ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
6 Mayıs 2010 Perşembe - 06:47

Ungan Vakıf Medeniyeti'ni anlattı

BURHAN OKUMUŞ (İHA) - Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında "Vakıf Medeniyeti" konulu panel düzenledi. Bayburt Üniversitesi ve Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen programda Vakıfların Türkiye ve insanlık için ne derece önem arz ettiği konular işlendi.

Ungan Vakıf Medeniyeti ni anlattı

//UNGAN SUNUM YAPTI
Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programın açılış konuşmasını Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Üngan yaptı. Üngan, konuşmasında vakıf kurucularının İslami prensiplere dayalı olarak bir hayat yaşadıklarını ve mal varlıklarını milletlerin emrine sunan değerli insanlar olduklarını söyledi. Vakıfların Türkiye için bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetlere de değinen Kenan Üngan, Erzurum Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki 80 adet eski eser projesinden 70 tanesi bitirildiğine değindi.
//VAKIF MEDENİYETİ VE YÜKSEK TÜRK KÜLTÜRÜ
Üngan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Vakıflar, hamiyetli ve hayırsever atalarımızın öz varlıklarından fedakarlık yaparak milletin hizmetine sundukları değerli varlıklardır. Vakıflar gönülden doğan samimi bir sevgi, göklere yükselen insani bir duygu ve Allah rızası amaçlayan ulvi bir gayedir. Köklü ve şerefli bir geçmişe sahip olan bu kurumlar bugüne kadar başarılı hizmetler sunarak bugüne gelmişlerdir ve sunmaya da devam edeceklerdir. Vakıf kuranlar, "Sevdiğiniz şeylerden vazgeçmedikçe iyiliğe erişemezsiniz", "Veren el, alan elden daha hayırlıdır", "Bir elin verdiğinden, diğer elin haberi olmamalıdır", mealindeki İslami prensiplerden esinlenerek helal mal ve paralarını seve seve milletlerin emrine vermiş çok değerli insanlardır. İnsanlığa ışık tutan, büyük insanlar yetiştiren yüce milletimiz kendisine hizmet eden ve yurdumuzun kalkınmasına katkıda bulunan bu vakıfların kurucularını gönüllerinde yaşatmaktadır ve yaşatacaktır. Bu amaçla düzenlediğimiz yıllardır çeşitli kültür faaliyetleriyle kutlanmakta olan vakıf haftalarını bu düşünce ve duygularla imkanlarını ülke ve insanlık yararına vakfeden yüce insanları takdir, minnet, rahmet ve şükranla anmamıza vesile olmasını diliyorum. Onların bilgi, düşünce, görüş ve ilkelerini nesilden nesile intikal ettirerek, bir taraftan hatırlarını yaşatmak diğer taraftan da onlardan devraldığımız eserler ve düşünceleri geliştirmek, yaptıklarına yenilerini eklemek uğruna hızlı adımlar atmaya vesile olmasını diliyorum. Vakıf yoluyla kurulan ata yadigârı; vakıf,abide ve eski eserlerin bakım, onarım ve restorasyonunu büyük bir itina ile yürüten günden güne kuşaklar arasında canlı bir köprü olan bu kültür mirasının korunması yolunda 2000 yılından günümüze kadar yurt içinde ve yurt dışında bulunan vakıflara ait eserlerden 3382 tanesi restore edilerek milletimizin hizmetine sunulmuştur. 2000 -2009 yılları arasında bölge müdürlüğümüzde 80 adet eski eser projesinden 70 tanesi bitirilmiş olup, restore edilmiş eser sayımız 47'ya ulaşmıştır. Diğer taraftan bu eserleri öngörülen amaçlar doğrultusunda çalıştırarak millet ve memleket yararına hizmetlerde kullanılmasına imkân sağlayan okul, yurt, hastane, kütüphane, otel, müze, mabed, aşevi ve benzeri şekilde vakfiyelerdeki esaslar çerçevesinde kullanılmakta olan bu tür vakıf eserleriyle yurdumuzun dört bir köşesinde hizmet vermektedir. Sosyal bünyemizde daima birleştirici, kaynaştırıcı bir rol oynayan vakıflar geçmişte olduğu gibi günümüzde de gelirlerinin el verdiği oranda, vakfiye şartlarının doğrultusunda Türkiye
genelinde 78 bin 400 aileye gıda yardımı, 55 bin yetim ve özürlü kişiye muhtaç maaşı, orta öğretimde öğrenim gören 10 bin şehit ve yetim öğrenciye burs vermektedir. Bölge müdürlüğümüzün sorumluluk alanındaki 7 ilde 5 bin 400 kişiye kuru gıda yardımı, 3300 yetim ve özürlü kişiye muhtaç aylığı, 722 öğrenciye de burs vermektedir. Bu düşünceler içerisinde 27. Vakıf Haftası'nın bütün ulusumuza, tüm dünya uluslarına hayırlı olmasını diler, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi huzurlarınızda
kutluyorum."
Programda Vakıf Haftası paneli düzenlendi. Bayburt Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Kurt'un koordinatörlüğünde düzenlenen panele Arş.Gör. İbrahim Aşlamacı, Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Okuyan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk, Yrd. Doç. Dr. Nevzat Aydın, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Şen, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şengül konuşmacı olarak katıldı.
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu'nun YÖK toplantısı nedeniyle katılamadığı programa öğretim görevlileri, öğrenciler ve halk katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Gülhani eserleriyle unutulmayacak”
RECEP DAĞ/ERZURUM GAZETESİ/Vali Öztürk, önceki gün hayatını kaybeden Halk ...
Vakıflar’dan ‘Şeyhler Açılımı’
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Ungan, Şeyhler Mahallesi’ndeki ...
Vali Öztürk’e teşekkür
RECEP DAĞ/ERZURUM GAZETESİ/Erzurum’un tanıtımına önemli katkı sunacak ...
 
Cereci’den ‘Doğu’nun Uygarlık Birikimi’
İHA/İletişim araştırmacısı ve belgesel film yönetmeni Prof. Dr. Cereci'nin ...
Erzurum Tiyatro Günleri başlıyor
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, ...
Ebu İshak’tan Vakıf Geleneğine destek
SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında, Ebu İshak ...
 
Akçaabat'ta GSF sergisi
Akçaabat Belediyesi Emin Serdar Sergi Salonunda Erzurum Atatürk Üniversitesi ...
Yakutiye'de Kur'an Yılı etkinliği
SAMET ÖZÜNAL/ Yakutiye ilçesindeki camilerde müezzin kayyımlık, asil, ...
Ecdada vefasızlık..
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum Türk-İslam Medeniyeti’nin önemli merkezleri arasında. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva