ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
3 Kasım 2023 Cuma - 11:22

Ürüşan beklentilerini paylaştı

Erzurum'a modern besi tesisi kurulması yönünde destek bekleyen Erzurum Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Abdulkadir Ürüşan, “Tarıma dayalı besi işletme alanının oluşturularak besi tesislerinin Erzurum'da faaliyete geçirlmesini talep ediyoruz” dedi.

Ürüşan beklentilerini paylaştı

Erzurum'a modern besi tesisi kurulması yönünde destek bekleyen Erzurum Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Abdulkadir Ürüşan, “Tarıma dayalı besi işletme alanının oluşturularak besi tesislerinin Erzurum'da faaliyete geçirlmesini talep ediyoruz” dedi.

Erzurum’un hayvancılık ve tarım alanında önemli, verimli bir coğrafyaya sahip olduğunu, Ticaret Borsası'nda 'Süte Değer Projesi'nde başarılı olduğunu ve bundan memnuniyet duyduklarını ifade eden Erzurum Kırımızı Et Üreticiler Birlik Başkanı Abdulkadir Ürüşan, yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi'nin tek geçim kaynağı olduğunu besi hayvancılığının organize sanayi bölgelerine besi işletmeleri kurularak destek verilmesini istedi.

'Besi hayvancılığı yetiştirilmesi şehrin gelişimini sağlayacak'

Başkan Ürüşan, “Kırımızı Et Üreticiler Birliği olarak üreticilerimize alım garantisi vererek hayvancılığın merkezi Erzurum'da modern besi tesislerinin kurulmasını talep ediyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tarım ve hayvancılığa verdiği destekle beraber özellikle Erzurum'un modern besi tesislerine ihtiyacı var. Bu tesislerin kazandırılması ile sucuğu, pastırması, salamı, kavurma ürünleri ile batı da pazarında tescillenmiş olacak. Borsa Başkanımız Hakan Oral'ın destekleri ile 'Süte Değer Projesi'nde başarılı olundu. İktisadi hayvancılık bölgesinde ete değer projesi, yeme değer projelerinin hayata geçirilerek kurulacak besi işletmeleri ile birlikte bölgede yer alacak sanayi tesisleri, tarım-sanayi entegrasyonunun geliştirilmesine önemli katkı sağlayacak. Besi Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesiyle birlikte, büyükbaş hayvanlar şehrin belirli bir bölgesinde toparlanacak. Ulusal ve uluslararası rekabet açısından değerlendirildiğinde hayvancılığın mevcut hali ile sürdürülebilmesinde; damızlık temini, girdi maliyetleri, finans, organizasyonel yapı gibi başlıklarda sorunlar bulunmaktadır.

Hayvan sahipleri günümüz tekniklerine uygun olarak modern besiciliğe teşvik edilecek ve böylece şehrin gelişimini sağlanarak Erzurum'da daha sağlıklı ve verimli çevrede insan sağlığına zarar vermeyen bir ortamda besi hayvanı yetiştirilecek Erzurum kaliteli et üretiminin merkezi olabilir. Bu tür toplumun tamamını ilgilendiren kalkınma odaklı projeler gerek hazırlık gerekse uygulama aşamasında, ilgili tüm kesimlerin katkısını ve sahiplenmesini gerektirmektedir. 'Ete ve Yem'e değer projeleri, şehrin gelişimini sağlayacak. Artan hazır gıda taleplerini karşılamak üzere bölgesel kesimhane ve entegre et işleme tesislerinde ürünlerin pazara sunulacak hale gelmesine yönelik yatırımlara olan ihtiyaç devam etmektedir. Açık Besi Tesisleri, Yem Fabrikası, Kesimhane, Et İşleme Tesisi ve Biyogaz Tesisi gibi ana tesisler yanında idari ve destekleyici tesislerle birlikte modern hayvancılığının kazandırılması adına Milletvekillerimizden, Belediye Başkanlarımızdan destek bekliyoruz. Hayvancılık alanında sektörün vizyonunun uzun vadeli politikalar ve etkin kaynak kullanımıyla yeterli, nitelikli ve örgütlü hayvansal üretimle sağlıklı gıdaya ulaşmayı hedefleyen, rekabet gücü yüksek, üreticisinin refah düzeyini artırabilen, ulusal ekonomiye katkısı yüksek, sürdürülebilir bir hayvancılık sektörü ortaya konması, önem arz etmektedir. Birliğimizde mevcut 560 üyemizin bulunduğu Erzurum’da ortak kesimhane ve besi tesislerinin faaliyete geçirilmesi konusunda projelerin hayata geçirilmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

 
MTA Olur'da dağların röntgenini çekiyor
 
Sekmen Vali Eldivan'la görüştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜFE yıllık yüzde 61,36 oldu
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 61,36, aylık yüzde 3,43 oldu
Erzurum’un dış ticaret payı yüzde 3.38 oldu
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan bu yılın Ocak – eylül ayları ...
Erzurum ihracatta 8’inci sırada
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Bu yılın Ocak – Eylül ayları toplamında ...
 
10 ayda 45 şirket halka arz oldu
Yılın ilk 10 ayında 45 şirket halka arz olurken, 89 milyon 986 bin 961 ...
Erzurum ithalatta 6’ıncı sırada
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum bu yılın 9 ayında 43 milyon ...
Işıkhan’dan milyonları ilgilendiren açıklama
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, komisyonunda Bakanlığının ...
 
TCMB PPK toplantı özeti yayımlandı
Merkez Bankası PPK toplantı özetinde Türk lirası mevduat payının artırılmasına ...
TCMB enflasyon beklentisini paylaştı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, hassasiyet ...
Bayraktar’dan Türkiye'de enerji merkezi açıklaması
Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji pazarına ilişkin detayları paylaştı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva