ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
26 Eylül 2017 Salı - 13:30

Üniversite öğrencileri okul tadilatı yaptı

ANDA Kardeşe Vefa Derneği tarafından, Oltu’ya bağlı Gökçedere Mahallesi İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen tadilat işlemleri tamamlandı

Üniversite öğrencileri okul tadilatı yaptı

ANDA Kardeşe Vefa Derneği tarafından, Oltu’ya bağlı Gökçedere Mahallesi İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen tadilat işlemleri tamamlandı. 11 üniversite öğrencisi 13 günde okul binasının fiziki şartlarını iyileştirdi. Yenilenen okul binasını gören Gökçedereli minik öğrencilerin mutlulukları yüzlerine yansıdı.
Türkiye’de 11 şubesi bulunan ve genel manada mazlumların yanında yer alarak yardım götüren ANDA Kardeşe Vefa Derneği, ilk kez bir eğitim yuvasında faaliyet göstererek okul binasının tamamen farklı görünüme kavuşmasını sağladı.
Daha önce okula gelerek eksikleri tespit eden Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri, yaklaşık 2 hafta süren hummalı bir çalışmayla Gökçedere Köyü İlköğretim Okulu binasını baştan aşağıya yeniledi. Okulun sınıflarındaki duvarları kazıyarak yeniden alçı çeken üniversiteli gençler, daha sonra alçı ve boya yaptılar. Okulun dış cephesi, kapı ve pencerelere kadar her yeri boyayan gönüllü yürekler, pencerelere lüks perdeler asmayı da ihmal etmediler.
Gökçedere Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen açılış programına katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, “Arkadaşlarımız ilk yanıma geldiklerinde ve böyle bir düşüncelerinin olduğunu söylediklerinde açıkçası fazlasıyla samimi geldi. Daha sonra kendilerine, bize düşen konuda gerekli desteği sağladık. Açıkçası, okulların açılma haftasına denk geldiği için süreci pek takip edemedim ama şuan gerçekten heyecanlı bir şekilde yapılan tadilat işini merak ediyorum. Arkadaşlarımızın eline yüreğine sağlık, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
ANDA Kardeşe Vefa Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Güneş ise, “Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. ANDA Kardeşe Vefa Derneği olarak Erzurum’daki gönüllü kardeşlerimiz tarafından buradaki okulumuza bir tadilat işlemi gerçekleştirildi. Arkadaşlarımızın hepsi genç ve dinamik, burada gece-gündüz demeden çalıştı ve emek sarf ettiler. Bütün bunların hepsi, buradaki yavrularımızın çok daha iyi şartlarda eğitim görmeleri içindir. Bütün emeği geçen arkadaşlarımı tebrik ederim“ diyerek, tadilat boyunca emek gösteren gençleri kürsüye davet ederek alkışlattı.
Daha sonra okul binası önünde minik öğrencilerin tuttuğu kurdeleyi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, ANDA Kardeşe Vefa Derneği Genel Başkanı Okan Tosun ile birlikte kestiler. Okul binasını gezen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, yapılan çalışmayı çok beğenerek emeği geçenlere bir kez daha teşekkür etti. Dernek Genel Başkanı Okan Tosun ise, okulun lavabolarının iyi durumda olmadığını gözlemlediğini belirterek, burası için de gerekli girişimlerde bulunup yenileme çalışması yapacaklarını belirtti.
Okulun tadilat çalışmalarında yer alan öğrencilerden Şeyda Elibol, “Minik kardeşlerimizin daha da iyi şartlarda eğitim-öğretim görmesini arzu ettiğimiz için bu çalışmayı yapmayı uygun gördük. 2 hafta boyunca 7 arkadaşımız ile birlikte gece gündüz demeden burada çalıştık. Her şey küçük kardeşlerimizin geleceği için” şeklinde konuştu.
Açılış töreni ve yenilenen okul binasının gezilmesinin ardından, giydikleri çeşitli kostümleriyle çocukları uzun bir süre eğlendiren Büyülü Alem Tiyatro Topluluğu ise programa renk kattı. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri de programa katılarak, kendi pişirdikleri pasta ve börekleri küçük kardeşlerine ikram etti.
Daha sonra üniversite öğrencileri Gökçedere İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte çuval yarışı, halat çekme ve çeşitli orta oyunları oynadılar. Ardından öğrenciler ve protokol müzik eşliğinde halaylarla doyasıya eğlendi. Köyde adeta bayram havası yaşanırken Gökçedereli velilerde okul bahçesindeki programa yoğun ilgi gösterdi.
Büyülü Alem Tiyatro Topluluğu minik öğrencilere yüz boyaması yaparak çeşitli hayvan figürleri ve Ayyıldız çizerken ANDA Kardeşe Vefa Derneği Genel Başkanı Okan Tosun’da miniklere diş macunu seti dağıttı.
Bu arada açılış törenine Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, ANDA Kardeşe Vefa Derneği Genel Başkanı Okan Tosun ve Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Güneş, Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Emrah Ceylan ile okul müdür ve yardımcısı, öğretmenler, öğrenciler ve köy halkı katıldı.

 
21 uyuşturucu taciri tutuklandı
 
Palandöken Belediyesi 3 bin öğrenciyi sevindirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk dersi Kars Kapı Şehitliği’nde yaptılar
19 Eylül 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa ...
Eğitim-Bir-Sen İl Divan toplantısı yapıldı
Erzurum Eğitim-Bir-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Genel Başkan ...
Aktay: 'Marifetname bir şaheser'
TÜBA - Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (GEBİP) ...
 
Oltu’da İlköğretim haftası etkinlikleri
İlköğretim Haftası münasebetiyle Oltu’da da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Atatürk Üniversitesi Standı yoğun ilgi gördü
Geleneksel olarak düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri, bu yıl 21-24 Eylül ...
Eğitim - Bir-Sen’den kırtasiye yardımı
Eğitim-Bir-Sen okulların açılmasıyla birlikte İlköğretim Haftası içinde ...
 
Palandöken Belediyesinden öğrencilere kırtasiye desteği
Palandöken Belediyesi, encümen salonu da yapılan kırtasiye dağıtım törenine ...
Baro'dan Dekan Kök'e ziyaret
Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi ...
Okul kantinleri denetlendi
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullardaki kantin ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva