ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
9 Ağustos 2017 Çarşamba - 14:00

Türkiye’nin kurbanlık ihtiyacını Erzurum karşılıyor

NESRİN ÇETİNKAYA-İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, “Erzurum, kurbanlık hayvan bağlamında Türkiye’yi besleyen ana illerden biri” dedi

Türkiye’nin kurbanlık ihtiyacını Erzurum karşılıyor

Daha önce Erzurum’da, Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçeleri sınırlarında kurban pazarlarının kurulacağını duyuran İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, mezbanelerde, hayvan pazarlarında yapılan hazırlıkları ve kurban sevkleri için alınan yoğun önlemleri  paylaştı.

Erzurum’un kurbanlık hayvan bağlamında Türkiye’yi besleyen ana illerden biri olduğunun kaydını düşen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, kurban döneminde ilden yaklaşık 51 Bin büyükbaş, 38 Bin küçükbaş hayvanın diğer illere sevk edildiğini, aynı zamanda 25 bin büyükbaş, 13-15 bin civarında ise küçükbaş hayvan kesiminin yapıldığı bilgisini paylaştı. Kurban Bayramına az bir süre kala mezbahanelerde ve hayvan pazarlarında oldukça yoğun önlemler aldıklarını belirten Akar, hayvanlarda gerekli aşılamaların yapılmaması durumunda kurban sevkine kesinlikle müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Kurban Komisyonu tarafından hayvan satış noktalarının belirlendiğini bildiren Akar, vatandaşlardan özellikle kurban sevklerinde herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için mutlaka pasaportlarını yanlarında bulundurmalarını ve kesinlikle veteriner sevk raporu olmadan yola çıkamamalarını talep etti.

“AŞILAMALAR YAPILMADAN KURBAN SEVKİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda yapılan aşılamaların eksik olması durumunda kurban sevkine kesinlikle izin vermeyeceklerinin altını çizen Akar, “Malum Erzurum ilimizin özellikle hayvancılık potansiyeli oldukça yüksek. Özellikle kurban bağlamında da Türkiye’yi besleyen ana illerden biri de Erzurum’dur. Yaklaşık 51 Bin büyükbaş, 38 Bin küçükbaş ilimizden diğer illere kurban döneminde sevk yapılıyor. Dolayısıyla bu küçük bir rakam değil. İlimizde yine yaklaşık25 bin büyükbaş, 13-15 bin civarında da küçükbaş yine kesimi yapılıyor. Bunlar çok yüksek rakamlardır. Bu bağlamda bizlerde bu sürece hazırlanmak adına yoğun faaliyetler yürütüyoruz. Bu faaliyetler kapsamında öncelikle aşılama programlarımızı şuanda, özellikle İlkbahar Şap aşılama kampanyamızı, LSD aşılmalarımızı tamamlamaya çalıştık. İlkbahar şaplama kampanyasını bitirdi. Yaklaşık 700 bin civarında şap aşısı yaptık, 510 binin üzerinde LSD, çiçek aşısı yaptık. Özellikle kurban döneminde kurbanlık olarak sevk edilecek hayvanların mutlaka en az 30 gün önceden çiçek aşısını, LSD aşısını, 21 gün önceden büyükbaşlarda şap aşısını yaptırılmış olması gerekiyor. Küçükbaş hayvanlarda ise en az 15 gün önceden PPR aşısının yapılmış olması gerekmektedir. Bu aşılamalar yapılmadan kurban sevkine müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

AKAR’DAN VATANDAŞLARA UYARI

Kurban sevki için vatandaşların pasaportlarını ve veteriner sevk raporlarını yanlarında bulundurmaları konusunda uyarılarda bulunan Akar, “ Bunun yanında kurban sevki için gelecek vatandaşlarımızın mutlaka pasaportlarını getirmesi gerekiyor. Yapılan aşılamalar sistemde kayıtlı olarak gözükecek. Bizde normal göz muayenesini yapıktan sonra sevklerine izin vereceğiz. Bu noktada tüm çiftçilerden talebimiz kesinlikle veteriner sevk raporu olmadan yola çıkmasınlar. Çünkü sevk raporsuz giden hayvanlar yolda yakalandığı zaman hem hayvan sahibine, hem de araç sahibine mağduriyet yaratır. Dolayısıyla hiçbir çiftçimizin mağdur olmamasını istiyoruz.  Bu konuda vatandaşlardan, çiftçilerimizden hassas ve dikkatli davranmalarını istiyoruz” dedi.  

TRAKYA’YA YAPILACAK SEVKLER İÇİN YOĞUN ÖNLEM

Trakya’da şap hastalığının olmaması nedeni ile buradan sevk edilecek hayvanların hastalık bulaştırmaması için yoğun tedbirlere tabi tutulduğunu belirten Akar, “Bunlarının yanı sıra Trakya’ya sevk yapılıyor. Trakya’ya yapılacak sevklerde farklı bir işlem uygulanıyor. 3 ay önceden vatandaşın bize müracaat edip, bizim o hayvanlardan kan serumu almamız lazım. Kan serumunda hayvanlarının aşılarının yapılıp yapılmadığına bakıyoruz. Bunun yanında 10 metre çevresinde ki alanda şap aşısının görülmemesi lazım. Ancak bu şartlarda Trakya’ya sevk gerçekleştirebiliyoruz. Trakya için bu özelliklerin geçerli olmasının nedeni ise, orada şap hastalığı yok. Dolayısıyla oraya şap hastalığını bulaştırmamak adına yoğun önlemler alarak çok dikkatli bir şekilde sevk gerçekleştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.  

 

 
Yatırım İzleme ve Koordinasyon'da Yavuz dönemi
 
Çağlayan Şehitliği gün yüzüne çıkıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP'ta tanıtım atağı
DAP İdaresi İshak Paşa Sarayı’nda tanıtım standı açtı.
DAP İdaresinden yem bitkisinde yeni alternatif
Hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Doğu Anadolu Bölgesinde, besin değeri ...
Demir: 'Üreten çiftçinin yanındayız'
DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Erzurum’un Karaçoban ilçesinde muhtarların ...
 
Erzurum’a 16 yılda 378 teşvikli yatırım
MAHMUT AKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı Haziran 2017 dönemi Erzurum teşvikli yatırımlar verilerini paylaştı.
TANAP'ta çevresel yatırım süreci
Habitat Derneği, TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları’nın finansmanıyla ...
Erzurum tarım ürünleri çeşitlenecek
NESRİN ÇETİNKAYA-Palandöken İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ...
 
Kurbanlık pazar yerleri açıklandı
NESRİN ÇETİNKAYA-Erzurum’da kurban satış alanları belirlendi. Erzurum’da ...
38 tesisin temeli atıldı
Erzurum'da Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı ...
TİM Erzurum Temmuz 2017 verilerini açıkladı
MAHMUT AKDAĞ-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Temmuz 2017 ihracat Rakamlarını paylaştı
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva