ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
TRENDYOL 1. Lig Playoff tarihleri açıklandı
TRENDYOL 1. Lig Playoff tarihleri açıklandı
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
5 Temmuz 2021 Pazartesi - 09:19

UCİM, Erzurum'da Önleme Merkezi açtı

Türkiye genelinde çocuk ihmal ve istismarıyla mücadele eden UCİM Derneği’nin 4’üncü önleme merkezi Erzurum’da açıldı. Açılış konuşmasını yapan UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan gözyaşlarını tutamadı.

UCİM, Erzurum da Önleme Merkezi açtı

Türkiye genelinde çocuk ihmal ve istismarıyla mücadele eden UCİM Derneği’nin 4’üncü önleme merkezi Erzurum’da açıldı. Açılış konuşmasını yapan UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan gözyaşlarını tutamadı.
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), “Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında toplanan bağışlarla Erzurum’da önleme merkezini açtı. Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent’te bulunan önleme merkezinin açılışına Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Bülent Çakmak, UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ve çok sayıda davetli katıldı.
İhmal ve İstismarı Önleme Merkezi’nde, başta çocuklar ve ebeveynler olmak üzere çeşitli meslek gruplarına sahada eğitimler verilecek, ihmal ve istismar üzerine kamu spotları, videolar, kitapçıklar hazırlanarak, internet üzerinden ve sahada bizzat kişilere ulaşılacak. Özellikle ebeveynler, çocuklar, muhtarlar, avukatlar, doktorlar, sağlık çalışanları ve öğretmenlere eğitimler vererek ihmal ve istismara karşı mücadele verecek olan merkez, bünyesinde çok sayıda avukat, doktor ve psikolog görev alacak.
Açılış konuşmasını yapan UCİM Genel Başkan Danışmanı Av. Ayşegül Aydoğan, “İlkini İzmir’de açtık, ikincisini Konya’da, üçüncüsünü İstanbul’da bugün dördüncüsünü Erzurum’da açmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Herkesin hayatında belli dönüm noktaları vardır. Banim hayatımdaki dönüm noktam UCİM’le tanışmak oldu. 2017 yılında çocuklar için kendini adayan, çocukların kılına bile zarar gelmesine müsaade etmeyeceğim diyen Saadet Öğretmenimiz bir meşale yaktı ve o meşaleyi Yücel Ceylan da o meşaleyi sırtlanarak UCİM’i kurdu. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Sonuna kadar destek olacaklarını ifade eden Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Bülent Çakmak, “Erzurum’da bir önleme merkezi açıldı. Burada çok büyük bir emek var. Katkısı olan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Sonuna kadar sizlerin yanındayız ve destekçiniziz” şeklinde konuştu.
UCİM’in çok önemli bir konumda olduğunu belirten Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “UCİM Erzurum ekibinin bu konuyla ilgili çalışmaları, faaliyetleri bizim hoşumuza gitti. Bizler görevimiz gereği yerel yönetimler olarak bölgemizde faaliyet gösteren bütün STK’larla iletişim halindeyiz ama UCİM’in şöyle bir özelliği var; onlar bizim kavram olarak melek dediğimiz çocukların önümüzdeki süreç içerisinde hiçbir şekilde problemle karşılaşmamaları için bir önleme merkezi kuruyorlar. Sonraki süreçte başlarına bir şey geldiğinde hukuki, psikolog ve aile olarak yanlarında duruyorlar. Verilen bu mücadeleyi gördüğümüz zaman kayıtsız kalmamız mümkün değildi” açıklamalarında bulundu.
Açılış konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, “Çocuklar bizim kahramanımız. Artık çocuklar konuşmaya başladılar. Bize gelen mesajlarda 35-40 yaşın üstünde binlerce kadın, erkek yaşadıkları cinsel istismarın mesajını attığı gün üstümden 6 gün boyunca pijamalarımı çıkarmadığımı fark ettim. Bunları ruh sağlığı uzmanlarımızla incelediğimizde yüzde 53’ünün annesinin bu durumu örtbas ettiğini, geriye kalan yüzdenin de bu durumu kendi içinde hesaplaştığını öğrendik. Anladık ki şu anda çocuklar susmuyorlar. Biz mahkeme koridorlarına gittiğimizde ebeveynler şikayetlerinden vazgeçerken o küçücük çocuklar 'ben şikayetçiyim hakim amca hakime teyze' diyorlar. Kahraman bizler değiliz kahraman olan konuşan, kendilerine yapılan fenalığa ses çıkartan çocuklar” ifadelerini kullandı.
UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan da konuşmasında çocuk ihmal ve istismarı ile mücadelenin önemini vurguladı.
Konuşmaların ardından UCİM tarafından protokol üyelerine plaket takdim edildikten sonra ‘İhmal ve İstismarı Önleme Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi.

 
Emrah Başsan Kayserispor’da
 
Temmuz ayında kar keyfi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 Girişimci kadınlar açılışta buluştu
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği üyesi olan Sevinç Dellalbaşı hayalini ...
Koca Yürek’den Mehmetçiğe anlamlı bağış
Geçtiğimiz aylarda Mehmetçik Vakfına nakdi bağışta bulunan ve Erzincan ...
‘Toplumsal bağışıklık hedefimize ulaşmak zorundayız’
Sakarya’da 157 eserin toplu açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin ...
 
Erbaş’tan mesuliyet mesajı
Erbaş, “Hangi meslekte olursanız olun gayeniz, topluma ve insanlığa hizmet ...
Müftülükten Türk Kızılayı kampanyasına destek
Erzurum'da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Din hizmetleri Genel Müdürü ...
TSD’den Engelsiz İl Halk Kütüphanesine övgü
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Sadullah Efe İl Halk Kütüphanesinin ...
 
Koca’dan Delta varyantı açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, delta varyantına ilişkin olarak, “Şu an ...
Engelliler Meclisinden aşı teşekkürü
Erzurum’da engelli bireyler, Sağlık Müdürlüğünce kent meydanında kurulan ...
Allah Rızası için hassasiyet… Lütfen..!
Türkiye’de Büyükşehirler içinde her yüz binde görülen covid19 vaka sayısının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva