ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
4 Temmuz 2018 Çarşamba - 10:12

Ulaşımda 7 dev proje

Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğünce Erzurum sınırları içerisinde yapımı devam eden 7 tünelle, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlanacak.

Ulaşımda 7 dev proje

Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğünce Erzurum sınırları içerisinde yapımı devam eden 7 tünelle, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlanacak. Tamamlanan Tünel projeleriyle, bölge ekonomisi yeni bir ivme kazanacak. Erzurum-Rize arasında yapılan tüneller tamamlandığında iki kent arasındaki yol 41,2 kilometre kısalacak.

Karayolları 12’nci Bölge Müdürü Enver Şerif Bağ, Erzurum sınırları içerisinde yapımı devam eden tünellerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Erzurum’da 7 tünel projesinin bulunduğunu belirten Bağ, yapımı devam eden tünellerde çalışmaların aralıksız sürdüğünü dile getirdi.

"KOP TÜNELİNDE 7/24 MESAİ"

Yapımına 2012 yılında başlanan 6,5 kilometrelik Kop Dağı Tüneli'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yapımı sona erdiğinde Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayacak 2 bin 409 rakımlı Kop Geçidi'ne yapılan Kop Tüneli ile hem mesafe kısalacak hem de araçların güvenliği sağlanmış olacak. Kış aylarında kar ve buzlanma nedeniyle sık sık kazaların yaşandığı Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri arasındaki ulaşım, tünelle daha kolay ve rahat olacak. Projeyle milyonlarca lira tasarruf sağlanacak. Erzurum'un Karadeniz ile olan ticaret ağına hareketlilik kazandıracağı düşünülen tünelle bölge turizminin de canlanması bekleniyor.

"OVİT’İ TAMAMLAYAN KIRIK TÜNELİ"

Erzurum-Rize klarayolunun Rize'nin İkizdere ilçesi ile Erzurum'un İspir ilçesi arasında yapımı süren, Türkiye'nin en büyük tünellerinden Ovit Tüneli'nin devamı olarak İspir ilçesinde yapımına başlanan Kırık Tüneli'nin inşaatı devam ediyor. Tamamlandığında söz konusu karayolunu 33 kilometre kısaltarak, sürücülere yaklaşık 1 saatlik zaman kazandıracak Kırık Tüneli, bittiğinde sürücülere konforlu ve güvenli bir ulaşım imkanı sunacak.

Hizmete alındığında Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayacak ve transit taşımacılıkta önemli bir konuma sahip olacak tünel sayesinde, Gürbulak Sınır Kapısı'na kesintisiz ulaşım sağlanacak.

"VİRAJ VE YOKUŞLARI ORTADAN KALDIRACAK PİRİNKAYALAR TÜNELİ"

Erzurum'un Uzundere ilçesinde ve Türkiye'nin en doğusundaki kuzey-güney aksından Gürcistan'a kadar uzanan ve ilçedeki doğa harikası Tortum Gölü ile Tortum Şelalesi yakınındaki geçitte tünel yapılması için çalışmalara başlandı.

Özellikle kışın kapanan yoldaki trafiği rahatlatmak ve turizmi canlandırmak için Karayolları Genel Müdürlüğü ve Uzundere Kaymakamlığı koordinesinde hazırlanan tünel projesi, tamamlandığında tek tüp olarak 2 bin 380 metre uzunluğunda hizmete girecek.

Bölgedeki viraj ve yokuşları ortadan kaldırarak turizme ciddi katkı sağlayacak tünel, uluslararası taşımacılık yapan sürücülerin yol çilesine çare olup kazaların önüne geçecek.

Yöreye ulaşımı kolaylaştırarak yerli ve yabancı turistler için bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek tünel, sürücülere yakıt tasarrufu sağlamanın yanı sıra ilçenin barındırdığı birçok turizm faaliyetine ivme kazandıracak.

Tünel, ulaşıma açılmasıyla Cittaslow İcra Kurulunca "sakin şehirler" ağına kabul edilen Uzundere ilçesindeki Tortum Gölü, Tortum Şelalesi, Yedi Göller ve Öşvank Kilisesi gibi tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecek turistler, konforlu ulaşım imkanına kavuşacak.

"ÇIĞIN KAPATTIĞI YOLA ÇİRİSLİ TÜNELİ"

Erzurum Çirişli Tüneli ve bağlantı yolları ile Erzurum-Bingöl Karlıova yolu hem daha güvenli olacak hem de kısalacak.

Kış mevsiminde olumsuz hava koşulları nedeniyle sürücülere geçit vermeyen Erzurum-Bingöl karayolundaki 2 bin 400 rakımlı Çirişli Geçidi tünelle aşılacak. Geçtiğimiz Haziran ayında ihalesi yapılan ve yer teslimi sağlanan iki tüplü tünel için çalışmalar yüzlerce işçi ile geceli gündüzlü devam ediyor. Erzurum-Bingöl karayolu Çirişli mevkiinde yapılacak olan 4 bin 750 metrelik çift tüp geçişi toplam 9 bin 500 metre uzunluğundaki tünel ile yol kotu 2 bin 390’lardan 2 bin 90’alara düşecek ve yolun kış aylarında da daha az bakım maliyetleriyle açık kalması sağlanacak. Projenin 2020 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

KİREÇLİ TÜNELİ

Tortum-Narman yolunda bulunan 2 çarpı 4 bin 375 metre uzunluğunda olan Kireçli Tüneli’nin proje çalışmaları tamamlandı.

2 çarpı 4 bin 600 metre uzunluğundaki Nenehatun Tüneli proje çalışmaları Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Tünelin yapımına yakın bir zamanda başlanılacak.

“DALLIKAVAK TÜNELİ”

Erzurum-İspir yolunda yapılan Dallıkavak Tüneli toplamda 6,2 kilometre olacak. 2019 yılında tamamlanması planlanan tünelle yolda 4,4 kilometre kısalma sağlanacak. 2012 yılında yapımına başlanan olan tünel, Erzurum-İspir yolunun en yüksek geçitlerinden biri olan Dallıkavak Geçidi'nde 2 bin 359 rakımda yer alıyor.

 
Alanyaspor hazırlıklarını Erzurum’da sürdürüyor
 
Erzurum Haziran TÜFE’si açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale Çimento ilk 500'de
Fortune Dergisi, cirosunu baz alarak sıraladığı Türkiye'nin en büyük 500 ...
Tanrıver, TİM Denetim Kurulu’nda
Doğu Anadolu ihracatçı Birlik (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver, ...
Erzurum mayıs ayı araç verileri açıklandı
Mahmut AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’da bin kişiye düşen motorlu kara taşıtı sayısı ...
 
‘Erzurum’dan İhracatta yüzde 16.1’lik artış’
Mahmut AKDAĞ-ÖZEL-Ekonomi Bakanlığı mayıs ayı dış ticaret verilerini açıkladı
Erzurum’dan 6 ayda 10.6 milyonluk ihracat
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Haziran ayı ihracat rakamlarını paylaştı
Erzurum’dan Haziran’da 32 ülkeye ihracat
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’dan bu yılın 6 ayında ihracat yapılan ülke sayısı 32’ye yükseldi
 
Erzurum Haziran ayı ihracat en’leri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’dan haziran ayında 14, ocak-haziran ayları kapsamında ...
Erzurum tüccarı sağlam
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum ekonomisindeki olumlu sürece ilişkin bir sonuç da ...
Arslan: ‘Türk Milleti oyunları bozdu’
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Son kararname ile de 50 bin taşeron ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva