ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>SPOR
11 Eylül 2018 Salı - 10:32

Tuna Erzurumspor maçını değerlendirdi

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Tuna, ‘Savunmamızdaki eksikliğimizi gidersek Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı ile birlikte iyi sonuçlar almak istiyoruz. ‘dedi

Tuna Erzurumspor maçını değerlendirdi

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Tamer Tuna yabancı tartışmalarıyla ilgili,"Şenol hocanın, Fatih hocanın, Mustafa hocanın milli takımlarda çalışan tüm hocaların Ersun Yanal geldi, Abdullah Avcı geldi ve bu hocaların değerleri vardı fakat geldiklerinde yaptıklarıyla ilgili yine tartışan her zaman onlar yabancı konusunda biri bu konuyu ortaya attıktan sonra da tartışan onlar" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 5.haftasında kendi sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u ağırlayacak olan Demir Grup Sivasspor karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik Direktör Tamer Tuna yönetiminde kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Top kapma çalışmasının ardından futbolcular minyatür kalede gol çalışması yaptı. Antrenman çift kale maç ile sona erdi.

Antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Tamer Tuna Tuna, ilk 4 haftada ortaya konulan değerlerin futbol oynama, pozitif anlayışla ortaya çıkan istatistiklerin çok önemli olduğu belirtti. Alınan sonuçlarla takımın ileriye gideceğini ifade eden Tuna,"Ligde koşu mesafeleri, girilen gol pozisyonu, kilit pas sayısı, topa sahip olmada her şeyde çok iyi seviyedeyiz. Sonucunu yakalayamadığımız tek şey; girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendirememek. Bunu ve savunmamızdaki eksikliğimizi gidersek Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı ile birlikte iyi sonuçlar almak istiyoruz. 4 puan bizim için yeterli değil. Oynadığımız maçlar daha farklı da olabilirdi. Çünkü hepsinde iyi oynadık. İyi oynamadığımız anlarda yediğimiz gollerin bizde kötü etkisi oldu ama genel olarak maçlarda iyi işler ortaya koyduk. Bunları iyi yaptığımız için Demir Grup Sivasspor'un sezon sonunda iyi yerlerde olabileceğini görüyoruz" diye konuştu.

"HİÇ ÇÖZÜM ÜRETMEDEN TARTIŞIYORLAR"

Son günlerde tartışılan yabancı sayısıyla ilgili Tuna, "Yabancı tartışması ortaya bir tartışma atıldıktan sonra başlanan bir tartışma şekline dönüşüyor. Başından alınan kararların ligde 90'lardan başlayarak aslında ligde yabancı sayısındaki artış bugüne 14 rakamına ulaştı. Fatih hocanın son almış olduğu kararla yerli oyuncuya pozitif anlayışla bir değer katılması için alınan kararla birlikte en fazla tartışılan ve gündemimizi meşgul eden bir konu oldu. Yabancı konusu aslında yabancı tartışması ekonomik anlamda kulüplerin içerisinde bulunduğu durumla paralel işleyen bir konu oldu. Çünkü kendini yönetemeyen her kulüp, borçlu olan her kulüp tartışmayı oradan götürmeye başladı. Çünkü astronomik rakamlar ödeniyor. Ekonomik yönden kötü yönetilmiş kulüpler var. Biz şanslıyız borçsuz bir kulübüz. Ama işin içinde tartışılan ve tartışan herkes bakıyoruz futbolun içinde 20-30 senedir olan insanlar bunlar sürekli bunu tartışıyor hiç çözüm üretmeden biri çıkıyor hep bunlar milli takımda görev alan isimler zaten ve bunlara en fazla katkı sağlayan tartışan isimler ve bunlar konuştukça gündem oluyor ve hiçbir şekilde Türk futboluna katkısı olmuyor. Türk futboluna katkısı olması için yapılması gerekenleri de arada cümlelerinde kullanıyorlar. Genç nüfusumuz, alt yapı problemimiz, eğitici problemlerimizden bahsediyorlar" ifadelerini kullandı.

"ALDIĞIMIZ YABANCILARI TAKIMDAN GÖNDEREMİYORUZ"

Kendisini de bu konuda eleştiren Tamer Tuna Türk futboluna katkısı olan çok iyi antrenörler olduğunu antrenörlerin iyi eğitildiğini aktararak şunları söyledi; "Federasyonun eğitim dairesi gerçekten çok başarılı ama eğitim dairesine bir bakıyoruz son 20 yıldır kaç kişi değişti bilmiyorum. Ama her anlamda bir değişim yaşanıyor. Milli takımdaki teknik adamlara bakıyoruz. Yakın zamanda da bir değişim olacağı görülüyor. Hocayı eleştirmek için söylemiyorum ama bu tartışılmaya başlanıldığı zaman Lucescu'da değişecek ve yeniden bir tartışma konusu başlayacak ve yeniden bir planlama başlayacak. Bu planlama ve organizasyon sıkıntısının hepimize yansıyışları böyle oluyor. Çünkü biz aldığımız yabancıları bu sayıdan dolayı o kadar iyi ücretler alıyorlar ki takımımızdan gönderemiyoruz. Türkiye'deki koşullar tesislerimiz oldukça iyi."

"KONUYU ORTAYA ATIP TARTIŞAN HEP ONLAR

Yeni nesil antrenörlerle birlikte değişimlerin yaşandığı ifade eden Tuna yabancı konusunda tartışmayı açanın hep aynı teknik adamlar olduğunun altını çizerek,"Ama Şenol hocanın, Fatih hocanın, Mustafa hocanın milli takımlarda çalışan tüm hocaların Ersun Yanal geldi, Abdullah Avcı geldi ve bu hocaların değerleri vardı fakat geldiklerinde yaptıklarıyla ilgili yine tartışan her zaman onlar yabancı konusunda biri bu konuyu ortaya attıktan sonra da tartışan onlar. Bence biraz fikirleri, düşünceleri bir araya getirip bunlardan artık sonuçlar çıkarma ve bir aşamaya iyi bir sürece sokma vakti geldi. Benim bu konuda söyleyeceğim tek şey bunların bizi aralarına alarak neler yapabiliriz, neleri bir arada gerçekleştirebiliriz tartışma olacaktık" şeklinde konuştu.

 
Mert Hakan: ''Erzurumspor maçı, çıkış maçı''
 
ZF 78 mezunları 40 yıl sonra buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mert Hakan: ''Erzurumspor maçı, çıkış maçı''
Erzurumspor maçını çıkış maçı olarak değerlendiren orta saha oyuncusu,"Ligde ...
Rahvan At Yarışları nefesleri kesti
4. Doğu Anadolu At Yarışları Şampiyonası yapıldı.
Erzurum’da başladı, Elazığ’da şampiyon oldu
Elazığ'da "Sokakta Santranç Var" etkinliğinin 4'üncüsü düzenlendi.
 
Hazırlık maçında gülen taraf Erzurumspor oldu
B.B. Erzurumspor hazırlık maçında Elazığspor’u 3-1 mağlup etti
Erzurumspor için kader haftası
Spor Toto Süper Ligde milli maçlar sebebiyle verilen aranın tamamlanmasıyla ...
Erzurumspor maç takvimi açıklandı
Spor Toto Süper Lig 5-17 hafta programı açıklandı.
 
Spor camiasında Dünya Göçebe Oyunları sevinci
Kırgızistan Başbakanı Muhammedkalıy Abılgaziyev, buzul suyunun yer aldığı ...
Erzurumspor maçı öncesi ciddi hazırlık
Erzurumspor’un bu hafta karşılaşacağı, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden ...
Rizespor’da Üzülmez’siz dönem
Süper Lig'de Bursaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Çaykur ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva