ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>TÜRKİYE
28 Ağustos 2019 Çarşamba - 08:34

‘Türkiye uzay teknolojilerinde söz sahibi’

Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinde söz sahibi bir ülke haline geldiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Dünya’nın en hızlı büyüyen havacılık şirketleri arasında yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ihracat rakamlarını her yıl arttırıyoruz. ‘ dedi

‘Türkiye uzay teknolojilerinde söz sahibi’

Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinde söz sahibi bir ülke haline geldiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Dünya’nın en hızlı büyüyen havacılık şirketleri arasında yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ihracat rakamlarını her yıl arttırıyoruz. ‘ dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Rusya’da Jukovsky’de MAKS-2019 Uluslararası Havacılık Fuarı’nın açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi temaslarda bulunmak üzere Rusya’ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jukovsky Uluslararası Havalimanı’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından karşılandı. Havaalanındaki Jukovsky’de MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın açılışına katılan Erdoğan, fuar alanını gezdi.

MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın açılışına iştirak etmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Putin’e nazik daveti için bir kez daha şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. MAKS-2019’u kendi alanının lider fuarlarından biri olarak görüyoruz. Malumunuz bizim de bu sene 14’cüsünü gerçekleştirdiğimiz IDEF fuarımız var. Ayrıca MAKS-2019 tarzı özellikle gençlerimize yönelik İstanbul’da Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ni de düzenliyoruz. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz festival, 550 binden fazla ziyaretçi ağırlamıştır. 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek bu seneki etkinliğe ise 1 milyonun üzerinde katılımcı bekliyoruz. Sayın Putin başta olmak üzere tüm Rus halkını festivalimize beklediğimiz ifade etmek istiyorum” dedi.

İstikbal göklerdedir parolasıyla son dönemde Türkiye olarak havacılık alanında önemli hamlelere imza atıldığını ifade eden Erdoğan, “Türk Hava Yolları küresel ölçekte en geniş hava taşımacılığı ağlarından birine sahiptir. Havalimanlarımız Avrupa’nın en çok yolcu ağırlayan alanları arasında yer alıyor. Türk Hava Yolları 124 ülkede 258 şehre sefer düzenliyor. Dünyanın en büyük havalimanlarından İstanbul Havalimanı’nın ilk etabını bu sene devreye aldık. Temennimiz odur ki İstanbul Havalimanı tüm aşamalarıyla faaliyete geçtiğinde yıllık 200 milyon yolcuyu ağırlayacaktır” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE SÖZ SAHİBİ BİR ÜLKE

Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinde söz sahibi bir ülke haline geldiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya’nın en hızlı büyüyen havacılık şirketleri arasında yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ihracat rakamlarını her yıl arttırıyoruz. 2018 yıl sonu itibariyle savunma ve havacılık sektörümüzün toplam ihracatı 2 buçuk milyar dolara ulaştı. Yeni nesil temel eğitim uçağımız Hürkuş, 11 Temmuz 2016 tarihinde Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı’ndan Tip sertifikası aldı. T129 ATAK helikopterimiz bir çok ülkenin envanterine katmak istediği araçlar arasındadır. İnsanlı, insansız hava araçlarının üretimi konusunda da kısa zamanda büyük mesafeler aldık. Beşinci nesil Milli Muharip Uçak projemiz TFX gözbebeğimizdir. Uçağımızın birebir modelini Haziran ayında Paris Havacılık fuarında sergiledik projede geldiğimiz aşamayı paylaştık” diye konuştu.

TÜRKİYE – RUSYA İLİŞKİLERİ

Türkiye-Rusya arasındaki samimi ve yakın diyaloğun zengin tarihi geçmişe dayanan köklü ve çok boyutlu işbirliğinden beslendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya’dan ülkemize gelen turist sayısında rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyoruz. Bu yıl yaklaşık 6 milyon Rus turistin ülkemizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Aramızdaki ticaret hacmi 25 milyar doları geçti hedefimiz ise 100 milyar dolardır. Havacılık ve uzay teknolojileri alanına Rusya ile geliştirmekte olduğu sinerjinin ikili ilişkilerimizi daha da derinleştirmesine yardımcı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin ise uluslararası havacılık fuarına gösterilen yoğun ilgiden dolayı ziyaretçilere teşekkür ederek, “Rusya uçak sanayi alanında köklü geçmişe sahip bir ülke olarak bu alanda dünya çapında lider ülkelerden biridir” dedi. “Gerek tasarımcılarımız ve bilim adamlarımız gerekse üreticilerimiz arasında işbirliğimizin daha yoğun olmasını daha işlevsel olmasını umut ediyoruz” ifadelerini kullanan Putin fuar hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin’le bir araya gelecek ve heyetlerarası görüşmelere katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temaslarında Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin ele alınması, Suriye başta olmak üzere, bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Rusya ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank eşlik ediyor.

 
"Heveslerini kursaklarında bırakacağız "
 
S-400'de ikinci sevkiyat başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Heveslerini kursaklarında bırakacağız "
Erdoğan Malazgirt Zaferi'nin 948. yılı münasebeti ile Bitlis’in Ahlat ...
“Bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdağan, “Bugün pek çok yerde Müslümanlar zulüm ...
Cumhurbaşkanından ‘Malazgirt Ruhu ‘ vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin yıl ...
 
“Birkaç ay içinde gerçek yüzlerini gösterdiler”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’u sel bastı, beyefendi tatilde. ...
‘Biz kovalıyoruz onlar kaçıyor’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Artık insansız hava araçlarımız teröristlere ...
‘Geleceğe emin adımlarla yürüyoruz’
Erdoğan, Rize’de ger gerçekleştireceği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ...
 
Cumhurbaşkanı Atama Kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ...
Turan’dan sert tepki
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "3 belediyeye teröre destek gibi ...
Kalın: "Türkiye, 3 terör örgütüyle mücadele ediyor”
Kalın, “Türkiye, 3 terör örgütüyle aynı anda mücadele etmeye devam ediyor. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva