunca yorulmadan, usanmadan genci, yaşlısı, kadını, erkeği ile meydanları doldurdunuz, demokrasi nöbetine 'durmak yok devam' dediniz. Milletimiz, devletimiz ve hükümet adına sizlere en derin şükranlarımı sunuyorum."
FETÖ GELECEK, HESAP VERECEK
Yıldırım, darbeciler ve hainlerin 15 Temmuz gecesi milleti alt edeceklerini zannettiklerini, meydanların sahipsiz kalacağını, milli iradenin yıkılacağını hesapladıklarını, ancak yanıldıklarını dile getirdi.
Darbecilerin hak ettikleri cezayı alacaklarını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Darbeciler kaybetti, Türkiye kazandı, millet kazandı, hukuk devleti kazandı, paralel kaybetti, millet kazandı. Devletine, milletine, emniyetine, vatandaşına kurşun sıkan katiller kaybetti demokrasi kazandı. Birlikte başardık, birlikte demokrasi destanı yazdık. Şehitlerimiz ve gazilerimiz canlarını ortaya koyarak ülkeyi, gelecek, aydınlık yarınlara taşıdılar. Şimdi bize düşen bu aziz vatandaşlarımızın haklarının hesabını sormaktır.
Feto gelecek, hesap verecek. Eğer bunların hesabını sormazsak, bu yiğitlerin geride bıraktığı yetimlerin yüzüne nasıl bakarız. Şehitlerimize, gazilerimize söz veriyoruz. Bu katillerden mutlaka hesap soracağız, en ağır ceza ile cezalandıracağız. Türkiye'nin, Türk milletinin istiklalini 1 dolara satan bu kalleşlere, bu alçaklara geçit vermeyeceğiz. Kurumlarımızı bu mikroplardan temizleyeceğiz. Polisimizin, askerimizin, adalet sistemimizin ve milli eğitim sistemimiz içindeki bu virüsleri tek tek çıkaracağız. Yeni yeni vesayet odaklarının yeşermesine de asla müsaade etmeyeceğiz."
Yıldırım, 15 Temmuz'da verilen şehitler ile bu toprakların tekrar vatan olduğunu, vatandaşların büyük bir milletin ferdi olduğunu gösterdiğini vurguladı.
BU UZLAŞMA İKLİMİNİ SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ
"Yenikapı ruhu gösterdi ki her şey Türkiye için, her şey birlik, beraberlik için, her şey millet için" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Aramızdaki ayrılığı, gayrılığı, ülkemizin istiklalinden daha önemli saymayacağız, aramızdaki farklılıkları vatanımızdan, namusumuzdan daha önemli saymayacağız. Kaybettiğimiz canlarımızın aziz hatırası, 7'den 70'e bizi birbirimize kenetledi. Darbeyi birlikte püskürttük, kenetlendik. Bundan sonra 70 milyon daha fazla kenetleneceğiz. Bütün dünya görsün, şimdi Türkiye daha güçlüdür. 15 Temmuz sonrasında sağladığımız bu toplumsal mutabakatı, siyasal mutabakatı bozmamak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bu uzlaşma iklimini sürdürmeye kararlıyız. Bir daha ayrılığa asla geçit vermeyeceğiz. Birbirimizin elini asla bırakmayacağız. Meydanlarda bir ve beraber olduğumuz gibi hayatın her alanında bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız."
 

 
“Zalime merhamet, mazluma eziyettir”
 
‘Rabbim bu milletten razı olsun’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Zalime merhamet, mazluma eziyettir”
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep ...
‘Darbeciler kaybetti, Türkiye kazandı’
Başbakan Yıldırım, '"Darbeciler kaybetti, Türkiye kazandı, paralel kaybetti, ...
Milyonları ilgilendiren tasarı kabul edildi
Erzurum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim Aydemir, ...
 
'Kamu görevlilerinin izin yasağı kaldırıldı'
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Kamu görevlilerimizin ...
Ala: ‘Bu nasıl bir ihanettir..?’
Bakan Ala, ‘Soruşturmalar derinleştikçe öyle rezaletler ortayla çıkıyor ...
Kahraman: Darbeler tarihi sona ermiştir
Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ...
 
‘Hepimizin gazası mübarek olsun’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni akın ...
Yıldırım: 15 Temmuz İkinci Kurtuluş Savaşı'dır
Fetullah Gülen'in mutlaka Türkiye'ye getirileceğini söyleyen Başbakan ...
Akar: ‘Hainler cezalandırılacaktır’
Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva