ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
ETSO Erzurum mutfağını TOBB’a taşıdı
ETSO Erzurum mutfağını TOBB’a taşıdı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
HABERLER>GUNCEL
17 Eylül 2011 Cumartesi - 12:37

Türkiye Libya’yı inşa edecek

Libya halkının yıllardır özlemini çektiği özgürlük ve demokrasi mücadelesinde, adalet mücadelesinde, hedefi doğrultusunda tarihi bir eşiğe geldiğini ifade eden Erdoğan, " Bizler aynı ailenin mensuplarıyız. Ben tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün çok anlamlı bir gün aynı zamanda. Zira merhum şehit Ömer Muhtar'ın şahadetinin 80'inci yıldönümü bugün kutlanıyor " diye konuştu.

Türkiye Libya’yı inşa edecek

TRABLUS (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde kardeş Libya'nın her türlü ihtiyaçlarının Türkiye olarak yanında olacağız" dedi.
Başbakan Erdoğan, Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil ile ortak basın toplantısı düzenledi. İki ülke ilişkilerine değinen Başbakan Erdoğan, Libya'nın yeniden imarı konusunda Türkiye'nin elinden gelen desteği vereceğini vurguladı.
BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN KONUŞMASI
Libya halkının yıllardır özlemini çektiği özgürlük ve demokrasi mücadelesinde, adalet mücadelesinde, hedefi doğrultusunda tarihi bir eşiğe geldiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bizler Yasemin Devrimi, arkasından Arap Baharı'yla alakalı olarak Mısır'da başlatmış olduğumuz ziyaretleri Tunus'ta devam ettirdik ve bugün de Libya'da tüm Libyalı kardeşlerimle bir aradayız. Az önce bildiğiniz gibi Şehitler Meydanı'ndaydık. Şehitler Meydanı'ndaki coşku zaten neyin ne olduğunu çok açık, net gösteriyor. Zira bizler aynı ailenin mensuplarıyız. Ben tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün çok anlamlı bir gün aynı zamanda. Zira merhum şehit Ömer Muhtar'ın şahadetinin 80'inci yıldönümü bugün kutlanıyor ve bugün vesileyle de bugün şehitler günü ilan edilmiş bulunuyor. Bu bakımdan bizim için de çok anlamlı bir gün. Böyle bir günde böyle bir ziyareti gerçekleştirmek bana, tüm arkadaşlarımıza ve heyetimize ayrı bir memnuniyet ve mutluluk vesilesi olmuştur" diye konuştu.
UGK Başkanı Mustafa Abdülcelil'i ve UGK'nin tüm üyelerini tebrik ettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, özellikle bu mücadelede emeği geçen şehitlere rahmet, gazilere de şifa dilediğini söyleyerek, "Bu kutlu mücadeleyi bu noktaya getirenleri tebrik ediyorum" dedi.
EL ELE VERİN
Şu anda Sirte'de, Sebha'da devam eden mücadeleler olduğunu belirten ve oradaki tüm kardeşlerine seslendiğini söyleyen Erdoğan, "Gelin siz de Trablus ile Bingazi ile birleşin, el ele verin. Daha fazla kan dökülmesin, daha fazla insan ölmesin. Bilesiniz ki; bu işin sonu Bingazi'de ne olduysa, Trablus'ta ne olduysa Sirte'de de Sebha'da da diğerlerinde de öyle olacaktır. Çünkü hiçbir zaman halkın isteklerine aykırı bir direniş sonuna kadar sürmez. Er veya geç halkın istekleri gerçekleşecektir. Şu anda Libya
halkı ne istediğini ortaya koymuştur ve bu da çok açık net ortadadır. Bu bir özgürlük mücadelesidir, bu bir demokrasi mücadelesidir. Bu mücadelede yeni dönem görülmüştür diye inanıyorum. Bu yeni döneme Sirte halkı da gerekli desteği vermeli ki ben biliyorum, Sirte'nin ciddi bir kısmı şu anda Geçiş Konseyi ile aslında beraber hareket ediyor, kendi gönül dünyalarında bu var. Sebha'nın aynı şekilde gönül dünyalarında bu var. Bunu biz biliyoruz, bunu görüyoruz, buna inanıyoruz ama diyoruz ki: Gecikmesin. Biran önce, daha fazla kan dökülmeden bu iş bitsin ve aynı şekilde burada yapılan bu törenleri oralarda da yapalım. Geçiş sürecinde gerek Geçiş Konseyi ve gerek kurulması beklenen geçici hükümet bazı zorluklarla karşılaşabilir ama bu zorlukları ben inanıyorum ki; birlik ve beraberlik içinde Libya inşallah aşacaktır. Burada geleceği çok iyi okumak lazım. Zira Libya'nın üzerinde bazı farklı niyeti olanlar çıkabilir. Libya halkı, aydın ferasetiyle inşallah bu oyunları da bozacaktır. Libya Libyalılarındır. Libya Libyalıların olarak kalmalıdır. Yani bir Irak olmamalıdır Libya. Bunun çok iyi tespitini yapmak lazım. Adımları da buna göre atmak lazım diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Libya'nın yeniden inşası ile ilgili konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, restorasyon çalışmalarına Türkiye olarak büyük katkı vereceklerini belirterek, okul, karakol, adliye ve yetimhane gibi yerlerin onarımını yapacaklarını belirtti.
Libya'nın yeni parlamento binasının da yeniden inşa edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Demokrasiye geçişini yapmış olan bir parlamento binasını yapalım istiyoruz, bu bina ile yeni süreçte gerçek manada bir demokrasinin olduğunu göstersin ve Libya'da yeni binadan hizmet vermeye başlasın. Bu çalışmalarla birlikte şu anda Sirte ve Beni Velid gibi bölgelerde yaklaşık 10 bin kadar kardeşimizin temel ihtiyaç sıkıntısı var bizler süratle bu konuda adımlarımızı attık. Ekiplerimiz oraya gelecek gıda yardımlarını intikal ettirecek" dedi.
TRABLUSGARP’TA BÜYÜKELÇİLİK AÇILACAK
Türkiye'nin Trablus'ta elçiliğini yeniden açan ilk ülke olduğu belirten Recep Tayyip Erdoğan, "Trablus'ta 2 eylül'de yeniden elçiliğimiz faaliyete geçti. Önümüzdeki dönemde kardeş Libya'nın her türlü ihtiyaçlarını Türkiye olarak yanına da olacağız. Şu anda THY, Bingazi havaalanının onarımı üstlendik çalışmalarının başlattık. THY 13 Eylül'den itibaren haftada 4 gün olmak üzere yeniden uçmaya başladık. THY'nin İstanbul-Trablus seferlerini de en yakın zaman başlatacağız" diye konuştu.
Soru üzerine Mısır ve Tunus'ta laiklik ile yaptığı açıklamalara da açıklık getiren Erdoğan, "Benim Türkiye'ye dışarıdan mesaj vermeme gerek yok. Türkiye halkı bunun çok iyi biliyor. Seçimlerde aldığımı oy oranı bunu gösteriyor" dedi.
LAİKLİK DEĞERLENDİRMESİ
Laikliği din karşıtlığı olarak kabul etmediğini söyleyen Erdoğan, "Partimin din kavramında laiklik tanımı şudur, 'kişi laik olamaz, devlet laiktir'. Bir Müslüman olarak devleti yönetirken, devlet bütün inanç guruplarına karşı eşit mesafede olur. Bütün inanç gruplarının inancı devletin güvencesi altındadır. Aykırı düştüğümüz bir nokta olura bunu müzakere ederiz" diye konuştu.
Türk firmalarının Libya'dan alacakları ve faaliyetleri hakkındaki soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Geçmiş dönemde burada iş yapan bir çok Türk firması var alacağı olan firmalar var. Bunların hepsi sözleşmeleri ile ortada olan firmalar. Devletlerde devamlılık esastır. Tüm firmalar her türlü yatırımlarını ibraz ettikten sonra adil devlet alacaklarını karşılayacaktır. Eğer yolsuzluk varsa herkes hesabını verir. Bizim kendi firmalarımızın bu tür yolsuzluk içine bulaştıklarına dair bilgi almadım" dedi.
Suriye'de devam eden olaylara karşı hassasiyet gösterdiklerini belirten Erdoğan, "Bizim hassasiyetimiz, Suriye'nin içinde mevcut gelişmelerin bir mezhep kavgasına yada bir çatış dönüşmemesidir. Halkının üzerine saldırıların iktidarda kalması mümkün olamayacaktır. Bütün bu olaylardan sonra bunun hesabını vermek zorunda kalacaklar. Bizde nihai kararımızı BM toplantılarından sonra açıklamak durumdayız" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan, Ulusal Geçiş Konseyi'nin tarihi bir görevi yaptığını belirterek, Libya ziyaretlerini Misrata ve Bingazi ile sürdüreceklerini söyledi.

 
Teşekkürler Türkiye
 
Bölgeyi solladık..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teşekkürler Türkiye
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve ...
İdamların üzerinden 50 yıl geçti
Tarihler 16 Eylül 1961'i gösterdiğinde darbe mağduru iki bakan Fatin Rüştü ...
Bir Kurban da Somali’ye
Diyanet İşleri Başkanlığı Somali için üçüncü yardım kampanyasını başlatıyor. ...
 
HES çalışmalarına ara verildi
Tortum ilçesinde yapımı sürdürülen HES inşaatını protesto eden yöre sakinleri ...
Engelsiz ATM hizmete girdi
Yapı Kredi, görme engellilere yönelik ATM’yi Erzurum’da da hizmete sundu. ...
Hes eylemcileriyle konuşamayacak..
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde geçen hafta yapılan ...
 
Kıvrıkoğlu Paşa Erzurum'daydı
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak ...
‘Ford Neşeli Günler’ Erzurum’da
Ford Neşeli Günler etkinliği hakkında gazetecilere bilgi veren Cindilli ...
Yol İş eyleme gidiyor
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Daşkaya, 6111 Sayılı Yasanın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva