ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>TÜRKİYE
22 Ağustos 2019 Perşembe - 04:10

Turan’dan sert tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "3 belediyeye teröre destek gibi en ağır gerekçelerle kayyum atanıyor. İlk tepki HDP’den değil de bayrağındaki oklarda devletçilik, milliyetçilik ve halkçılık olan CHP'den geliyor" dedi.

Turan’dan sert tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "3 belediyeye teröre destek gibi en ağır gerekçelerle kayyum atanıyor. İlk tepki HDP’den değil de bayrağındaki oklarda devletçilik, milliyetçilik ve halkçılık olan CHP'den geliyor" dedi.

Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin Çan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Turan, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’ta yasal hakkı neyse sonuna kadar kullanacağını, Kuzey Kıbrıs etrafında Türkiye’nin ben varım diyeceğini ifade etti. Turan toplantıda yaptığı konuşmada, “Doğu Akdeniz için geçenlerde bir siyasi partinin genel başkanını şaşkınlıkla izledim neden orada yokuz dedi. Neden oraya gitmiyoruz dedi. İnsaf. Bırakın bir partinin genel başkanı olmayı, köyde yaşayan bir amcamız bile bizim Doğu Akdeniz’de F16’larımızın, savaş gemilerimizin, İHA’larımızın 4 tane arama gemisini takip ettiğini bilir. Bizim oradaki Türk soydaşlarımızdan, Türklerimizden ayrı olmayacağımız, oraya sahip çıkacağımızı bilir. Hakkı olmadığı halde orada İsrail, Fransa, İtalya, ABD var. Adam diyor ki neden orada yoksunuz. Hayır kardeşim, yasal hakkımız neyse sonuna kadar kullanacağız, Kuzey Kıbrıs etrafında Türkiye ben varım diyecek. 4 gemi şu an orada ama maalesef halen daha niye orada yokuz diyen insanlar var. Artık CHP’nin ağlanacak haline gülüyoruz” dedi.

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığını ancak ilk tepkinin HDP’den değil de CHP’den geldiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Turan, “İki gün önce üç tane kentin belediyesine kayyum atandı. O kayyum atama iddialarına baktığımızda, gördüğümüz şu oldu, bir tanesi tüm şehit yakınlarını tek kararla işten çıkartmış. Adamın tavrına bakar mısın sen şehit yakınıysan işten çıkartılman lazım demiş. Bir diğeri Türk bayrağını belediyenin önünden, arkasından, kimlik kartından, sitesinden çıkartmış. Hepsi de Kandil talimatı ile eş başkan atamışlar. Bizim anayasamızda, mevzuatımızda eş başkanlık mı var? Seçilen kişi başka Kandil'in atayıp da makama oturttuğu kişi başka. Şimdi diyorlar ya seçimle gelen seçimle gider. Bir defa bize sürekli ordu göreve diye bağıranların, parti kapatma davası açıldığında alkış tutanların, seçimle gelmeyi hatırlatma hakları yok onu söyleyeyim. Ama bir hukukçu olarak şunu söyleyeyim, prensip seçimle gelen seçimle gider doğru. Ama seçimle gelen demokrasiyi, halkı, hayatı savunur kardeşim. Hangi ülke demokrasiyi bitirmek isteyen seçimi kaldırmak isteyen, seçilmediği halde eş başkanlık veren bir sistemi haklı görür. Burası deliksiz köy mü? Kayyum atanacak tabi ki. Geç bile kaldık. Ama daha ötesini söyleyeyim. Kayyum atadığımızda ilk ses CHP’den geldi, HDP’den değil. Kızdığım bu. Gazi Mustafa Kemal’in partisi milli egemenlik diyen, halkçılık, milletçilik, devletçilik diyen bir parti nasıl olur da eş başkanlık atayan, şehit yakınını kovan, Türk bayrağını kaldıran adamlara, bu karar verilince hayır der. Sen Gezi eylemleri sırasında diyor muydun seçimle gelen seçimle gider diye. Biz dediğimizde seçim vardır, esastır kızıyordun bize. Hukuk içerisinde çalışan hangi belediye, hangi hükümet, hangi devlet, olursa olsun baş tacı, seçimle gelen seçimle gider. Ancak hukukun dışında, mevzuatın dışında teröre yan bakan, beraber yol yürüyen, omuz veren, kim varsa da bedelini hem idari olarak hem cezai olarak ödeyecektir, ödemelidir” diye konuştu.

 
Konut fiyat endeksi açıklandı
 
KDK çözüm buluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalın: "Türkiye, 3 terör örgütüyle mücadele ediyor”
Kalın, “Türkiye, 3 terör örgütüyle aynı anda mücadele etmeye devam ediyor. ...
Varank: ‘ Bir kere olsun risk alamadılar’
Varank: “Yıllarca devletin üst kademelerinde bulunup her konuşmalarında ...
Sözen'den Davutoğlu'nun açıklamalarına tepki
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı ...
 
‘Müsamaha yok !’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Demokrasiyi ve seçilmişliği terörün muafiyet ...
Şehit Ailelerinden kayyum atamasına destek
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde çalışırken HDP'li yöneticiler tarafından ...
Atama Kararları Resmi Gazete’de
Bazı bakanlıklara ve kurumlara ilişkin görevden alma ve atama kararları ...
 
4 Partiden ABD’ye tarihi çağrı
AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kırım vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Görüşmelerimizde Sayın Zelenskiy’e Ukrayna’nın ...
'Türk milleti haklı davasından geri dönmeyecektir'
Bahçeli, “Terör örgütleri, ekonomik baskılar, yaptırım tehditleri, siyasi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva