ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
HABERLER>GUNCEL
24 Şubat 2012 Cuma - 23:07

Torul tünellerinde ışık göründü

Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum-Gümüşhane Trabzon karayolu üzerinde yaptırılan Torul tünellerinde ışık göründü. Milletvekili Feramuz Üstün 2-3 yıl içerisinde Erzurum Gümüşhane, Erzincan Gümüşhane, Trabzon Gümüşhane arasında hızlı bir şekilde, tünellerle, duble yol ağlarıyla ulaşımın sağlanacağı bir ortama kavuşacağını söyledi.

Torul tünellerinde ışık göründü

RECEP ERGİN (İHA) - Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum-Gümüşhane Trabzon karayolu üzerinde yaptırılan Torul tünellerinde ışık göründü. Milletvekili Feramuz Üstün 2-3 yıl içerisinde Erzurum Gümüşhane, Erzincan Gümüşhane, Trabzon Gümüşhane arasında hızlı bir şekilde, tünellerle, duble yol ağlarıyla ulaşımın sağlanacağı bir ortama kavuşacağını söyledi.
 
Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, beraberinde milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Karayolları 10.Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün ve yüklenici firma yetkilileri ile yapımı biten ve devam eden tünellerde incelemelerde bulundu.
Torul şehir geçişinde yer alan iki tünelden kısa olanı günlük 4,5 metre hızla yapılan çalışma sonrasında bir uçtan diğer uca ışık görünürken, diğer tüp ise Nisan ayında tamamlanacak.
Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Gümüşhane olarak büyük bir yatırım yılını yaşayacaklarını daha önce ifade ettiğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Güzel bir ekip çalışmamız var. Milletvekillerimiz Ankara düzeyinde bizler de proje düzeyinde çalışıyor ve işleri takip ediyoruz. Karayolları, ilimizde ciddi yatırımları gerçekleştiriyor. Bunun yanında turizme yönelik yatırımlar, Süleymaniye ve diğer tarihi ve kültürel eserlerimizin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Aynı şekilde Devlet Suİşlerinin Harşit Çayı ile ilgili çalışmasının projesi gerçekleştirildi ihale aşamasında. Ona da 50 milyon TL'nin üzerinde ciddi bir kaynak aktarıldı. Güzel hizmetleri inşallah paylaşacağız."
Torul tünellerinde ışık göründüğünü kaydeden Vali Mayda, diğer tüpün de önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirterek, "Hizmetin gerçekleştirilmesi anlamında Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımıza ilimiz halkı adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu hayırlı bir başlangıç oldu" dedi.
2012 VE 2013 YILLARINI GÜMÜŞHANE YILI İLAN ETTİ
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ise 15 bin kilometreden fazla bölünmüş yolun yer aldığı Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında her yerde bu yolların yapılacağını belirterek, Gümüşhane'yi çevresindeki tüm illere bağlayacak yolların 2010 yılında ihale edildiğini hatırlattı. Sayın Başbakan ve Sayın Bakanın bölgeye gösterdiği hassasiyetin sonucu 2,5-3 yıl arasında Gümüşhane'de tüm illere duble yol bağlanacağını anlatan
Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mevcut tünel çalışmaları da devam ediyor. Sayın Bakanımızın 20 gün önce yaptığımız toplantıda 2012 ve 2013 yılını Gümüşhane yılı olarak ilan ettiğini kendisine bağlı bürokratik kadrolara direktif şeklinde söylediğini bizimle paylaştı. Gümüşhanemiz hak ettiği bütün özellikle ulaştırma alanındaki bütün hizmetleri alacaktır."
Aydın, ayrıca demiryolu konusunda da bilgilendirme yaptı. 2009 yılında etüt ihalesi yapılan demiryolunun 480 günlük iş süresi tamamlanıp avam projesi çıktığını dile getiren Aydın, şunları söyledi: "Bu avam projede Erzincan, Deredolu, Kelkit, Şiran, Pirahmet, Gümüşhane üzerine inecek bir avam proje söz konusudur. Bu avam projede hükümetimizin 2023 vizyonu içerisinde Edirne-Kars-Bakü-Tiflis hatları ile beraber Kuzey-Güney hattında da Erzincan Karadeniz sahil yolundaki hattında Gümüşhane'den bugünkü hali ile geçecektir."
Bunun sonuna kadar savunucusu olduklarını anlatan Aydın, şu ifadeleri kullandı: "Bilgi kirliliği açısından da bilgilendirmek isterim. Fizıbl ya da fizbl değildir cümlelerinin altına iyi bakmak lazım. Fizibilite iki başlık altında toplanır. Birisi ekonomik fizibilite, diğeri de sosyal fizibilite. Demiryolları dünyanın hiçbir yerinde ekonomik fizibiliteye bakılarak yapılmaz. Türkiye'deki bütün demiryollarının da bu mantığı söz konusu değildir. Ama insanı yaşat ki devlet yaşasın mantığında olan AK Parti,
insanın olduğu her yerde fizibl olmasa da sosyal sorumluluk ve sosyal fizibilite doğrultusunda bu işler yapılacaktır. Ulaştırma Bakanlığı ve DLH'nın internet sitelerinde de stratejik planlarının 69.sayfasında Trabzon-Erzincan-Diyarbakır hattı söz konusudur. Hükümetimizin de beyanların da ve Başbakanımızın ulusa sesleniş konuşmaları içerisinde 10 yıllık vizyon içinde bunun yapılması söz konusudur. Polemiklerden uzak, Gümüşhane'den geçecek tren yolunun şimdiden yapılmış olan çalışmaları ve takip edilecek uygulamaya kadar ki projelerin hayırlı olmasını diliyorum."
DUBLE YOL AĞI
Milletvekili Feramuz Üstün ise 2-3 yıl içerisinde Erzurum Gümüşhane, Erzincan Gümüşhane, Trabzon Gümüşhane arasında hızlı bir şekilde, tünellerle, duble yol ağlarıyla ulaşımın sağlanacağı bir ortama kavuşacağını söyledi. Yapılacak bu işlerin bütçe gücüne bağlı olduğunu dile getiren Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlar bütçe imkanlarıyla alakalıdır. Şu an karayollarında olduğu gibi diğer alanlarda da ödenekle ilgili sıkıntımız yok. İş yapıldığı müddetçe kaynak sıkıntısının olmadığı bir dönemdeyiz.
Dolayısıyla yıllarca sürecek bir altyapı yatırımı değil bunlar."
Üstün, demiryolu konusunun takipleri altında olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Tabiri caiz ise bizim sırtımızda yumurta küresi var. Bizim için Gümüşhane'den demiryolunun geçmesi önemli. Her şeyi her yerde konuşma şansımız yok. Ülkede, dünyada olağanüstü bir sıkıntı olmazsa, demiryolları programdan çıkarılmazsa bu tren Gümüşhane'den geçecek. Demiryolunun şehre çok şey katacağına inanıyorum. Bu yatırım gelecek nesillere etki edecek. Dolayısı ile sessiz, sakin, elimizden geldiği kadartakipçisi olarak bu projenin buraya yapılacağına inanıyoruz. Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanımız bu bölgeye ayrıcalıklı önem veriyor."
İncelemeler sırasında bilgi veren Karayolları Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil de, sağ tüpü bin 15 metre, sol tüpü bin 45 metre olan Torul tünellerinin günlük ortalama 4,5 metre ilerleme hızıyla çalışmaların devam ettiğini söyledi. Sol tüpte 12 Şubat 2012 tarihi itibarı ile ışığın göründüğünü belirten Yeşil, sağ tüpte de çalışmaların Nisan ayı başında tamamlanacağını ve ışığın görüneceğini söyledi. Yolda 9 bölümde 5 kilometre çift tüp şeklinde tünel inşaatı olduğunu dile getiren Yeşil, 2014 yılı başında yolun tamamında imalatların tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.
Heyet, gazetecilere açıklamalarda bulunduktan sonra tünelin bin 15 metre uzunluğundaki kısmını yürüyerek bir kısmını da araç içerisinde geçti.

 
Dünya Kupasıyla tanıştılar
 
Erzurum Bölgesi ikinci oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
43 köy yolu hala kapalı
Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 43 ve Ağrı'da 28 olmak üzere toplam 71 ...
Kış Zirvesinde sanat coşkusu
Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Zirvesinde 1. ...
KEDFE, başarıyı kutladı
Kısa adı KEDFE olan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu'ndan haberleri ...
 
Erzurum Dünya’da 18’inci sırada
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Erzurum’un bir zamanlar dezavantajı olan ...
Taksi durağı saldırısı aydınlatıldı
Erzurum'da babası ile kavga eden şahısların çalıştığı taksi durağına tüfekle ...
Belediyelerde kar seferberliği
Erzurum’da kar ve tipinin ardından belediye ekiplerince 24 saat aralıksız ...
 
Soğuk otobüsleri de dondurdu
Erzurum’da etkili olan soğuk hava seyir halindeki özel halk otobüslerini ...
Antrenör, alkol komasından ölmüş
Erzurum'da dün otel de cansız cesedi bulunan Rus antrenör Sergey Zorin'in, ...
'Erzurum Olimpik vizyonunu korumalı'
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğitim ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva