ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
MEB’den tarihi duruş
MEB’den tarihi duruş
HABERLER>BÖLGEDEN
23 Eylül 2023 Cumartesi - 05:28

Tunç’tan nöbetteki Ailelere destek

Bakan Tunç’u, ellerindeki Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğrafıyla karşılayan aileler, kendileriyle tek tek görüşen Bakan Tunç’a çocuklarının anılarını ve nasıl kaçırıldıklarını anlattı.

Tunç’tan nöbetteki Ailelere destek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Diyarbakır anneleri dünyaya bir mesaj veriyor. Biz diyorlar terörü reddediyoruz diyorlar. Biz insan hakları mücadelesi veriyoruz diyorlar. Terörü ve şiddeti reddediyoruz, biz evlatlarımızı istiyoruz diyorlar. Bu mücadeleye büyük bir fedakarlıkla, büyük bir cesaretle bin 481 gündür devam ediyorlar” dedi.
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde kentte gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Vali Ali İhsan Su’dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunan evlat nöbetindeki ailelerle bir araya geldi.
Bakan Tunç’u, ellerindeki Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğrafıyla karşılayan aileler, kendileriyle tek tek görüşen Bakan Tunç’a çocuklarının anılarını ve nasıl kaçırıldıklarını anlattı.
Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Tunç, ailelerin kar kış demeden cesur duruşlarının bölgede büyük bir rol oynadığını söyledi.
Diyarbakır annelerinin kararlılığının çok önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Tunç, “Bugün medeniyetlere beşiklik yapmış bölgemizin, ülkemizin en önemli kentlerinden Diyarbakır’ımızdayız. Tarih kenti, peygamberler, evliyalar ve sahabeler diyarı Diyarbakır’ımızdayız. Valimizi ziyaret ettikten sonra, ilimizdeki yatırımlarla ilgili değerlendirmemizi yaptıktan sonra ilk programımızı Diyarbakır annelerimizi ziyaretle başladık. Onlarla selamlaştık, sohbet ettik. Diyarbakır anneleri dünyaya bir mesaj veriyor. Biz diyorlar terörü reddediyoruz diyorlar. Biz insan hakları mücadelesi veriyoruz diyorlar. Terörü ve şiddeti reddediyoruz, 'biz, evlatlarımızı istiyoruz' diyorlar. Bu mücadeleye büyük bir fedakarlıkla, büyük bir cesaretle bin 481 gündür devam ediyorlar. 3 Eylül 2019’da başladıkları evlat nöbetinde bugün bin 481’inci gün. Aradan tam 5 yıl geçti. 5 yıldan bu yana kararlı bir şekilde kar kış demeden, pandemi demeden, deprem felaketleri demeden bu mücadeleden hiç taviz vermeden devam ediyorlar. Onların bu kararlılığı gerçekten çok önemlidir. Onlara müteşekkiriz. Özellikle terörün belinin kırılması noktasında onların bu cesur duruşları bölgede büyük bir oral kaynağı oldu. Bu süre içerisinde evlat nöbetine 366 aile katıldı. Bugüne kadar da 46 aile evladına kavuştu” dedi.
“Evlatlar kurtuluncaya kadar mücadele devam edecek”
21 yıldan bu yana Türkiye’de demokrasi standartlarını hayal edilemeyecek şekilde yükselttiklerini ifade eden Tunç, şunları kaydetti: “Temennimiz diğer annelerimizin de evlatlarına bir an önce kavuşmalarıdır. Ve ülkemizin terörden arınmış huzurlu bir geleceğe Türkiye yüzyılında adım atmamız. Bu noktada annelerin bu cesur duruşuna çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’de özellikle önümüzdeki süreçte bugüne kadar olduğu gibi 21 yıldan bu yana demokrasimizin standartlarını hayal dahi edilemeyecek şekilde yükselttik. Adaletin tesisi, adalete güven noktasında insan haklarının önündeki engellerin birer birer kaldırılması ve özgürlükler noktasında çok önemli mesafeler aldık. Bundan sonra da inşallah bu kararlılığımızı sürdüreceğiz. Ve çocuklarımızın, gençlerimizin, özellikle huzurlu bir geleceğe milletçe kavuşabilmemiz anlamında Diyarbakır annelerimizin de bu mücadelesine destek olmaya her daim devam edeceğiz. Hep beraber terörün kökünü kazıncayana kadar, evlatlar kurtuluncaya kadar bu mücadele İnşallah devam edecek.”

 
Tunç: '21 yılda 399 uygun olmayan cezaevi kapatıldı'
 
Turizmde tüm zamanların rekoru
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narman Çimenli’den Şehitlik talebi
Narman ilçesi Çimenli Mahallesi sakinleri de savaş döneminde köylerinde ...
Dadaş Özaslan’a vefa
Aziziye Belediyesi tarafından Dadaşkent’te yaptırılan Cahit Özaslan Parkı, ...
 Sunar: Erzurum TEKNOFEST kuşağı gururumuz
Belediyecilik yatırımlarıyla gündem oluşturan, AK Belediyecilik vizyonu ...
 
Yakutiye’de asfaltlama seferberliği
Erzurum Yakutiye ilçesinde belediye sonbahar dönemi asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor
Şehit Uzun rahmet niyazıyla anıldı
Tunceli'nin Ovacık İlçe Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevini ifa ederken ...
Şenkaya’da İlköğretim Haftası coşkusu
Şenkaya ilçesinde İlköğretim Haftası etkinlikleri düzenlendi.
 
Şenkaya’da Gaziler Günü etkinliği
19 Eylül Gaziler Günü Şenkaya’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Köycü ...
Palandöken’de Şehide Vefa
Palandöken Belediyesi tarafından yapılan mahalle konaklarının 17’incisi ...
‘Gazilerimize ebediyen minnettarız’
Gazi Meclis tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi'lik unvanı ve "Mareşallik" ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva