ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
16 Şubat 2021 Salı - 03:25

‘Türk Ordusunun önünde duracak güç yoktur’

“Türk ordusunun önünde durabilecek ne bir terör örgütü ne de piyon güç vardır. Son harekâtımızda bu gerçeği bir kez daha gördük” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk askerinin karşısında duramayan terör örgütünün alçaklıkta sınır tanımadığını vurguladı.

‘Türk Ordusunun önünde duracak güç yoktur’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Rize, Aksaray, Eskişehir ve Konya 7. Olağan İl Kongrelerinde yaptığı konuşmada, TSK’nın dünyanın en zorlu coğrafyalarından birinde gerçekleştirdiği operasyonda 53 teröristin etkisiz hâle getirildiğini belirterek, “Ordumuzun zaman ve mekân sınırı tanımaksızın ülkemizin ihtiyaç duyduğu, milletimizin bekası için gereken her harekâtı kendi imkânlarıyla yürütebilecek seviyeye ulaşmasıyla Allah’a hamdolsun gurur duyuyoruz” dedi.

İL KONGRELERİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Rize 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize il kongresinden, Aksaray, Eskişehir ve Konya AK Parti il kongrelerine de video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların mübarek Recep-i Şerifini tebrik ederek, hayırlara vesile olmasını diledi, bugün Türkiye’nin son 40 yılına damgasını vuran terör meselesiyle ilgili geçmişten bugüne gelen ve geleceğe de uzanan bir perspektifte hasbihal etmek istediğini söyledi.

“KARDEŞLERİMİZİ TERÖRİST ALÇAKLARIN ELİNDEN KURTARMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK”

Pençe Kartal-2 Harekâtı’nda şehit olan üç askere ve bölücü terör örgütü PKK tarafından katledilen 13 vatandaşa Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu kardeşlerimizin bir kısmı beş yıl, bir kısmı altı yıl bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl bu terörist alçakların elinden kurtaracağız, hep bunun hesabını yaptık, çok uğraştık. En son bu operasyonların yapıldığı gece artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik. Ve gerek Savunma Bakanım, gerek Genelkurmay Başkanım, gerek Millî İstihbarat, gerek polis, hep birlikte yapılan çalışmalar neticesinde adım atıldı ve ilk etapta bütün inlerine gireceğiz demiştik ya, mağaralara gireceğiz demiştik ya, 42 tane terörist bu esnada gebertildi. Tabii bu süre esnasında esirleri bunlar mağarada iyice köşe noktaya sıkıştırarak en sonunda bunlardan bir tanesi ki şimdi Meclis’te bununla ilgili biz bir soruşturma önergesi vererek gerek İçişleri Bakanım, gerek Savunma Bakanım bunun bütün detaylarını Meclis’te de gündeme getirecekler. Bu sabah Grup Başkanımız Naci Beyle bunu da konuştuk, bunun adımını da atacağız. Çünkü bunların Parlamentodaki temsilcilerinde yalan bol. Bunlar dünyadaki koldaşlarına, yandaşlarına, paydaşlarına nasıl yalanlar söylüyorlar herhalde takdir edersiniz. Onlara fırsat vermeden işin gerçeği nedir bunları anlatacağız. Bunları arkadaşlarımız anlatacaklar. İşin içinde olan bizzat Savunma Bakanım, Genelkurmay Başkanım, İçişleri Bakanım anlatacaklar ki hakikat ortaya çıksın.”

‘HANİ SİZ PKK’NIN YANINDA DEĞİLDİNİZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütünün katliamının ardından ABD’nin yaptığı açıklamaya da değinerek, “Hani siz teröristlerin yanında durmuyordunuz, hani siz PKK’nın yanında değildiniz, hangi siz YPG’nin yanında değildiniz, hani siz PYD’nin yanında değildiniz, bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız. Maalesef bunu başından itibaren hep gördük. Kuzey Irak’a, binlerce tır bunlar tank getirdiler, binlerce tır mühimmat getirdiler ve bunları teröristlere teslim ettiler. Ve bu teröristlerle evet bizim güvenlik güçlerimiz de orada savaştılar. Şimdi artık yağma yok, eğer biz sizinle NATO’da berabersek, eğer biz sizinle dünyada NATO’da bu birlikteliğimizi sürdüreceksek bize samimi davranacaksınız. Teröristlerin yanında yer almayacaksınız, eğer yer alacaksanız bizim yanımızda yer alacaksınız” dedi.

“TÜRK ORDUSUNUN ÖNÜNDE DURABİLECEK NE BİR TERÖR ÖRGÜTÜ NE DE PİYON GÜÇ VARDIR”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dünyanın en zorlu coğrafyalarından birinde gerçekleştirdiği bu operasyonda 51’i ölü 53 teröristi etkisiz hâle getirdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Ordumuzun zaman ve mekân sınırı tanımaksızın ülkemizin ihtiyaç duyduğu, milletimizin bekası için gereken her harekâtı kendi imkânlarıyla yürütebilecek seviyeye ulaşmasıyla Allah’a hamdolsun gurur duyuyoruz” diye konuştu. “Türk ordusunun önünde durabilecek ne bir terör örgütü ne de piyon güç vardır. Son harekâtımızda bu gerçeği bir kez daha gördük” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk askerinin karşısında duramayan terör örgütünün alçaklıkta sınır tanımadığını vurguladı.

‘VİCDANSIZLARA BAK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu masumların kanı Irak’ta veya Suriye’de hangi isimle faaliyet gösteriyor olursa olsun terör örgüne sahip çıkan, destek veren, sempati sergileyen herkesin eline bulaşmıştır. Bu sözüm kendi ülkelerinde elinde çakı olan herhangi birisini bile potansiyel terör tehdidi olarak görenleredir. Diyor ya Parlamentoda uzantıları, ‘ellerinde çakı bile yok’ diyor ya. Vicdansızlara bak ya, çakı yokmuş ellerinde. Bomba var, her türlü silah var, ama çakı yok” açıklamasında bulundu.

1984 HATIRLATMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 vatandaşın katledilmesinin terör örgütünün ilk katliamı da olmadığını dile getirerek, terör örgütünün 1984 yılından bu yana sivil ve silahsız insanlarla yönelik gerçekleştirdiği terör eylemlerinden bazılarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK’nin katliamları karşısında Batılı ülkelerin tavrını eleştirerek, “bir insanın ölümü trajedidir, 1 milyon insanın ölümü ise istatistiktir, diyen bir zihniyet olduğunun da farkındayız. Refahını ve güvenliğini sömürü, kan, gözyaşı üzerine kurmuş bir dünyaya kendi hassasiyetlerimizi kabul ettirmenin güçlüğü bizi yolumuzdan alıkoymadı” ifadesini kullandı.

2023 SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti teşkilatlarından 2023 seçimleri için çok çalışmalarını isteyerek, her fırsatta ve her zeminde terör gerçeğini anlatmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirinin bir kısmını ve “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz” ayetini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet, şehitlerimizin bizim geleceğimizi aydınlatan unutmayın kılavuzlarımızdır, onlar bizim kılavuzumuz, onlar bizim gururumuz, onlar bizim şerefimiz ve bizde onların izinden iz süreceğiz. Bir kez daha cümle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

“DARBELERİN, VESAYETİN TÜRKİYE’SİNDEN YÖNETİM SİSTEMİNİ DEĞİŞTİREN, SİVİL ANAYASASINI KONUŞUP TARTIŞABİLEN BİR TÜRKİYE’YE GELDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıkları yatırımlarla Türkiye’nin her yerine aynı imkânları kazandırdıklarını anlatarak, “Yaşanan her küresel ve bölgesel kriz köklü çınarlarla kâğıttan kaplanlar arasındaki farkı bir kez daha göstermektedir” dedi. Türkiye’nin 81 vilayetinin hepsinde tüm vatandaşların eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaşımdan enerjiye, spordan sosyal desteklere kadar her konuda belli bir standardın üzerinde hizmet aldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı şekilde geçmişte tüm kesimlerden vatandaşlarımızın hayatını olumsuz yönde etkileyen ve zulüm derecesine varan yasaklar, baskılar, sınırlamalar da ortadan kalmıştır. Darbelerin, vesayetin, siyasi ve sosyal krizin Türkiye’sinden millî irade eliyle yönetim sistemini değiştiren, yeni sivil anayasasını konuşup tartışabilen bir Türkiye’ye geldik” sözlerine yer verdi.

‘HAMDOLSUN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şimdi bir tarafta SİHA, bir tarafta İHA, öbür tarafta da Ayasofya. Ey Allah’ım, sana hamdüsenalar olsun, hamdolsun. Gençliğimizin rüyasıydı bunlar, şimdi gerçekleşti. Bu süreçte ülkemizin demokraside ve ekonomide geldiği seviye itibariyle denenmesi gereken bir yol olarak gördüğümüz için terör meselesini suhuletle sona erdirecek her adımı da attık. Samimiyetle uzattığımız el her defasında terör örgütü tarafından hunharca ısırıldı. Milletimizin kimin nerede durduğunu gördüğü için bu süreçte hep yanımızda oldu, hep bize destek verdi” değerlendirmesinde bulundu.

“MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK’nin ne bölge insanıyla, Türkiye ile ve evrensel insani ve ahlaki değerlerle ilgisi kalmadığını kaydederek, “Terör örgütünün başını tamamen ezmek boynumuzun borcu hâline gelmiştir. Parasını veren herkesin tepe tepe kullandığı bir kiralık katiller sürüsüne dönüşen bu terör örgütünün son mensubunu da etkisiz hâle getirene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz, inşallah o günler yakındır. Terör örgütü PKK’yı sınırlarımız içinde bitme noktasına getirdik, Irak sınırımız boyunca teröristleri kıskaca alıyoruz” açıklamasında bulundu.

GÜVENDİKLERİ DAĞLARA KAR YAĞDI

Teröristler için artık Kandil’in, Sincar’ın, Suriye’nin güvenli olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ve bir gece ansızın her yerde teröristlerin tepesine binebilecek güce, imkana ve kararlılığa sahibiz. Bir daha söylüyorum, teröristler güvendikleri dağlara birer birer kar yağdığını bilmelidir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’taki bölgesel ve merkezî yönetimle terör örgütünü tamamen bitirmek noktasında mutabık olduklarını, Suriye’deki Arap, Kürt, Türkmenleri de terör örgütünün boyunduruğundan kurtaracak yeni stratejiler geliştirdiklerini bildirdi.

GELİN BU KİRALIK KATİLLER ORDUSUNDAN BİR AN ÖNCE KURTULUNUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK’nın içindeki kandırılmış gençlere seslenerek, şöyle devam etti: “Gelin bu kiralık katiller ordusundan bir an önce kurtulunuz. Anneleriniz, babalarınız, kardeşleriniz sizleri Diyarbakır’daki o çadırda bekliyor, gelin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti samimi pişmanlık göstererek kendisine gelen her vatandaşına şefkatle muamele etmektedir, sizden önce gelenlere sorarsanız bu gerçeği öğreneceksiniz. Unutmayın, vakit daralıyor, geç kalmadan kendinizi bu kirli yapıdan kurtarın. Bu vesileyle dünya kamuoyuna bir kez daha açıkça ifade ediyorum, Gara’da yaşanan bu katliamdan sonra artık hiçbir ülke, hiçbir kuruluş, hiçbir yapı ve kişi Türkiye’nin Irak ve Suriye harekâtlarını sorgulayamaz, eleştiremez, karşı duruş sergileyemez, çünkü bu katliamı yapanlar güçlerini ve cesaretlerini bugüne kadar kör bir Türkiye düşmanlığıyla terör örgütüne destek verenlerden almaktadır. Bölücü terör örgütü sınırlarımız dibinde masum insanlarımızı katlederek canımızı yakarken, binlerce kilometre öteden burayla ilgili kesilen ahkâmların artık nezdimizde karşılığı kalmamıştır. Bundan sonra herkesin önünde iki yol var, ya Türkiye’yle birlikte hareket teröre karşı ‘ama’sız, ‘fakat’sız, ‘lakin’siz tavır alacaklar ya da bu eli kanlı terör örgütünün her cinayetinin ortağı olarak önce vicdanlarda, ardından uluslararası platformlarda hesap verecekler.”

YENİ ANAYASA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, amaçlarının 2023 hedeflerini gerçekleştirerek, bu tarihe Türkiye’ye yeni ve sivil bir anayasa kavuşturmuş olarak ulaşmak olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerinin önemine dikkati çekerek, parti teşkilatına seçimlere kadar olan zamanın çok iyi değerlendirilmesi talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, kongrelerin düzenlendiği salonlara ayrı ayrı bağlanarak, kongrelerle birlikte yönetimde görev alanları selamladı ve başarılar diledi.

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
'Azerbaycan, Nahçıvan ve Türkiye ile birleşiyor'
 
Erzurum Konut satış verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Azerbaycan, Nahçıvan ve Türkiye ile birleşiyor'
Aliyev, işgalden kurtarılan Füzuli, Zengilan, Laçın ve Cebrayıl illerini ...
Oktay: 'Hezimete uğradılar’
Oktay, ‘15 Temmuz’da canımıza, egemenliğimize ve geleceğimize kastettiler ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Gençlere seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Gençlik Kolları Olağan Kongrelerinde ...
 
Türkiye küresel ve bölgesel lider olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Türkiye 2023 hedeflerine de ulaşacak, ...
Cumhurbaşkanından Yeni Anayasa açıklaması
Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe anayasasıyla değil, bu ülkeye ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 hedeflerini paylaştı
Erdoğan,“Demokrasimize sahip çıkarak, ekonomimize sahip çıkarak, özgürlüğümüze ...
 
“Çığır açmış bir medeniyetin mirasçılarıyız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah devlet, millet ele verecek göklere en ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İftihar ediyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak İl ...
Erdoğan: ‘Hedeflerimizi sürekli büyüttük’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva