ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>BÖLGEDEN
24 Nisan 2015 Cuma - 10:18

‘Ütopyaları asla gerçek olmayacak..!’

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “Ermeni meselesi tarihi olmaktan başka her şekle bürünmüştür.” dedi.

‘Ütopyaları asla gerçek olmayacak..!’

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “Ermeni meselesi tarihi olmaktan başka her şekle bürünmüştür.” dedi.

Bu yıl Ermeni diasporasının dünyanın dört bir yanında Türkiye üzerinde büyük bir baskı oluşturmak için yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Eğilmez, “Son günlerde, bizim kamuoyuna yansıyan bilgiler yaptıkları çalışmaların yüzde biri bile değil. Ermeniler özellikle ABD’de her argümanı kullanarak seslerini duyurmaya ve kendilerine taraftar toplamaya çalışıyorlar. ABD eyalet merkezlerindeki televizyonlarda, gazetelerde, radyolarda ve ulaşabildikleri billboardlarda yalanlarına destek arıyorlar. Üzülerek söylemeliyim ki bu faaliyetlerinin tam merkezine de Taner Akçam gibi kendisine Türküm diyen bazı zevatları oturtmuş, onların demeçlerini yayınlayıp duruyorlar. Ve yazık ki ABD’deki zengin ve güçlü Türkler (Cohbani yoğurtlarının sahibi Hamdi Ulukaya, Türk kahvesini, Yunan kahvesi olarak ilan eden ünlü doktor Mehmet Öz) orada büyük özveriyle mücadele eden Türkleri yalnız bırakmış durumdalar. Hatta bu umursamaz tavırları diaspora tarafından, onlarda bizi destekliyor diye kullanılmaktadır.” şeklinde konuştu.

AMAÇLARI NE?

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Peki amaçları ne? sorusuna da şöyle açıklık getirdi: “Aslında bu konuyu ikiye ayırabiliriz. Birincisi kendilerinin asla gerçekleşmeyeceğini çok iyi bildikleri tazminat ve toprak talebi. Bu onların ütopyası, gerekleşmeyeceğini bildikleri halde motivasyonlarını yüksek, birlikteliklerini güçlü tutmak için bu konuyu hep canlı tutuyorlar.

İkincisi ve bu yıl sonunda ulaşmak istedikleri en önemli hedef Türkiye ile olan sınırın açılması. Bu dönem Türkiye üzerinde güçlü bir baskı oluşturup, bu baskıdan kurtulmanın yolunun da sınırın açılması algısını oluşturmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Diaspora tarafından, Ermenistan’ın karşılaştığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle Türkiye suçlanmakta ve sınır kapılarının açılması sayesinde Ermenistan ekonomisinin düzeleceği iddia edilmektedir. Aslında Ermenistan’ın bağımsızlığına kavuştuğu günden bugüne iki ülke arasındaki ticaretin arttırılması ve bir sınır kapısının açılması sürekli olarak gündemde olmuştur. Bunda en önemli etken Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa’daki Ermeni lobilerinin faaliyetleridir.

Türkiye - Ermenistan sınır kapısının açılması konusunda dış baskı ve taleplerin dışında iç kamuoyunda da yönlendirici lobi ve gruplar bulunmaktadır. Bunların başında Türkiye ermenileri ve Ermenistan ile ilişkilerde daha liberal bir çizgi izlemesi gerektiğini savunanlar vardır. Bu kişiler ticari ilişkilerin sorunların çözümünde en önemli araç olduğunu savunmaktadırlar.

Kısaca Ermenilerin en önemli amaçlarından biri sınırı açılmasını sağlayıp, ekonomik olarak rahatlamaktır. Ama bunu yaparken de sınır açılması için Türkiye’nin taleplerinin gündeme gelmemesine de büyük özen gösteriyorlar.

Biz de ermenilere şu tavsiyede bulunuyoruz; işgal ettiğiniz Azerbaycan topraklarından çekilirseniz, Türkiye’nin sınırlarını tanıdığınızı resmi olarak açıklarsanız, Doğu Anadolu’yu batı ermenistan olarak nitelendirmekten vazgeçerseniz, I.Dünya savaşı öncesi, sırası ve sonrasında öldürdüğünüz Türkler için özür dilerseniz, Türk Devleti de mutlaka sınırı açacaktır.

Yani Ermeni meselesi tarihi olmaktan başka, her şekle bürünmüştür. 1915 artık tamamen 2015’e bürünmüştür. Artık günümüz meselesi olmuştur.”

 
Aydemir’den AK davet
 
Erzurum semasında dualar ve aminler buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
23 Nisan etkinliklerine kar engeli
Kars'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aşırı kar yağışından ...
‘Gün, onların günüydü’
Ardahan’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kar yağışı altında başladı.
Gizemli işaretler merak uyandırdı
Erzincan Atatürk Kent Ormanındaki yüksek kesimlerde yer alan kaya kütlelerinde ...
 
‘Papa, sözüm sana’
Tarihçi Kop: ‘Allah'ın indinde birilerinin gözünün içine baka baka yalan ...
‘Şehirler ve Kültürler, Yörelerimiz’ projesi başladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve yurdun dört bir ...
DAP İdaresi bir ilke imza attı
Prof. Dr. Oktay Belli, Urartu kültürü ile ilgili ilk defa böyle bir çalışmanın ...
 
Allahın rahmeti üzerlerine olsun
Sofu Dede, Çoban Dede, Cabbar Dede, Bulamaç Dede, Erkeş Dede, Arpaç Dede, ...
Gündüz: ‘Peygamberimizin sünnetine uymalıyız’
Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Gündüz İslam ümmetinin ...
TOKİ Doğu illerine odaklandı
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva