ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>ASAYİŞ
8 Temmuz 2019 Pazartesi - 04:14

Türkiye, Afrin'i madden ve manen onarıyor

TSK'nın ve Özgür Suriye Ordusu ile birlikte 20 Ocak 2018 tarihinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Afrin'de, Türkiye bölgenin maddi kalkınmasının yanı sıra manevi eğitimi için de adeta bir irfan ve irşad harekatı da düzenledi.

Türkiye, Afrin i madden ve manen onarıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu ile birlikte 20 Ocak 2018 tarihinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Afrin'de, Türkiye bölgenin maddi kalkınmasının yanı sıra manevi eğitimi için de adeta bir irfan ve irşad harekatı da düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti tarafından görevlendirilen ekipler halkın inançlarını daha iyi yaşaması için büyük bir çalışma başlattı. Terör örgütlerinin propagandasına yılarca maruz kalan Bölge halkı asıl İslam'ın Osmanlı'da ve Türkiye'de yaşandığını gördü.

Güvenlik güçlerinin Zeytindalı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlediği bölgede, 15 Aralık 2018-21 Haziran 2019 tarihleri arasında birçok hizmetler gerçekleştirildi.

Türk yetkilileri askeri harekatın ardından terörden arındırılan Afrin'de bölgeyi tanıma amaçlı ziyaretler yaptı. Türk görevliler her bölgeden halkla bir araya gelip halkın bilgi ve eğitim düzeyini öğrendi. Her bölgede halkın çok eksik olduğu konular üzerinde durdu. Çocukları ve yetişkinleri ayrı ayrı toplayarak her yaş grubuna uygun şekilde dini eğitim programları düzenledi. Verilen eğitimler sadece dini bilgileri içermiyordu aynı zamanda bozuk terör örgütü (PYD,PKK,DEAŞ) fikirleri karşısında bilinçlendirme ve toplum arasında birlik ve beraberlik şuurunu uyandırmaya yönelik eğitimler gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam edildi. Şu ana kadar ziyaret edilen bütün bölgelerdeki halk Trük görevlilere eğitim aldıkları yerlerde her zaman Osmanlı Devleti'nin işgalci bir devlet olduğunu, İslam'la hiçbir alakası olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin de dinsiz bir devlet olduğunu halka aşıladıklarını anlattıkları görüldü. Bölge halkı Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgede yaptığı büyük hizmetler ve görevlilerin de halk ile iç içe olup gerçekleştirdikleri hizmetleri görünce asıl İslam'ın Osmanlı ve Türkiye'de yaşandığını, örnek alınması gerekilen bir millet olduğunu beyan etti.

Bölge halkına Türkiye Cumhuriyeti'nin işgalci bir devlet olmadığını buraya işgal etmeye değil, nasıl ki Çanakkale'de Suriyeli kardeşlerimiz kan döküp şehit oldu, o gün hangi niyetle ordaydılar ise Türkiye de bugün aynı niyetle kardeşlik için, İslam dinimizin gereği için burada olduğunun fikri anlatıldı. Halk gerçekleri öğrenince, hakikati anladı.

Gidilen köylerde Osmanlı döneminden kalan eserler ve camiler olduğunu görüldü. Afrin merkezine genellikle göç olduğu için karışık fikirler bulunduğu tespit edildi. Buna karşılık Kuran Kursu hocalarına Selefi, Radikal ve PKK, PYD, YPG, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı eğitimler verildi. Öğrenciler bunun üzerine yetiştirilmeye başlandı.

Türk görevlilerin tespitleri arasında Şeyhül Hadid bölgesinde rastladığımız halk arasında güneşe tapıldığı yer aldı. Güneş doğduğunda kalkıp güneşe bakarak kurt gibi uludukları görüldü. Bölgenin halkı terör örgütlerinden gördüğü zulümlerden dolayı çekingen davrandıklarını konuşmaya korktuklarını gören görevliler bu sebepten dolayı oranın hassasiyetine göre hizmetler yapıldı. Bülbül bölgesinde halktan bazı kişilerin ağaca taptığını, ağacın yanına geçip dua eder gibi ellerini açıp ibadet ettiklerine şahit olundu.

Türkiye'nin eğitim faaliyetleri

Yapılan gözlemler sonucunda birçok caminin ağır bir şekilde hasar aldığı Türkiye Diyanet Vakfı'na bildirilerek ve tadilatları başarılı şekilde yapıldı. Birçok camide Kuran-ı Kerim öğretmek,halkaları dini bilgiler eğitimi ve bozuk fikirlerle mücadele üzerine hocalar yetiştirildi.

Bozuk fikirler

Bölgede göreline Selefilik, radikalcilik ve terör örgütü fikirleri PKK, PYD, DEAŞ'e karşı mücadele edecek hocalar yetiştirildi.

Üsame Bin Zeyt Camisinde Ramazan ayında yaklaşık 150 Alime yönelik iftar programı düzenlendi ve Alimlerle bozuk fikirler karşısında mücadele ile ilgili istişareler yapıldı. Camilere Kuran-ı Kerim eğitimi vermesi için hocalar tayin edildi. Öğrencilere takke Elifba ve Kuran-ı Kerim hediye edilidi. Her ilçedeki köyler birer birer dolaşılıp halk ile bir araya gelindi. Halkın sıkıntıları ve ihtiyaçları dinlendi ve elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olduk. Birçok gençlik semineri düzenlendi. Ramazan ayında bazı köylerde dini faaliyetler ve teravih namazı için geçici uygun yerler ayarlandı. Taşınabilir ses sistemleri alındı. Bazı köylerde çocuklara kırtasiye malzemesi ve oyuncaklar hediye edildi. Ramazan ayında birçok kez iftar programları düzenlendi. 35 eğitimli hocaya maaş bağlandı.

Ulaşılan kişi ve yerler

Türk görevliler tarafından eğitim çalışmaları kapsamında yaklaşık ; 200 hoca, 30 alim ve 1000 çocuk öğrenciye ulaşıldı.

Afrin bölgesi, Cinderes bölgesi, Bülbül bölgesi, Şeyhül Hadid bölgesi, Raco bölgesi, Şerran bölgesi, Mabetli bölgesi, Rai bölgesi, Çobanbey bölgesi Türk görevlilerin faaliyet yaptıkları bölgeler arasında yer aldı.

 
ANKA'nın mirasçısı Aksungur İHA
 
Doğu Anadolu’ya 18 yılda 37 milyarlık yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar ...
TSK, FETÖ’ye darbe vurmaya devam ediyor
Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içi ve sınır ötesindeki operasyonlarıyla ...
61 hain etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı Pençe Harekatı kapsamında, Hakurk bölgesinde bugüne ...
 
Hainlerin yaşam malzemeleri imha ediliyor
Irak kuzeyindeki Hakurk bölgesinde başarılı şekilde devam eden Pençe Harekâtı ...
Jandarma ikna etti, yolu trafiğe açtı
Jandarma ekiplerinin uzun uğraşları sonucu ikna edilen köylüler, daha ...
Trabzon’da denizde erkek cesedi bulundu
Trabzon’un Akçaabat ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu.
 
Aşkale yolunda kaza: 5 yaralı
Aşkale İlçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.
Yakutiye zabıtasından fırın denetimi
Yakutiye Belediyesi Zabıta Ekipleri ilçe merkezinde ekmek üretimi yapan ...
Hainlerin inleri imha edildi
Bingöl’ün Yayladere kırsalında 3 ayrı sığınak bulunup imha edilirken, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva