ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>ASAYİŞ
27 Temmuz 2018 Cuma - 19:27

Trafikte yeni süreç

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin trafik konusunda dünyada parmakla gösterilecek ülke olacağını söyledi.

Trafikte yeni süreç

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin trafik konusunda dünyada parmakla gösterilecek ülke olacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırıkkale’de düzenlenen Temel Trafik Eğitimi ve Kaza İnceleme Eğitimi Sertifika Töreni'ne katıldı. Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğüne (EGM) atanan Celal Uzunkaya’ya başarılı çalışma dönemi dileyerek, “Kendisini tebrik ediyor ve önümüzdeki dönemin ülkemizin için hem milletimizin için hem de insanlarımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ayağının tozuyla da bugün ilk defa burada güzel bir toplantıda hep birlikteyiz" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz büyük ve köklü bir medeniyetiz. Ciddi bir nüfusa ve ekonomik büyüklüğe sahibiz. Dünyada çok özellikli bir coğrafi konumda bulunuyoruz. Malumunuz terörle mücadele ediyoruz. Uyuşturucu ile de uğraşıyoruz. Bu da aynı şekilde uyuşturucu güzergahlarına denk düşen coğrafi konumumuzda ve küresel yapılanmalarla ilgilidir. Ancak yıllardır uğraşıyoruz. Trafik güvenliği diye bir meselemizde var ki bunun sorumlusu sadece bize ait, bunun bir dış bağlantısı yok, coğrafya ile ilgisi de yok. Güncel siyaset ile de ilgisi yok. Tamamen bizimle, bizim yanlışlarımızla, bizim alışkanlıklarımızla, bizim yaptıklarımızla bizim yapmadıklarımızdan ilgili bir konudur ve bu öyle bir mesele ki terörde terör esti ve yani suçluyu ararsınız. Asayişte hırsızı ve dolandırıcıyı yani suçlu ararsınız. Uyuşturucuda üreteni, satıcıyı, torbacıyı yani suçluyu ararsınız ama trafikte suçlu değil, trafikte ihmali hatayı görmezden gelmemeyi önemsemeyi almak zorundasınız. Ötekilerin adı suçtur. Buradaki kaza, kusur, kabahat kazaları önlemeye insanların davranışlarını değiştirmeye, onları ikna etmeye, onları ikaz etmeye çalışırsınız” dedi.

“TRAFİK EKİPLERİNİN MESAFESİNİ 20 KİLOMETREDEN, 15 KİLOMETREYE ÇEKECEĞİZ”

Soylu, “Halen 6 bin 242 personel ve bin 162 ekip ile yürütülen bölge trafik denetlemelerine, bin 750 personelle oluşturacağımız 292 ekip ilave edeceğiz. Böylece daha önce yaklaşık 20 kilometreye bir trafik ekibi düşerken, bu mesafeyi 15 kilometreye çekmiş olacağız. Şehir içi trafik denetleme hizmetlerine de halen 14 bin 956 personel ile 2 bin 382 ekip görev yapıyor. Buna toplam bin personel ile 2 bin 549 ekip ilave ediyoruz. Bu sayede nüfus ortalamasına vurduğumuz zaman daha önce 23 bin kişiye 1 trafik ekibi düşüyorken, bu sayıyı 19 bin kişiye ekip noktasına getiriyoruz. İnşallah bunu uluslararası standartlara 15 bine ve daha alt rakamlara çekebilmek içinde biraz önce söylediğimiz planlamaları hep birlikte gerçekleştiriyoruz” dedi.

“HER GÜN TRAFİK KAZALARINDA CAN KAYBI OLDUĞUNU TAKİP EDEN BİRİSİYİM”

Polis görünürlüğü arttıkça trafik kazaları ve kazalardaki ölüm oranlarının azaldığının altını çizen Soylu, "2016, 2017 yılları arasında denetim miktarımız yüzde 27.1 oranında artmış aynı dönemde ülke döneminde nüfus ve araç sayısı artmış olmasına rağmen kazalarda yüz bin araç başına düşen can kaybı yüzde 4 azalmıştır. Bu rakam bizi tatmin eden bir rakam değildir. Açık söylüyorum bu kadar bu işin üzerine düşmemize rağmen bu kadar bu işle ilgili adım atamamıza rağmen yüzde 4.1 rakamı bütün arkadaşlarımızla da sürekli olarak konuşuyoruz. Ben meselelerin içerisinde bir adamım yani bu meseleleri burada önüme verilen bilgi notlarından okuyan ve sizinle paylaşan bir kişi değilim. Her gün Türkiye’de ne kadar kaza var ne kadar can kaybı olduğunu her gün birer bir takip eden bir arkadaşınızım. İnanın bu ciğerime saplanıyor. Ve bu konuda hem ortak duygu taşıdığım hem de ortak bir sorumluğu sadece bizler değil tüm vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştirmeliyiz” dedi.

“4 BİR TARAFIMIZDA TERÖR ÖRGÜTÜYLE ÇEVRİLİ”

Soylu, “Arkadaşlar 4 bir tarafımız terör örgütüyle çevrili DEHAŞ, PKK, DHKPC, FETÖ birçok terör örgütü var. Bizim yılda teröre verdiğimiz şehit trafikte verdiğimiz can kaybının neredeyse 40’da biridir. 50’de 1’idir. 70’de biridir. Yani burada önümüzde önemli bir meseledir. Ve bu meseleye her birimiz önemli bir sorumluluk ortaya koymalıyız. Bizim inancımız bir insanın bir alem olduğu inancıyız. Hepimiz ilkokul ortaokul lise üniversite hayat mektebi bütün bu dersleri aldık ve bütün dersleri takip etmek ve bir şekilde hayatımıza yansıtmak zorundayız. Türkiye trafik konuşunda dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri içerisinde olacak, inşallah. Çünkü Cumhurbaşkanımızın Recep Tayip Erdoğan beyin ortaya koyduğu kalkınma projeksiyonunda Türkiye tarihin en önemli hamlelerinden birisi olan yollarla bölünmüş yollarla hava limanlarıyla ve hızlı trenlerle buluşturdu. Bunun her birisi trafiğin kendi içerisinde normalleşmesini sağlayan teknolojik gelişmelerdir” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından polis adaylarına sertifikaları verildi.

 
Kayyum Başkanla gelen mükemmel değişim
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan FETÖ uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahşiş için canlarını hiçe sayıyorlar
Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi illerinde gelin arabalarından bahşiş almak ...
Erzincan yolunda trafik kazası: 1 ölü
Erzincan-Gümüşhane D885 karayolunda meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybetti.
TSK: “44 terörist etkisiz hale getirildi”
Türk Silahlı Kuvvetleri, son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda ...
 
Kazaya ramak kaldı
Erzurum’da aşırı tonajlı kamyon, kavşakta hızını alamayınca 3 ton keresteyi ...
700 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla 700 kilo kubar ...
Tarihi eser kaçakçıları gözaltında
Narman’da jandarma tarafından Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen ...
 
FETÖ sohbet imamı itiraf etti
Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski astsubayların tutuklu ...
Trafik kazası en’leri açıklandı
Türkiye'de 1 milyon nüfus başına düşen ölümlü yaralanmalı trafik kaza ...
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına Bölükbaşı atandı
Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) kararnamesiyle, Erzurum Cumhuriyet ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva