ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>SİYASET
10 Ağustos 2022 Çarşamba - 08:13

‘Uyanık olmak mecburiyetindeyiz’

Şentop, ‘Bizim her türden düşmana karşı en büyük özelliğimiz birliğimizi güçlendirmek olmuştur. Uyanık olmak, ülkemize karşı kötü emeller besleyenlerin tuzaklarına düşmemek mecburiyetindeyiz. Kardeşlik, barış ve bir olmak, her türlü düşmanı yenecek gücü bize vermektedir. ‘ dedi

‘Uyanık olmak mecburiyetindeyiz’

Şentop, ‘Bizim her türden düşmana karşı en büyük özelliğimiz birliğimizi güçlendirmek olmuştur. Uyanık olmak, ülkemize karşı kötü emeller besleyenlerin tuzaklarına düşmemek mecburiyetindeyiz. Kardeşlik, barış ve bir olmak, her türlü düşmanı yenecek gücü bize vermektedir. ‘ dedi

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Politik oyunlarıyla bizi yıkamayacağını anlayanlar, küçük farklılıklardan büyük kazançları olanlar, aramıza nifak sokmaya ve bizleri zayıf düşürmeye çalışanlar var, buna asla izin vermeyeceğiz." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Yenibosna'daki Cem Vakfınca Pir Hoca Ahmet Yesevi Cem Kültür Merkezi'nde düzenlenen muharrem ayı iftar programına katıldı.

Kovid olduğu için programa katılamayan Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'a "geçmiş olsun" dilekleriyle sözlerine başlayan Şentop, muharrem ayının manevi ikliminden istifade etmek için birçok kişinin bu ayı ibadetle geçirdiğini söyledi.

Muharrem ayının ilk gününün, Hicri yıl başının da ilk günü olduğunu hatırlatan Şentop, Kerbela olayına değinerek, "O gün gerçekleşen bu vahşet maalesef Müslümanlar arasında derin bir ayrışmaya sebebiyet vermiştir. Sünni ve Şii şeklinde gerçekleşen siyasi ayrışma daha sonraki dönemlerde farklı bir mahiyete bürünerek Müslümanlara esasen tarih boyunca çok büyük kötülük yapılmıştır. Halbuki İslam, vahdet inancı ekseninde birlik, kardeşlik ve dayanışma içinde yaşamamızı tavsiye etmektedir. Bizleri kan bağıyla değil kalp bağıyla birbirimize yakınlaştırmayı emretmiştir." diye konuştu.

Her ramazan ve muharrem aylarında kardeşliğin nişanesi olan bu tür toplantıların, muharrem ayının ilk gününden başlayan ve bir çatışma alanı açmayı amaçlayan kötü niyetlilerin olduğuna dikkati çeken Şentop, onlara verilen cevap açısından bu yılki iftar buluşmalarını çok daha önemli bulduğunu belirtti.

Meclis Başkanı Şentop, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kelime manası barış ve esenlik anlamına gelen İslam'ın mensuplarıyız. Benzerliklerimizden, ortaklıklarımızdan güç alarak birlik içerisinde yürümemiz her zamankinden daha kıymetli ve vazgeçilmez olmuştur. Anlaşmazlık çıkarmaya bahane kolay bulunur. Ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar da bu bahaneleri sahneye koymaya her zamankinden daha hevesli görünmektedir. Onların kirli senaryolarını ancak hep birlikte yerle bir edebiliriz. Bizim her türden düşmana karşı en büyük özelliğimiz birliğimizi güçlendirmek olmuştur. Uyanık olmak, ülkemize karşı kötü emeller besleyenlerin tuzaklarına düşmemek mecburiyetindeyiz. Kardeşlik, barış ve bir olmak, her türlü düşmanı yenecek gücü bize vermektedir.

Dünyadaki güç dengeleri değişmekte, yeni bir dünya kurulmaktadır. İnsanlık, daha kaygan bir zeminde yaşamak zorunda bırakılmaktadır. Bu bir süre de devam edecek. Böyle gözüküyor. Politik oyunlarıyla bizi yıkamayacağını anlayanlar, küçük farklılıklardan büyük kazançları olanlar, aramıza nifak sokmaya ve bizleri zayıf düşürmeye çalışanlar var, biz buna asla izin vermeyeceğiz. Birlik ve beraberlik kararlılığımız karakterimizin sarsılmaz bir parçasıdır."

Ankara'da 30 Temmuz'da üç ayrı cenazede düzenlenen saldırılara ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a yapılan saldırıya değinen Şentop, kendisini arayarak "geçmiş olsun" dileklerinde bulunduğunu söyledi.

Şentop, şunları kaydetti: "Bu saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri lanetliyorum. Hak ettikleri cezayı alacaklarından eminim. Biz devlet olarak şahıslarımıza yapılan kötülükleri affetme büyüklüğüne sahip olsak da beraberliğimize yapılan kötülükleri cezalandırmak kararlılığımızdan zerrece taviz vermeyiz. Alevi ve Bektaşi Derneklerine sağduyulu basın açıklaması için de ayrıca teşekkür ediyorum. Mezhep çalışmaları ve etnik farklılıklar üzerinden güç devşirmeye çalışanlar, ateşle oynayanlar, Türkiye'nin hala eski Türkiye olduğunu zannediyorlar. Kardeşliğimizi bozup nifak çıkartarak Türkiye'ye zarar vereceğini zanneden zavallıların yakasına bu devletin yapışacağına ve hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar yakalanıp cezalandırılacağına inancımız tamdır."

Vaktiyle sağcı-solcu, Alevi-Sünni, Türk-Kürt diyerek Türkiye'nin güzel evlatlarını ve beşeri kaynaklarını yok edenlerin, tarihin artık tekerrür etmeyeceğini anlamak zorunda olduklarının altını çizen Şentop, Türkiye'nin görünen sınırların çok ötesinde, çok büyük bir ülke olduğunu vurguladı.

Şentop, her türden tuzağa karşı, Türkiye'nin daima teyakkuzda olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'den kardeşlik ve dayanışmadan başka bir şey çıkmayacağını herkesin bilmesi gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Kerbela'yı anlamak için Alevi, Bektaşi veya Sünni olmak değil, sadece insan olmak ve insanlık değerleri adına yaşanan bu olaydan sonuçlar çıkarmak kafidir. Gelecek nesillere hakkı, adaleti ve güzel ahlakın timsali Hazreti Hüseyin mirasını anlatırken yaşananlara kardeşlik ve evrensel sevgiden söz etmek gerekir. Aşure, birliğe, paylaşmaya bir çağrıdır. Kerbela'yı hakkıyla anlamak, adalete, hakikate ve iyi bir insan olmaya talip olmaktır. Muharrem ayının milletimize, gönlü Ehli Beyt sevgisiyle kuşatan bütün İslam alemine ve barışa muhtaç dünyamıza birleşik iki ve kuşatıcı güzellikler getirmesini temenni ediyorum."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da yaptığı konuşmada, asırlardır birlikte yaşanılan topraklarda çok badireler atlatıldığını ancak birliğin ve kardeşliğin sürdüğünü söyledi.

Toplumsal huzurun en büyük sırrının sevgi olduğunu dile getiren Yerlikaya, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş'a evinin önünde yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade ederek, "Buradan tekrar ifade etmek isterim ki huzurumuza, birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize kastedenler, hukuk önünde asla ve asla cezasız kalmayacaktır. Aziz milletimizin gönlünde hiçbir zaman nifak tohumları yeşertemeyecekler." diye konuştu.

Fener Rum Patriği Bartholomeos ise yaptığı konuşmada Kartal Cemevi Vakfı Başkanına yapılan saldırıyı kınayarak, şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve bütün Türk halkı kınamaktadır. 21. asırda yaşıyoruz. Türkiye'miz Batı'ya yakın olan bir ülke. Medeni bir toplumun üyeleriyiz. Niye bu olaylar olsun. Geçenlerde Musevi mezarlığında 80 kadar mezar kırılmış. Yine soruyoruz kendi kendimize, niye ölülerimizi rahat bırakmıyoruz. Niye canlıları rahatsız ediyoruz. Niye sevgili ve kıymetli canlara böyle üzüntü veriyoruz, bu muharrem ayı günlerinde. Rum cemaati bugünlerde üzgün. Çünkü hastanemiz yandı. Cemaatinizin en iyi dileklerini hayır dualarını arz ediyorum."

Etkinliğe, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Cem Vakfı üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 
Enerji’de tarihi adım
 
Akar: 'Azimliyiz, kararlıyız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: ‘PKK ile FETÖ arasında hiçbir fark yoktur’
Bahçeli, “Uludere’den Roboski, Türkiye’den de Kürdistan çıkarmayı düşleyen ...
Şentop: ‘Türkiye'yi büyüteceğiz’
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Türk milleti olarak kendi varlığımızı ...
‘Erdoğan'ın önünde diz çökecekler’
Soylu, "Kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin. 2023'te o seçimin ...
 
'Mezhep ve bölge ayrımı kabul edilemez'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP’nin yapısı ve fikriyatı gereği bundan da ...
Destici: 'Saldırı bir provokasyondur'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “30 Temmuz’da ...
‘Referansı en zengin tek parti AK Parti’dir’
Yazıcı, “Bu millet gelişi güzel oy vermez. İş yapmayan, vizyonu olmayan ...
 
Erzurum Devlet Bahçeli’yi ağırlayacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzurum’a ...
'Erzurumlu bize oy versin neden versin kardeşim'
CHP Grup toplantısı Erzurum’da yapıldı. Kılıçdaroğlu, Erzurumluların CHP’ye ...
'Erzurum’dan Ona ekmek çıkmaz'
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, “CHP Lideri Kılıçdaroğlu şansını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva