ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>TÜRKİYE
30 Temmuz 2016 Cumartesi - 03:58

“Türk Milleti Demokrasi Destanı Yazdı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Askeriyle, polisiyle, köy korucularıyla tankların önüne yatarak şehit olan, 7’den 70’e genci, kadını, erkeği ile bu kutlu mücadeleyi veren milletimi kutluyorum. Ne aziz ve büyük milletimiz var” dedi.

“Türk Milleti Demokrasi Destanı Yazdı”

15 Temmuz darbe girişiminde Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından bombalanan Özel Harekât Daire Başkanlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Askeriyle, polisiyle, köy korucularıyla tankların önüne yatarak şehit olan, 7’den 70’e genci, kadını, erkeği ile bu kutlu mücadeleyi veren milletimi kutluyorum. Ne aziz ve büyük milletimiz var” dedi.

Subtitles

  • subtitles off

Captions

  • captions off

Chapters

  • Chapters

Cuma namazını başkanlık yerleşkesi içinde bulunan Şehitler Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bulunan FETÖ mensuplarının kullandığı uçaklarla bombalanan ve çok sayıda şehit verilen bölümleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları ve Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyelerinin de kendisine eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti kapsamında bir konuşma yaptı.

“HAİNLER İHANETLERİYLE ANILACAKLAR”

Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere şifa dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Özel Harekât mensuplarına hitaben, “Sizlerin 15 Temmuz’daki duruşunuz, sizlerin milletimle beraber, aziz milletimle beraber müşterek duruşu bir hain grubun özellikle saldırılarını püskürtmüştür. Ramazan iftarında sizlerle yine biraraya gelişimizde de söylemiştim, içimizde hainler olabilir, bu hainler asla bizi yıldırmasın, yıldırmayacak demiştim. Ve nitekim bu hainler işte geldiler Özel Harekât’ımızı bombalamak suretiyle 50 kardeşimizin şehit olmasına vesile oldular. Ama onlar ihanetleriyle anılacaklar. Şehitlerimiz hiç unutulmayacak. Onlar bu vatanı vatan yapanlar olarak anılacaklar” diye konuştu.

15 Temmuz’da, askeriyle, polisiyle, köy korucularıyla ve tüm fertleriyle milletin bir olduğunu, hep birlikte Türkiye olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,

şunları söyledi: “Dünya bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor, sadece bize oralardan ‘geçmiş olsun’; söyledikleri bu. Arkasından, ‘ama gelecek için endişe duyuyoruz’ diyorlar Neymiş endişeleri? Endişeleri şu beyefendilerin: ‘Acaba bu içeri alınanlar, tutuklananların sayısı daha da artar mı?’ Suçluysa artar. İşte bir tanesi ne yazık ki Amerika’da, aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral, kalkıyor ‘İrtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum, duyuyorum’; bunu söylüyor. İnsan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin, bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, demokrasi adına teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Darbeciyi ülkende zaten besliyorsunuz, bu zaten ortada. Benim milletimi asla inandıramazsınız.”

“MİLLET BU DARBE GİRİŞİMİNİN İÇİNDE OLANLARI GAYET İYİ BİLİYOR”

Milletin bu darbe girişiminin içinde olanları, arkasında kimlerin olduğunu, üst aklın kimler olduğunu da gayet iyi bildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu açıklamalarla da kendinizi açığa çıkarıyorsunuz, açığa veriyorsunuz; Türkiye bu oyunlara gelmeyecek” dedi.

Darbe girişiminde FETÖ mensuplarının attığı bombalarla büyük tahribata uğrayan binaların yerine çok daha güzellerinin yapılacağını ve projesinin tamamlandığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada can veren şehitlerin, peygamberlikten sonra en yüce makama ulaştıklarını, Hz. Peygamber’e komşu olduklarını söyledi. “Zaten sizlerin, bizlerin hedefinde de bu yok mu? Bu var. Nerede, nasıl bu ömrümüzü noktalayacağımıza dair elimizde bir belge var mı?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimi trafik kazasında gidiyor, kimisi ayağı bir taşa takılıyor gidiyor, kimisi bakıyorsunuz bir kalp krizinden gidiyor. Ama kimileri de işte bu mutlu, bu kutlu yolda şehit oluyor, şahadet şerbetini içiyor. Ben ne mutlu şehitlerimize diyorum; askeriyle, polisiyle, köy korucularıyla tankların önüne yatmak suretiyle şehit olan, 7’den 70’e genciyle, kadınıyla, erkeğiyle o kutlu mücadeleyi veren milletimi kutluyorum. Ne aziz milletimiz var, ne büyük milletimiz var. Bu dünyaya aslında bir demokrasi destanının yazılmasıdır. Türk milleti bu destanı bir kez daha yazdı, bundan dolayı kendilerini kutluyorum. Yerleri inşallah Cennet olsun diyorum. Rabbim bizleri sevgili habibinin ‘Liva-ül Hamd’ ismiyle müsemma sancağı altında birlikte haşretsin diyorum.”

“BU ALÇAKLARA KARŞI DİK DURUŞ SERGİLEYEN KARDEŞLERİMİ KUTLUYORUM”

Özel Harekât ve tüm teşkilat içinde hizmet verenlere Allah’tan güç ve kuvvet temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde bu hainlere, bu adilere, bu alçaklara karşı dik duruşunu sergileyen kardeşlerimi de ayrıca kutluyorum, onları da tebrik ediyorum. Ve milletimle el ele bu yolda yürümeleri sebebiyle kendilerini tebrik ediyorum. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz ve bu yolda aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Şahsım, milletim adına sizlere tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 
‘Haine hoşgörü gösteren haindir’
 
''Bunların yaptığını ancak kafir yapar''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Haine hoşgörü gösteren haindir’
Başbakan Binali Yıldırım, "Hakk'ın ve halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. ...
"Millet nasıl rütbe verirse öyle sökmesini de bilir"
bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı ...
YAŞ Kararları açıklandı
Genelkurmay Başkanlığı, Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararları duyurdu
 
Ala: ‘Milletimiz demokrasiye sahip çıktı’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Öyle bir düzen kurmalıyız ki, Talat Aydemir’i ...
Başkentte Dadaşlar Nöbette
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Küresel hafıza, AK Liderin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ARD’ye konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman ARD televizyon kanalına, Türk ...
 
Türkiye Ahıska Türklerine kucak açtı
Rusların 71 yıl önce vatanlarından sürgün ettiği ve uzun yıllar savaşın ...
'Her birimiz Sütçü İmam, Nene Hatun olmalıyız’
Bahçeli: 'Her birimiz Sütçü İmam olmalıyız. Her birimiz Şahin Bey olmalı, ...
“Birlik ve beraberlik ruhu güç kaynağımız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, CHP ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva