ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
4 Ekim 2011 Salı - 01:19

‘Üşüyorum’ beyaz perdeye taşınıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası, 'Üşüyorum" ismi ile beyaz perdeye taşınıyor. Proje üzerinde 2 yıldır çalıştığını söyleyen filmin senaristi Ejder Yılmaz, Yazıcıoğlu'nu ölüme götüren büyük bir sırrın olduğunu belirterek, "Bu olay bir kaza değil suikasttir" iddiasında bulundu.

‘Üşüyorum’ beyaz perdeye taşınıyor

ALEV HAMİTOĞULLARI-FERRUH SERÇE-HALİL KARAHAN(İHA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası, 'Üşüyorum" ismi ile beyaz perdeye taşınıyor. Proje üzerinde 2 yıldır çalıştığını söyleyen filmin senaristi Ejder Yılmaz, Yazıcıoğlu'nu ölüme götüren büyük bir sırrın olduğunu belirterek, "Bu olay bir kaza değil suikasttir" iddiasında bulundu.
Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası gerçekten bir kaza mı suikast mi? Sorusundan yola çıkan İzmirli Ejder Yılmaz, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası ve ardından yaşananları sinemada topladı. 2004 yılında Ankara'da öğrencilik yıllarında Yazıcıoğlu ile kısa süreli bir tanışıklık yaşadığını söyleyen 33 yaşındaki Ejder Yılmaz, söz konusu kazadan bir hafta sonra Kahramanmaraş'a gittiklerini ve Keş Dağları'na çıkarak çeşitli incelemelerde bulunduklarını söyledi.
KAZA MI SUİKAST MI?
Yılmaz, "Muhsin Yazıcıoğlu gerçekten bir kaza mı geçirdi aksi ise, neden öldürüldü? Neden ölüme terk edildi? O kazada gerçekten 5 kişi mi yaşamını yitirdi? Bölgede inceleme yaparken bu gibi çeşitli sorularla karşılaştım ve bunların cevabını da ancak sinemada anlatabileceğimi düşündüm. Bu yüzden kazayı ve kazadan sonraki ilk 5 günü anlatan zaman zarfını senaryo haline dönüştürdüm" dedi.
Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve oğlu Furkan Yazıcıoğlu ile görüştüğünü ve ailenin de sinema projesine sıcak baktığını dile getiren Yılmaz, "Yazıcıoğlu ailesi ve biz de bunun bir kaza değil suikast olduğu kanısındayız. Çünkü kazadan sonraki ilk 5 günde neler yapıldı? Bir bakıyorsunuz AKUT ekiplerinin aramaları yanlış eksen üzerine kaydırılıyor. Neden Kayseri Valisi bir açıklama yaparken, Kahramanmaraş Valisi 'Yazıcıoğlu'nun kaburgaları kırık hastaneye intikal etmiştir' açıklamasında
bulunuyor. İsmail Güneş'in 112 Acil servis personeli ile yaptığı görüşme sırasında 'Birileri geliyor' cümlesi neden montajlanmıştır? Yazıcıoğlu 8 ölümcül trafik kazası geçirmiş ve hepsinden de sağ kurtulmuştu. En son ise bir helikopter kazası ile yaşamını yitiriyor. Helikopter kazası tamamen bir suikasttir. Çünkü bu normal bir kaza değil. Tamamen suikaste itilmedir yani burada Yazıcıoğlu ve beraberindekileri ölüme götüren büyük bir sır var. Biz de bu sırrı sinema ile anlatmaya çalıştık" diye konuştu.
Senaryo aşamasında kazanın yaşandığı köydeki vatandaşlardan, BBP Genel Merkez'de görevli siyasilerden ve Devlet Denetleme Kurul raporlarından yararlandıklarını söyleyen Yılmaz, "Köyde yaptığımız araştırmada, 'kurtarılmak istenmeyen bir kazaydı, Yazıcıoğlu bile bile ölüme terk edildi' kanısını ortaya koydu. Bence Yazıcıoğlu bile bile cinayete kurban gitti, ölüme terk edildi. Çünkü arama çalışmalarında 4 köy aranıyor ancak kazanın olduğu köyde arama yapılmıyor. F16'lar neden kazanın yaşandığı köyünüzerinde hava şartları elverişli olmadığı halde uçuş gerçekleştiriyor? Genelkurmay neden bununla ilgili ciddi bir açıklama yapmıyor? Ben bu senaryoyu tamamladıktan sonra 'kaza mı? suikast mi?' ihtimalleri yeni yeni ortaya atılıyor.
YAZICIOĞLU'NU KENAN İMİRZALIOĞLU CANLANDIRACAK
Türkiye'de Yazıcıoğlu'nun istihbaratta donanımlı bir siyasi lider olduğunu ve bu yüzden çeşitli gizli örgütlerin Yazıcıoğlu'nun peşinde olduğunu kaydeden Yılmaz, "Muhsin Başkan, bir dönem Başbakan Erdoğan'a düzenlenmesi planlanan suikasti engellemiştir. Ayrıca Süleymaniye'de Amerikan Karargahı'nda yapılan gizli görüşmeye bir Türk siyasetçinin de katıldığı bilgisi Yazıcıoğlu'na ulaştırılmıştır. Bu yüzden bu suikastin arkasında İngiltere ve Amerika'nın olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
Film çekimlerine Kasım ayında İstanbul, Ankara, Sivas ve Kahramanmaraş'ta başlanacağını ifade eden Yılmaz, Yazıcıoğlu'nu Kenan İmirzalıoğlu'nun canlandırmasından yana olduklarını söyledi. Görüşmelerin sürdüğünü, henüz imzalar için masaya oturmadıklarını söyleyen Yılmaz, "Çok tepkiler ve tehditler aldık. Gerek siyasi kesimlerden gerek ise tanımadığımız insanlardan. Ama bu filmi çekmekten asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

 
B.Belediyespor’da üç puan sevinci
 
Yabancı öğrenci sayısında A.Ü farkı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşık Turabi Osmaniyelileri coşturdu
Osmaniye Folklor Araştırma Derneği’nce (OFAD) 14. Çukurova Aşıklar Bayramı ...
Güneş Vakfi’ndan piknik etkinliği
Erzurum Güneş Vakfı üyeleri piknik organizasyonunda bir araya geldi.
‘Camiler Milli kültürümüzün kaynağı’
İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfullah Cebeci bazı şeyleri ...
 
Ve perde…
Erzurum Devlet Tiyatroları (DT) perdelerini "Kuvay-i Milliye" adlı Oyunla açtı.
Bayraktutan ilgi odağı
Televizyonlarda geçen yıl yayınlanan 'Anadolu Sigorta' reklamlarında Atatürk'ün ...
Urartu kazısı 2011 etabı tamamlandı
Van Kalesi'nin kuzeyinde bulunan höyükte İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat ...
 
Akif’in Torunu milli ruhu anlattı
İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma ...
GSF, Çin’le Erzurum’u buluşturdu
Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen "Su ve Mürekkep" adlı ...
‘Erzurum turizmde çekim merkezi’
Çelebi Hava Servisi Hizmetleri A. Ş. Genel Müdürü Talha Göksel, Büyükşehir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva