ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
16 Ocak 2011 Pazar - 18:55

Ucube’ye Erzurum izin vermedi..

Son günlerin en hararetli tartışma konusu haline gelen Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın ucu, Erzurum’a da dokundu. 2008 yılının Ekim ayında açılışı yapılan heykel için Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan da yapım izni istendiği, ancak olaya daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın el koyduğu öğrenildi.

Ucube’ye Erzurum izin vermedi..

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Son günlerin en hararetli tartışma konusu haline gelen Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın ucu, Erzurum’a da dokundu. 2008 yılının Ekim ayında açılışı yapılan heykel için Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan da yapım izni istendiği, ancak olaya daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın el koyduğu öğrenildi.
//BAŞBAKAN’IN TARİHİ TESPİTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars’ı ziyaretiyle birlikte başlayan İnsanlık Anıtı tartışmalarının, önceki yıllara dayanan bir geçmişinin olduğu ortaya çıktı. Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun müsaadesi doğrultusunda yaptırılması gereken anıtla ilgili dosyanın, Kurul’da ele alındığı, ancak dosyanın daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderildiği öğrenildi. Anıtın yapımıyla ilgili olarak yaşanan bu süreç, Başbakan Erdoğan tarafından da dile getirildi. İstanbul’da katıldığı spor salonu açılışında konuşan Erdoğan, Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın yapımına, Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından da izin verilmediğini ifade etti.
Bu arada yaşanan tartışmalar üzerine, Erzurum’a jet hızıyla konuşma yasağı geldi. Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın yapım süreci ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmaması hususunda Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na uyarıda bulunulduğu ileri sürülürken, Kurul yetkilileri ve üyelerinin bu konuda konuşmak istememesi, yasak söylentilerinin doğruluk ihtimalini güçlendirmiş oldu.
//İNSANLIK ANITI DOSYASI KURUL’DA ELE ALINMIŞ, ANCAK…
Öte yandan İnsanlık Anıtı’nın yapımıyla ilgili olarak hazırlanan dosyanın, Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nda geçtiğimiz yıllarda ele alındığı, fakat olaya daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın el koyduğu öğrenildi. 2008 yılında açılışı yapılan heykelle ilgili dosyanın, ‘konuyla artık Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgileneceği’ gerekçesiyle bir yıl önce Ankara’ya gönderildiği belirtilirken, tartışmalara neden olan anıt hakkında da, ilgililere konuşma yasağı getirildiği ileri sürüldü. Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ilgilileri, bu konuda herhangi bir açıklama yapamayacaklarını ifade ederek, meselenin, artık Erzurum boyutunu aştığını dile getirdiler.
//TARTIŞMALARA NEDEN OLAN İNSANLIK ANITI…
Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un İstanbul'da yapımına devam ettiği İnsanlık Anıtı, 70 ton ağırlığında ve 30 metre yüksekliğinde. Gözden ve gözyaşı damlasını sembolize eden formun içinden devamlı su akan İnsanlık Anıtı’ndaki gözün üzerindeki iki insan figürünün enleri ise, 3,5 metre, derinlikleri 4 metre, yükseklikleri 20 metreden ibaret. Heykelin dikey kısmında ikiye bölünmüş bir insan figürü bulunurken, ikiye bölünmüş insan, eliyle diğerinin omzuna dokunuyor.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yildirim Denizli 16 Ocak 2011 Pazar 22:21

Kars taki " Insanlik Aniti " na ucube demek gazeteye yakismadi.Basbakanin Türkiye demek ben demek, ben demek Türkiye demek gibi bir inanci oldugundan , Türkiye de olan her seyde söyliyecek sözüde var.Konusu fark etmez.Allah islah etsin , ne diyelim. Kabul edilemez olan gazeteninde basbakanin kullandigi sözcüge sahip cikmasi.Bence cok yazik olmus, keske o anit Erzurum da yapilabilseydi, yapilamadigi icinde sizlere, " Ve artik cok gec " gibi türden konulu bugünki haberinizi yazmak kaliyor. Y. Denizli Düsseldorf EDİTÖR: SAYIN OKUYUCU, KASTETTİĞİNİZ KELİME, GAZETEMİZE AİT BİR JARGON DEĞLDİR. ANITIN SİYASİ İKTİDAR TARAFINDAN TARİFİDİR. BU KELİME O TARİFE TELMİHEN KULLANILMIŞTIR. BİLGİNİZİ RİCA EDİYOR, SAYGILAR SUNUYORUZ.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da ‘Çok Güzel Hareketler’
2011 Genel Koordinatörlüğü’nce düzenlenen gecede sahne alan ‘Çok Güzel ...
Kuleler sanatçıların esin kaynağı
Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en yüksek kayakla atlama kulesinde Erzurumlu ...
Aşkale’de 2011 Universiade Konseri
Erzurum’da 27 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ...
 
'Onların Derdi Kitap'
Erciyes Üniversitesi'nde 3 öğrenci, 2 yıl önce başlattıkları 'Onların ...
Gökçe, şiir ziyafeti sunacak
Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü tarafından düzenlenecek şiir dinletisi ...
Sabancı Vakfı’ndan kültür hizmeti
Sabancı Vakfı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle bu yıl 19.’su ...
 
Kayak merkezlerinde kar sorunu yok
Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 25, Bayraktepe'de ...
Yama Dağı Doğu Kış Turizmi vizyonuna girdi
Malatya "Yama Dağı Kayak Tesisi Projesi" nin 2011 yılı programına alındığı ...
Erzurum’un geleceği turizm sektöründe
Prof Dr. Hayati Doğanay, “Erzurum sadece kış turizm potansiyeliyle temsil ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva