ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
23 Mayıs 2019 Perşembe - 01:05

‘Türkiye, vazifemizin adıdır’

Şentop, “Samsun’daki anma törenlerinde üniversiteleriyle, yetişmiş gençliğiyle, yakaladığı ekonomik ve teknolojik düzeyle güçlü ve büyük bir dünya ülkesi vardı. Türkiye’nin ne denli ilerlediğini, hamle yaptığını gördük” dedi.

‘Türkiye, vazifemizin adıdır’

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Samsun’daki anma törenlerinde üniversiteleriyle, yetişmiş gençliğiyle, yakaladığı ekonomik ve teknolojik düzeyle güçlü ve büyük bir dünya ülkesi vardı. Türkiye’nin ne denli ilerlediğini, hamle yaptığını gördük” dedi.

ŞENTOP, MİLLETVEKİLLERİNE İFTAR VERDİ

TBMM Başkanı Şentop, TBMM’de milletvekillerine iftar verdi. İftara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski TBMM başkanları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bazı kabine üyeleri ve milletvekilleri katıldı. Şentop yaptığı konuşmada, TBMM’nin iki kere gazilik unvanını hak ettiğini belirterek, “Meclisin ilk gaziliği, bundan 100 yıl evvel Samsun’da başlayan ve neticeye ulaşan Millî Mücadelenin karargâhı olması sebebiyledir. Meclisin ikinci gaziliği ise, 15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi karşısında gösterdiği yiğitçe duruş ve darbeci hainlerin Yüce Meclisi bombalaması sebebiyledir. Türkiye’nin zengin petrol ve doğalgaz kaynakları olmayabilir. Fakat çok daha büyük zenginliklerimiz var. Öncelikle genç ve dinamik nüfusumuz en büyük zenginliklerimizden birisi. Yine dünyanın her köşesine giden, ürünlerini geliştirip pazarlayan iş adamlarımız da bir diğer zenginliğimizdir. Fakat Türkiye’nin en büyük zenginliklerinden birisi, milletimizin siyasi bilincinin yüksek oluşudur” ifadelerini kullandı.

ŞENTOP MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

Şentop şöyle konuştu: “İki gün önce, Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarının Milli Mücadele’yi başlatmalarının 100’üncü yıldönümü münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Samsun’da bir araya geldik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının 100 yıl önce yaktığı kurtuluş meşalesinin nasıl hala canlı olduğunu müşahede ettik. Bu kutlu günü, Türkiye’nin her yerinden gelen gençlerimizle andık. 100 yıl insanların ömrü için uzun, milletler için kısa bir dönem. Fakat her halükarda geçen yüz yıl, hepimiz için önemli bir dönemdi. Samsun’da gerçekleşen anma törenlerini takip ederken milletimle ve ülkemle iftihar ettim. 1919’da, ülkemizin bir kısmı işgal altındayken, milyonlarca şehit ve gazi vererek bir dünya savaşından yeni çıkılmışken, ekonomik anlamda büyük bir yıkım yaşanırken başlayan Milli Mücadele büyük fedakârlıkla başarıya ulaştırılmıştı. Samsun’daki anma törenlerinde ise, üniversiteleriyle, yetişmiş gençliğiyle, yakaladığı ekonomik ve teknolojik düzeyle güçlü ve büyük bir dünya ülkesi vardı. Türkiye’nin ne denli ilerlediğini, hamle yaptığını gördük. İftiharımın sebebi budur.”

100. YIL

2020 yılının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılı olacağını hatırlatan Şentop, “Sadece milli tarihimiz için değil, Türk ve İslam dünyasının tamamı için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılı önemli. Bu sebeple önümüzdeki yılın özel bir anlamı var. Yapacağımız hazırlıklarla, özel kutlama takvimimizle Gazi Meclisimizin hürriyet ve istiklalimizin merkezi olduğunu bir kez daha göstereceğiz. Türkiye’yi ve aziz milletimizi ebediyete kadar yaşatmak için büyük bir azimle çalışmaya devam edeceğimizi bütün dünyaya tekrar ilan edeceğiz. İnşallah gururla anlatacağımız güzel etkinlikler yapacağız” şeklinde konuştu.

Türkiye’de siyasetçi olmanın zor olduğuna dikkat çeken Şentop, “Şüphesiz ki, siyasetçi eleştiriye açıktır ve işin tabiatı da budur. Ne var ki, bazen siyasetçilere, milletvekillerine ve Yüce Meclise yönelik insafla, izanla bağdaşmayan haksız hücumlara da rastlıyoruz. Açıkçası, bu türden hücumların ülkemiz ve demokrasimiz için fayda vermekten çok zarara yol açtığı kanaatindeyim. Siyasetçi ve milletvekili, en kolay erişilen kişi olduğu için en kolay hücum edilen kişi olmamalıdır. Kurumlarımızı elbette eleştireceğiz. Fakat bunu yaparken kurumların saygınlığına ve demokrasimize zarar verecek söylemlerden uzak durmak zorunludur” diye konuştu.

DEMOKRASİMİZE KATKI YAPAN HERKESİ RAHMETLE, MİNNETLE, ŞÜKRANLA ANIYORUM

Şentop şunları kaydetti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının 100 yıl önce Samsun’dan attıkları istiklâl ve milli irade tohumu, bugün büyümüş, serpilmiş ve Türkiye olmuştur. İlk günden bu yana ülkemize, milletimize, Yüce Meclisimize ve demokrasimize katkı yapan herkesi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Türkiye bizim sevdamız, hayalimiz, ruhumuz ve istikbalimiz. Türkiye, bugün artık sadece bir ülkenin ve bir coğrafyanın adı değildir. Türkiye bugün, bir umudun, bir hamlenin ve insanlık davasının adıdır. Türkiye bugün, dün olduğu gibi, istiklâlini her türlü bedeli ödeyerek elde tutacağını ilan eden cesaretin adıdır. Türkiye bugün, ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ ruhunun adıdır. Ve Türkiye bugün, sadece vatanımızın değil, aynı zamanda vazifemizin adıdır.”

 
Varank’tan esnafa uyarı
 
‘Devlet adalet üzerinde yükselir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
155 acı yıl
Ünal, başlarına gelenleri bilmeyenlere, yarınlara taşıyamayanlara tarihin ...
Erzurum en enerjik 12’inci il
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum nüfusunun yüzde 19.9’unu gençlerin oluşturuyor. ...
Aydemir: ’19 Mayıs Rabia İmanı vurgusudur’
Milletvekili Aydemir, “19 Mayıs 1919 bir sonuç değil, milli iradenin rabia ...
 
“Gençlerden Ecdada Mektup 1919”
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlerden Ecdada Mektup ...
‘19 Mayıs, milletimiz için iftihar tarihidir’
Şentop, '19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan başlatılan mücadele, Türkiye ...
Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ...
 
‘Bütün gücümüzle değerlerimize sahip çıkacağız’
Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği iftar programında şehit yakınları, ...
"İslam düşmanları cami yaktı"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin New Haven şehrinde Diyanet ...
Memiş: ‘Şehit aileleri Türk Milletine emanettir’
Vali Memiş,şehit ailelerinin Türk milletine emanet olduğunu belirterek, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva