ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>BÖLGEDEN
24 Aralık 2019 Salı - 14:11

Ülkü Ocaklarından kardeşlik vurgusu

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Muş, Bingöl, Malatya ve Erzincan vilayetlerinde Ülkü Ocaklarının gerçekleştirdiği bir dizi programa katıldı.

Ülkü Ocaklarından kardeşlik vurgusu

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Muş, Bingöl, Malatya ve Erzincan vilayetlerinde Ülkü Ocaklarının gerçekleştirdiği bir dizi programa katıldı.

Programların yanı sıra, MHP İl Başkanlıklarını, İl Ocakları ve valilikleri ziyaret eden Sinan Ateş bu illerdeki bazı ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere Ülkü Ocaklarının çocuklara yönelik çıkarmış olduğu ‘Çocuklar İçin Kutadgu Bilig ve Çocuklar İçin Dede Korkut’ kitaplarından hediye edip öğrencilerle sohbet etti.

Bölgede vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Genel Başkan Ateş beraberindeki heyetle Muş Ülkü Ocaklarının "Ülkede Dirlik, Ülküde Birlik Gecesi"ne, Bingöl Ülkü Ocaklarının "Gençlik Şöleni"ne, Malatya Ülkü Ocaklarının “Medya Siyaset İlişkisi ve Milliyetçilik" adlı konferansına katıldı.

"BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZ IRKÇILIĞI REDDEDER"

Türk milliyetçiliğini milli kimlik ve kültürü merkeze alan, insan olmaktan kaynaklı hak ve hukuka riayet eden bir milliyetçilik olarak tanımlayan Ateş şu ifadeleri kullandı:

“Milliyetçiliğimiz; millî kimlik ve kültürü merkeze alan, insan olmaktan kaynaklı hak ve hukuka riayet eden bir muhteviyatı haizdir. Türk milletine aidiyeti gururla taşıyan, Türk milletinin bir ferdi olmayı şerefle sahiplenen her kardeşimizi kucaklarız. Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi ‘Adımız bir, anımız bir, acımız bir. Biz büyük bir aileyiz. Kuzeyden güneye, doğudan batıya; tek bilek tek yüreğiz. Biz Türkiye'yiz.’ Ancak bu vatana, bayrağa ve devlete ihanet edenler bilsinler ki vatanımızın sınırları ve millî kimliğimiz ile ilgili son sözümüzü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Millî Mücadele’de söylemiştir” dedi.

"ET VE TIRNAK GİBİYİZ"

81 milyonun bir olduğunu ifade eden Ateş şu sözleri kaydetti:

“Bölünmez bir bütündür. Bizim için İstanbullu ne ise Hakkarili odur. Bingöllü ne ise Bursalı odur. Hepimiz aynı gövdenin dalları, aynı dalın yapraklarıyız. Et ve tırnak gibiyiz. Küsmek için bahane aramaz, kavga isteyenlere fırsat vermezsek; bozgunculara direnip bozuk ve bulanık niyetlere cephe alırsak, bölücülere yüz çevirip bölünme havarilerine tavır gösterirsek hiçbir güç bizi birbirimizden ayıramaz, karşımızda duramaz. Bir olursak, diri durursak, beraberliğimize sahip çıkarsak, bin yıllık kardeşliğimizi korkusuzca muhafaza edersek hiçbir zalim, hiçbir hain karşımıza çıkmaya cesaret edemez."

"ÜLKÜCÜLÜK BİR TERCİH, BİR HAYAT TARZIDIR"

Ülkücülüğün bir tercih, bir hayat tarzı olduğunu aktaran Ateş, “Ülkücülük; karanlık gecelere ışık, kararan kalplere nur, karanlık emellere sur olmak demektir. Ülkücü olmak; dert sahibi olmak demektir. Ülkücü olmak; din, dil, renk, mezhep veya meşrep fark etmeksizin Türk milletinin ferdi olmayı yüreğinde hisseden herkese yardım eli uzatmaktır. Ülkücü olmak; görülmüş bir rüya, kurulmuş bir hayal olduğu kadar beklenen kahraman olmak demektir. Bu bakımdan ifade etmek isterim ki; Ülkücü olmak yükte de pahada da ağır olmaktır. Ülkücü mazlumların duası, insanlığın içinde kıvrandığı buhranın ilacını formüle edendir. Hz. Mevlana’nın pergel metaforu ile ifade edecek olursak; bir ayağı tarih şuurunda ve Türk milletinin istikbalinde olan, diğer ayağıyla insanlık namına güzel ve hayırlı olan her şeyi araştıran, tanıyan ve bilmeye gayret eden insan ülkücüdür. Çok çalışacağız, alanımızda en iyiler olacağız. Okullarımızın parmakla gösterilen talebeleri olacağız. İlimde, fende, teknikte en ileri biz olacağız. Nobel Ödülü alan Aziz Sancar Ülkü Ocaklarından yetişmiş bir ağabeyimizdir. Ama şimdi bir Türk düşmanına bu ödülü vermek istiyorlar. Ne zaman Nobel’i biz adını Mevlana koyarak Farabi koyarak verirsek o zaman başarılı olduk demektir. Her ülküdaşım mutlaka Kur'an okumayı bilecek, en az 1 yabancı dil bilecek, 1 spor dalıyla uğraşacak, mutlaka satranç bilecek ve mutlaka bir müzik aleti çalacak. Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli diyor ki ‘Ülkücü gençler çift başlı Selçuklu Kartalı gibi olacaklar.’ Bu doğrultuda bir doğu, bir batı dili öğrenmelisiniz. Allah’ın izniyle Ülkücü gençlerde bunu yapacak zeka da kudret de vardır. Allah’ın izniyle bunu başaracaksınız. Türkiye’yi ilimde fende teknikte en ileri seviyeye taşıyıp tekrar cihanşümul bir devlete dönüştürecek olanlar sizlersiniz” diye konuştu.

 
Ailelerin evlat nöbeti 113. gününde
 
Yumurtayı sanat eserine dönüştürüyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Eğitimi Al Afetten Korkma”
Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğrencileri tarafından ...
Oltu’dan Viyana’ya eğitim köprüsü
Oltu Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencileri proje kapsamında Viyana‘ya gittiler.
Çocuklarının tedavisi için yardım bekliyorlar
Ağrı’da 15 yıl önce bir çocuklarını halk arasında ‘Akdeniz Anemisi’ olarak ...
 
Ailelerin evlat nöbeti 111’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Ailelerin evlat nöbeti 110'uncu gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP ...
Öz, yangınzedelerin üzüntüsünü paylaştı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, önceki gün Erzurum’un Uzundere ...
 
CHP Oltu İlçe Başkanlığı kongresi yapıldı
Oltu Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı olağan kongresi parti binasında ...
UCİM Oltu’da toplumsal duyarlılığı paylaştı
Oltu’da ‘Çocuk İstismarına Yönelik Farkındalık’ konferansı düzenlendi.
Annenin ağıtları yürek dağladı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva