ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
HABERLER>ASAYİŞ
23 Mayıs 2012 Çarşamba - 17:02

Toplumla Kaynaştırma Projesi’nde başarı

Mahkum yakınlarıyla eski hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla hazırlanan “Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Sağlama” projesi kapsamında Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, açılan kurslarda öğrenim gören kursiyerleri ziyaret etti.

Toplumla Kaynaştırma Projesi’nde başarı

AHMET AKBUĞA (İHA) - Mahkum yakınlarıyla eski hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla hazırlanan “Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Sağlama” projesi kapsamında Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, açılan kurslarda öğrenim gören kursiyerleri ziyaret etti.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK), Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı Denetimli Serbestlik Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü"nce yürütülen proje kapsamında, toplam 150 mahkum yakını ve eski hükümlüye kültür, sanat, mesleki eğitim ve beceriyi artırma kursları veriliyor. Mahkum yakınlarıyla eski hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla hazırlanan “Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Sağlama” projesi kapsamında bugün Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, açılan kurslarda öğrenim gören kursiyerleri ziyaret etti.
Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK), Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı Denetimli Serbestlik Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nce yürütülen “Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Sağlama” projesinin devletin sosyal yönünü çok daha etkin bir biçimde ortaya çıkarmak amacıyla hazırlanan bir proje olduğunu ifade eden Vali Sebahattin Öztürk, yıllık 10 ile 15 milyon lira arasında değişen tutarlarda kaynak sağlanan programın, devletin sosyal yönünü çok daha etkin bir hale dönüştürdüğünü ifade etti.
Vali Öztürk, “Toplumla Kaynaştırma ve İstihdam Sağlama” projesini örnek göstererek, “Maliyetine bakılınca 230 bin liraya tekabül eden bu proje, hepimiz biliyoruz ki, hem sosyal, hem de ekonomik açıdan çok büyük bir önem taşıyor. Mahkum yakınlarına mesleki nitelik kazandıracak olan bu proje sayesinde yeni istihdam olanakları oluşturulacak, buna ek olarak bireyleri suça iten koşulları da ortadan kaldırmış olacak. Bunun anlamı çok büyüktür” dedi.
ERVAK Başkanı Erdal Güzel ise aralarında eski hükümlülerin de bulunacağı toplam 150 kişiye sosyal, kültürel, mesleki eğitim ve beceri artırma kursunun verildiğini kaydederek, yine proje kapsamında yaklaşık 500 kişiye de, aile içi şiddet ve iletişimi güçlendirme konularında seminerler verileceğini bildirdi.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ise, mahkum yakınlarının çoğu zaman sosyal birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kalabildiklerine dikkati çekerek, bu tür projeler sayesinde hem mahkum yakınlarının, hem de eski hükümlülerin topluma rahatlıkla kazandırılabileceklerini ifade etti. Başsavcı Apaçık, “Umuyoruz ki, bu amaçla yürütülen çalışmaların sayısı artar ve cezaevlerinden tahliye olan hükümlüler, yeniden buralara geri dönmek zorunda kalmaz. Bizler de cezaevlerimizin boş kalmasıyla iftihar ederiz” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, ceza sorumluluğunun şahsilik ilkesine işaret ederek, “Suç teşkil eden eylemlerin karşılığında verilen ceza, hukuk sisteminde failini bağlıyor. Bu da zaten ceza sorumluluğunun şahsilik ilkesini ortaya koyuyor. Ancak mahkumların geride bıraktıkları yakınları ve aileleri, toplum içerisinde dezavantajlı duruma düşebiliyor. Bu da eziklik hissetme ve toplumdan soyutlanma gibi sorunları beraberinde getiriyor” diye konuştu.
Mahkum yakınları gibi, eski hükümlülerin de benzer sorunlar yaşadıklarını ve topluma adaptasyon noktasında birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Küçükler, yürütülen bu projeyle söz konusu sıkıntıların ortadan kaldırılmasını amaçladıklarını dile getirdi.

 
Aile sorunlarına ‘Ahenk’li yaklaşım
 
Tortum eğitime yoğunlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polise saldırıya 6 yıl hapis
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 21 Nisan 2011 günü BDP'nin düzenlediği ...
Ev hırsızları tutuklandı
Erzurum’da evden ziynet eşyası, oto teybi, deodorant, parfüm, giyim eşyası ...
Hamamderesinde sigara operasyonu
Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı Büyüktuy köyü yakınlarında Hamamderesi ...
 
5 bin paket kaçak sigara yakalandı
Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı Büyüktuy köyü yakınlarında Hamamderesi ...
Kaçak avcılara ceza yağdı
Yakutiye İlçesine bağlı Köşk Köyü içerisinden geçmekte olan Köşk Deresinde ...
Bu kez polisler şikayetçi oldu
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesi Ödük Vadisi'nde yapılmak ...
 
Pasinler’de kaçak operasyonu
Pasinler ilçesinde jandarma tarafından bir yolcu otobüsünde yapılan aramada ...
Örgüt operasyonunda 8 tutuklama
Erzurum’da organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına ...
Silah hırsızları yakalandı
Erzurum’da av bayiinden 12 adet av tüfeği çalan hırsızlar polisin sıkı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva