ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
HABERLER>EKONOMİ
29 Mayıs 2015 Cuma - 01:13

ÜNİDAP’da Eylem Planı gündemi

DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) Çalıştayı Bingöl’de gerçekleştirildi.

ÜNİDAP’da Eylem Planı gündemi

DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) Çalıştayı Bingöl’de gerçekleştirildi. 2014 yılı Şubat ayında, Yüzüncü Yıl Üniversitesinin ev sahipliğinde bir araya gelen DAP Bölgesindeki 15 üniversitenin oluşturduğu (DAP Üniversiteler Birliği)  ÜNİDAP’ın 4. Çalıştayı Bingöl Üniversitesi konferans salonunda yapıldı.

BAYDAŞ’IN SUNUMU

Çok sayıda davetlinin katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş,  2014-2015 yıllarında Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan iller için 21 milyar 16 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldığını belirterek; bölge için ayrılan bu bütçenin çok ciddi bir bütçe olduğunu dile getirdi. Bölgede gerçekleştirilecek yatırımların, üniversiteler öncülüğünde gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Baydaş,  “Bu yatırımlar üniversiteler öncülüğünde ve uygun projelerle yapılırsa başarılı olacağını belirtmek istiyorum. Bu nedenle bu çalıştayı önemsiyorum” dedi.

DAP EYLEM PLANI

Toplantıda konuşan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, 25 Mart’ta, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla, 2014-2018 yıllarını kapsayan DAP Eylem Planı’ndan bahsetti. Başkan DEMİR, “Eylem planında acil ve müdahale edilmesi gereken bir program, bir proje varsa, bunu bir şekilde bakanlığa sunarak, her zaman bir program geliştirme imkânımız var. DAP idaresi olarak hayvancılığın geliştirilmesi ve hayvancılığa bir canlılık getirilmesi amacıyla ruhsatlı canlı hayvan pazarını kurmayı planlıyoruz. DAP İdaresindeki üniversitelerin Ziraat ve Veterinerlik Fakültelerinin fiziki altyapılarının geliştirilmesi için bir takım desteklerimiz var. 2015 yılı içinde gerekli protokoller hazırlandı ve bu yıl 500 milyon civarında bir destek vereceğiz. Çiftçilik, hayvancılık, meyvecilik, sanayinin geliştirilmesi konusunda desteklerimiz olacak” dedi.

BÖLGE KALKINMASINDA ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ

Üniversitelere ve ÜNİDAP’a, bir çok konuda toplumun önünü açacak katkılar yapma ve etkin bir işbirliği mekanizması oluşturma çağrısını yineleyen Başkan Demir, Tarım ve Hayvancılık, Sanayi, Beşeri-Sosyal Sermaye ve Sosyal Altyapı, Kurumsal Kapasite, Altyapı ve Çevre konularına değinerek, bu konularla ilgili üniversitelerle yapılan işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

DEMİR’İN DEĞERLENDİRMESİ

Başkan Demir, konuşmasına şöyle devam etti: “OSB, KSS ve İŞGEM’lerdeki istihdamın üretimin niteliğinin artırılması, sanayi sektörünün güncel ara eleman ihtiyacının karşılanması, üretim ve maliyet optimizasyonunun gerçekleştirilmesi ve bölge için yeni sayılabilecek ürün üretiminin sağlanması yönünde üniversiteler ile işbirliği kaçınılmaz bir gerçek. Yine bölgemizdeki madenlerin tespiti, maden haritasının hazırlanması, madenlerin kullanılmakta olduğu ve kullanılabileceği sektörlerin tespiti, madenlerin işletilmesine dair fırsatlar, işletilmesinin önündeki darboğazlar ve darboğazları aşacak çözüm önerilerinin tespiti yönündeki işbirliği de olması gereken bir adımdır. Ayrıca, bölge kentlerinin daha yaşanabilir hale getirilmesi, özellikle öğrenciler ve memurların kentte kalma sürelerini uzatacak kültür-sanat ve sosyal yaşam unsurlarının geliştirilmesi ve kentlerin bu ihtiyaçları dikkate alarak planlanması için Üniversite-Yerel Yönetimler ve ilgili paydaşlarla işbirliği elzemdir. Bölgedeki tarihi ve kültürel yapıların tespiti, restorasyonu, yeniden inşası, işlevlendirilmesi, canlı tutulması, kültür hayatına ve günlük yaşama kazandırılması, ekonomik değere dönüştürülmesi, korunarak gelecek nesillere aktarılması üniversite-kamu işbirliğiyle daha önem kazanmaktadır. Bölgede maalesef yaygınlaşmakta olan ve küçük yaşlara kadar inen madde bağımlılığının toplumsal ve sosyolojik arka planının il il, gerekirse semt semt irdelenmesi, gerçekçi, somut, uygulanabilir ve toplumsal mutabakat ve sahiplenme düzeyi yüksek tedbirlerin alınması ve madde bağımlılığının en aza indirilerek çocuklarımızın ve gençlerimizin yeniden ailelerine ve topluma kazandırılması için Üniversite-Kamu ve ilgili paydaşlar işbirliği mutlaka yapılmalıdır. Yine Kurumsal kapasite alanında; Vatandaş ve memnuniyet odaklı hizmeti geliştirmek amacı ile belediyelerden bakanlıkların taşra teşkilatlarına, Üniversitelere ve STK’lara kadar kamu hizmeti sunan ve gönüllü çalışmalar yürüten tüm kurum ve kuruluşlarda kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve farkındalık oluşturulması için Üniversite-Kamu, Üniversite-Yerel Yönetimler, Üniversite-Sivil Toplum ve ilgili paydaşlar işbirliği mutlaka olmalıdır. Yukarıda değindiğim alanlarda siz kıymetli hocalarımızdan müteşekkil Birliğimizin doğrudan uygulamanın içinde yer almasından ziyade özellikle rehberlik, danışmanlık, yönlendirme, yönetme ve bölge halkının tabiri ile “abilik” yapma konusunda bir misyon üsleneceğine ve çok önemli, çok kıymetli katkılar sağlayacağına olan inancımı tekrarlamak istiyorum”

DAP EYLEM PLANI7NIN ÖNEMİ

Daha sonra konuşan, ÜNİDAP Dönem Başkanı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, DAP Eylem Planı’yla projeye bağlı bölge illerinin kalkındırılmasının amaçlandığını ve bunun önemli olduğunu belirterek, “Kalkınma düzeyini bütün ülke sathında birbirine yakın eşit düzeye getirdiğimiz zaman insanların huzuru, mutluluğu ve güveni daha da artacaktır. Bununla birlikte ülkemizin kalkınma süreci daha da hızlanacaktır. Hükümetimiz Doğu Anadolu Bölgesi için 21 milyarlık bir yatırım bütçesini ayırdı. 21 Milyarlık bu bütçe çok büyük bir bütçedir. Bu bütçe topluma, bölge illerine yayılırken yatırımların üniversiteler öncülüğünde daha etkin yapılabileceğine inanıyoruz. Bu nedenle DAP Üniversiteler Birliğinin çalışması çok büyük bir önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Çalıştayda, tarım, sanayi, turizm, enerji ve eğitim gibi farklı kategoride hazırlanan grupların sunuları yer aldı. Çalıştay, gezi programı ile sona erdi.

 

 
ESTP: 'Edep Ya Hu'
 
Fırat: ‘Sokağa değil sandığa davet ediyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir müjde de Bakan Işık’tan
Bakan Işık, “Türkiye 2019 yılı ve 2023 yılı itibariyle kendi bölgesel ...
Erzurum’a 37 milyonluk yatırım
Türkiye enerji sektörünün köklü kuruluşu Ergaz’ın akaryakıt sektöründeki ...
Aziziyeli besicilere yeni destek
Aziziye ilçesinde yapılan kura çekimi ile 35 yetiştiriciye 231 damızlık ...
 
Erzurum Tarım sektörüne 847 milyonluk destek
Tarımsal desteklemelerin daha fazla kesime ulaşabilmesi için geniş katılımlı ...
Erzurum’dan 4 ayda 83 başvuru
Erzurum’da bu yılın nisan ayında 11 marka, 1 patent ve 2 endüstriyel tasarım ...
Tarımsal AR-GE’de Erzurum örneği
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, ...
 
Karaca’dan esnafa çağrı
Karaca, “Kent merkezindeki esnaflarımız da birleşerek 'İndirim günleri' ...
Erzurumlu İşadamlarına, Schengen Vizesi anlatıldı
Yücelik, Türkiye’nin AB ülkeleriyle ciddi anlamda bir ticareti olduğunu ...
Kişi başına en fazla harcama Erzurum’da
M.AKDAĞ-Erzurum’da 2015 yılının ilk dört ayında kamu hizmet harcamaları 993.3 milyon TL’ye ulaştı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva