ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Babalık bu değil!
Babalık bu değil!
ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor
ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor
Tavlaşoğlu: ‘Pulur Çayı Mesire Alanı olacak’
Tavlaşoğlu: ‘Pulur Çayı Mesire Alanı olacak’
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
15 Mayıs 2013 Çarşamba - 17:02

Turizmde Dünya Mirası girişimi

KUDAKA Genel Sekreterliği’nce Uzundere-Narman-Olur Bölgelerinin UNESCO Dünya Mirasına Dâhil Edilmesi Süreci Çalıştayı düzenlenecek. Palandöken Kayak Merkezinde başlayan organizasyon iki gün sürecek.

Turizmde Dünya Mirası girişimi

ERZURUM (İHA) - KUDAKA Genel Sekreterliği’nce Uzundere-Narman-Olur Bölgelerinin UNESCO Dünya Mirasına Dâhil Edilmesi Süreci Çalıştayı düzenlenecek. Palandöken Kayak Merkezinde başlayan organizasyon iki gün sürecek.
KUDAKA Basın ve halkla İlişkiler Birimince yapılan yazılı açıklamada, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini içine alan Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nin zengin turizm potansiyelinden mümkün olan en yüksek faydayı sağlamak ve bu sayede bölgenin sosyoekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunmak amacı ile KUDAKA olarak 2011 yılı içerisinde Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırlandığı belirtilerek, “Bu strateji ve eylem planının hayata geçirilmesi de, tıpkı hazırlık aşamasında olduğu gibi bölgedeki turizmle ilgili tüm tarafların ortak iradesiyle yürütülmektedir. Bu kapsamda kurulan Eko-Agro Turizmin Geliştirilmesi Komitesi'nin uygulamaya koyduğu çalışmalardan birisi de; Narman Peri Bacaları Bölgesi ve Uzundere Havzası alanının UNESCO Dünya Mirası’na jeopark olarak kabul edilmesi sürecinin başlatılması ve gerekli organizasyonun sağlanmasıdır. Bu amaca yönelik olarak yaklaşık iki yıldır devam eden faaliyetler sonucunda UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 09 Temmuz 2013 tarihinde yapılan “ Doğal Miras Alanları Geçici Listesine Öneri Sunma Çalıştayı” na katılım sağlanmış ve 20 lokasyonun dâhil edildiği geçici listeye “Uzundere Havzası ve Narman Peri Bacaları” bölgeleri de dâhil edilmiştir. Daha sonra üyelik sürecini aktif olarak takip edip yönetecek iki alt komite kurulmuştur. Oluşturulan bu alt komiteler Narman ve Uzundere ilçelerinin, Kaymakam, Belediye Başkanı, kamu kurumu yetkilileri ve STK temsilcilerinden oluşmaktadır. Bu komiteler tarafından, Uzundere-Narman-Olur Bölgelerinin UNESCO Dünya Mirasına Dâhil edilmesi sürecinde yapılacak çalışmaların belirlemesi, izlenecek süreçler ve yapılması gereken tüm faaliyetlerin belirlenmesi, gözden geçirilmesi amacıyla bir tecrübe paylaşım seminerine ihtiyaç duyulmuştur” denildi.
Erzincan, Bayburt ve Erzurum’un diğer bölgelerinde de bu ve benzer şekillerde (milli park, doğa parkı, doğa anıtı, doğa koruma alanı, vb.) sınıflandırılması gereken alanlar tespit edilerek gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesinin sağlanacağı belirtilen açıklamada, “Tecrübe paylaşım semineri 16-17 Mayıs 2013 tarihleri arasında ve iki gün (ilk gün sunumlar, ikinci gün saha gezisi) olarak planlanmıştır. Yaptığımız “Uzundere-Narman-Olur Bölgelerinin UNESCO Dünya Mirasına Dahil Edilmesi Süreci Çalıştayı” na KUDAKA Eko-Agro Turizmini Geliştirme Komitesi üyeleri ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’ndan Prof. Dr. Zeki Kaya ve Fuat Şaroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nden Levent Keskin ve Eyüp Yüksel, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü’nden Semra Atçeken ve Serpil Tekebaş katılmışlardır. Yapılan bu çalıştayın; ilgili bölgenin UNESCO Dünya Mirasına Jeopark olarak dâhil edilmesi sürecinde önemli katkıları olacağı ve süreci hızlandıracağı düşünülmektedir.” Denildi.
 

 
ATAÜNİ Bahar Şenlikleri ilgi topluyor
 
Casusluk Davasına devam edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ Bahar Şenlikleri ilgi topluyor
Atatürk Üniversitesi’nde her yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen “ Bahar ...
Hurdalar sanat eserine dönüştü
Kışın Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum'da, değişik figür verilen ...
Hem şenlik, hem sanat şöleni
Bahar şenlikleri kapsamında tenis kortları yanında kurulu olan sanat alanında ...
 
Kavukçu’dan Sanat Rekoru
Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlilerinden ...
Bu çirkinliğe dur denilmeli..!
Vatandaşlar, Kiremitlik Tabyalarını gezerken içler acısı manzara ile karşılaştı. ...
Geleneklerimize bağlıyız…
ÖZEL-Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan’ın yer aldığı ...
 
Gençlik Tiyatro Festivali başladı
Erzurum’da yapılan 5.Uluslararası Gençlik Tiyatroları Festivali başladı. ...
'Biz yazdık, biz oynuyoruz'
Yard.Doç.Dr. Bünyamin Aydemir, amaçlarının sadece eğitim vermek değil, ...
Alpay Üniversitelilerle buluşacak
Şenliklerin bu yıl ki ilk konuğu ünlü Türk halk Müziği sanatçısı Selahattin Alpay olacak.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva