ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>BÖLGEDEN
13 Aralık 2019 Cuma - 04:56

Türkiye’nin ilk Dağcılık Müzesi Doğu’da kurulacak

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Ağrı’ya Dağcılık Müzesi kurulması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi

Türkiye’nin ilk Dağcılık Müzesi Doğu’da kurulacak

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Ağrı’ya Dağcılık Müzesi kurulması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi

Türkiye Dağcılık Federasyonu bu yıl 11 Aralık Uluslararası Dağ Gününü, Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nın bulunduğu Ağrı’da düzenlenen, Ağrı Dağı Paneli ile kutladı. Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından organize edilen Ağrı Dağı Paneli, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ağrı Valiliğinin destekleri ile gerçekleşti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda düzenlenen panele Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Kurum Amirleri ve öğrenciler katıldı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya panelin açılış konuşmasında, Ağrı Dağı’nın Birleşmiş Milletlerin 11 Aralık gününü Dünya Dağ Günü İlan etmesinin ardından Ağrı Dağı’nın Milli Park olarak ilan edildiğini hatırlattı. Dağların insan hayatından oldukça önemli bir konumda olduğunu dile getiren Kaya, Üniversite olarak yaptıkları çalışmalarla Ağrı Dağı’na dikkatleri çekmek, Ağrı Dağı’nı gündeme getirmek ve Ağrı Dağı ile ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

"TRUMP DA AĞRILIDIR"

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’da yaptığı konuşmada, Ağrı Dağı’nın kutsal kitaplara konu olmuş bir dağ olduğunu, ancak Ağrı’nın Ağrı Dağı’ndan yeterince faydalanamadığını dile getirdi. Yapılacak çalışmalarla şehir olarak, Ağrı Dağı’ndan her alanda faydalanmayı amaçladıklarını kaydeden Sayan, “Dünyadaki her kes Ağrılıdır” söylemini yineleyerek, şöyle konuştu:

“Eğer biz dünyanın tanıdığı bu dağdan faydalanıp, dikkatleri bu dağa çekebilirsek, dağcılık konusunda Ağrı’yı bir merkez haline getirebilirsek, inanıyorum ki Ağrı dünyada parlayan bir yıldız olacak. İç İşler Bakanımızdan söz aldık. İnşallah ilk defa bu yıl, Ağrı Dağı eteğinde bir festival düzenleyeceğiz. İnşallah büyük bir coşku ile festivalimiz gerçekleşecek. Bilim adamlarını, dağcılıkla uğraşan kardeşlerimizi mutlaka buraya çekmeliyiz. Ağrı’yı tanıtmalıyız. Ağrı Kadim bir kenttir. İnsanlığın doğuş yeridir. Her kes Ağrılıdır. Çünkü dünyadaki bütün canlılar Nuh’un Gemisi ile kurtulanların soyundandır. Dolayısıyla Turmp’ta Ağrılıdır. Obama’da Ağrılıdır”

"AĞRI’YA DAĞ MÜZESİ KURULACAK"

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof Dr. Ersan Başar ise federasyon olarak 11 Aralık Uluslararası Dağ Gününü kutlamak için Ağrı’yı seçtiklerini kaydetti.

Ağrı Dağı’nın dünyada en önemli dağlar arasında yer aldığını anlatan Başar, “Düzenlediğimiz bu panel Ağrı Dağı farkındalık paneliydi. Bu panel, Ağrı Dağı’nın coğrafyası, ekonomisi, sürdürülebilir anlamda dağcılık ve dağ yönetimi konularında güzel oldu. Burada Ağrı Dağı’nın Ağrı ekonomisine, Türkiye ekonomisine kazandırılması çok önemli. Bizler federasyon olarak, ülkemizdeki ve yurt dışındaki dağcıların buraya gelmesini istiyoruz. Federasyon olarak, bu anlamda bir dağ müzesi kurmayı düşünüyoruz. Kurulacak bu müze ile birlikte Ağrı’ya yılda 10 bin turistin gelmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

"TERÖRDEN EN ÇOK BÖLGE HALKI ZARAR GÖRÜYOR"

Ağrı Dağı’nın şu anda terör sebebi ile tırmanışa kapalı olduğunu ancak önümüzdeki yılla birlikte tırmanışa açılacağını ifade eden Başar, devamında şunları söyledi:

“Ağrı Dağı şu anda terör dolayısıyla tırmanışa kapalı. Tabi ülkemizin en yüksek dağ olması ve dünyadaki dağcıların hayatlarında en az bir kere de olsa Ağrı Dağı’na gelmek istediği her kes tarafından biliniyor. Birçok insan buraya gelebilmek için uygun zamanı bekliyor. Ama şu an kapalı. Ancak İç İşler Bakanımız Süleyman Soylu Bey’in söylediği gibi inşallah 2020 yılında açılacak. 2020 yılı bu anlamda tüm dağcılar adına önemli bir yıl olacak. Tabi terör, bu bölgeye birçok zarar veriyor. Bu zararı da en çok yine bölge insanı görüyor. İnşallah bu en kısa sürede bitecek. Zaten en alt seviyeye inmiş durumda”

 
En çok konuşulan yine dolar oldu
 
Narman MYO’da UCİM gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orhan’dan çözüm odaklı yaklaşım
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, halk gününde vatandaşlarla buluştu.
Sunar muhtarlarla istişare etti
Palandöken İlçe Belediye Başkanı Muhammet Sunar, muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi.
Evlat nöbeti 101’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği toplandı
Aralarında Erzurum’unda yer aldığı belediyelerin katılımıyla Uluslararası ...
Sunar: ‘Önemli olan vatandaş memnuniyeti’
Sunar,’’ Yaptığımız çalışmalarla alakalı vatandaşlardan olumlu sonuç alıyoruz. ...
KADEM’den evlat nöbetindeki ailelere destek
Bingöl Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri HDP il binası önünde ...
 
Şehidin cami vasiyeti için kermes düzenlendiler
Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Sadullah Gencer Anadolu Lisesi öğrencileri, ...
Azerbaycan’dan Erzurum’a kardeşlik köprüsü
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Erzurum Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti.
Sivas’tan Erzurum’a Milli mücadele yolunda
67 yaşındaki emekli dağcı Osman Kemal Ağaoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva