ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
953 terörist etkisiz hale getirildi
953 terörist etkisiz hale getirildi
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
Oltu’da Üniversiteliler Gençlik Festivalinde buluştu
Oltu’da Üniversiteliler Gençlik Festivalinde buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
7 Kasım 2014 Cuma - 02:59

Toplu ulaşımda 'özel' şikayet'e yalanlama

Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Yusuf Cindilli'nin, Akıllı kart sisteminin yürütücüsü olan Asis firmasıyla ilgili açıklamalarına ASİS Avukatından yalanlama geldi. Av. Soner CEBECİ'nin gönderdiği 12/11/2014 tarih 23447 sayılı Kadıköy 15. noterliğinden gönderdiği metni olduğu gibi yayınlıyoruz:

Toplu ulaşımda  özel  şikayet e yalanlama

http://www.erzurumgazetesi.com.tr adlı web sitesinin 07.11.2014 tarihli yayınında “Toplu Ulaşımda 'Özel' Şikayet” başlıklı yayımlanan röportaj ve haberde müvekkilimiz Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş. hakkında asılsız isnatlara dayanan bir takım ifadeler kullanılmıştır. Bu haberlerde müvekkil firmanın yaklaşık sekiz senedir Erzurum’da elektronik bilet hizmeti verdiği belirtilmeden ve gerçek olmayan bazı ifadelere yer verilerek yapılan röportaj ve haberin bir karalama kampanyasına dönüştüğünü görmek yıllardır Erzurum’a hizmet veren Asis Elektronik ailesini fevkalade üzmüştür.

Basın özgürlüğünün amacı kamuyu ilgilendiren işlerde, gerçeğe uygun haber vermeyi sağlamaktır. Gerek yazılı basında görev alsın gerekse internet basınında görev alsın gazetecinin, yayınladığı olayların doğruluğunu araştırma ödevi vardır. Gerçeğe aykırı yayında basının haber verme ödevini yerine getirdiğinden söz edilemez. Mevzuatımıza göre gerçek dışı haberlerle kişilik haklarının saldırıya uğratılması sorumluluğu gerektirir

Müvekkil firma Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş. yurtdışında 4 ve Türkiye çapında toplam 50 il ve ilçede hizmet vermekte ve Erzurum’da da yaklaşık sekiz yıldır faaliyet göstermektedir. Röportaj haberde Erzurum’da vatandaşın rahatlıkla bilet alamadığı belirtilse de gerek sabit bayiler gerekse seyyar bayiler ile birlikte bilet satışı kolaylıkla yapılmaktadır. Okulların açıldığı ve tatil dönüşleri gibi belirli tarihlerde makul oranda yoğunluk yaşansa da firmamız o dönemlerde seyyar bayilerin sayısını arttırarak vatandaşların rahat bir şekilde alım yapabilmesine olanak sağlamaktadır. Halihazırda Erzurum’da seyyar bayiler ve kiosklar dışında toplam 84 adet kart dolumu yapılabilecek bayi bulunmaktadır. 4 adet kiosk da merkezi noktalarda mevcut olarak kullanılmakta, 6 adeti de belediyenin uygun yer hazırlaması ile birlikte montajı yapılmak üzere hazırda bekletilmektedir. Haberde Erzincan örneği verilmekte ve her 200 metrede bir bayi olduğu söylenilmişse de Erzincan’da toplam bayi sayısı 4 (Dört)’tür. Haberde verilen bu bilgi tamamen yanlış ve gerçek dışı olmakla toplum nezdinde müvekkil firma için kötü bir intiba yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu bilgi bile röportaj ve haberdeki asıl amacın müvekkil firmayı karalamak olduğunu göstermektedir.

Bunun yanında müvekkil firmanın almış olduğu komisyon oranına atıf yapılarak diğer illerde bu oranın 1,1 olduğu iddia edilmiştir. Belirtmek gerekir ki ülke çapında komisyon oranı ortalaması 3,5’tur. Bu da hizmet verilirken yapılan yatırıma göre değişmektedir. 1,1 gibi bir oranın ülkemizde şu dönemde uygulanması olanaksızdır. Asis ailesi olarak bizim için çok değerli olan şehrimiz Erzurum’a yapılan yatırım bütün sistemi kapsamakta ve bu haliyle bile komisyon oranı 3,7 gibi makul bir seviyede tutulmaktadır. Edirne ve Sivas gibi bölgelerde hiçbir yatırım yapılmamasına rağmen bu oranın 4,0’ün üstündeki seviyelerde olduğunu belirtmekte fayda vardır. Bununla birlikte ay içerisinde 250 bine yakın ücretsiz vatandaş taşındığı belirtilmiş bunda da sanki müvekkil firmanın bir ihmali ve hatası varmış şeklinde yansıtılmıştır. Belirtmek gerekir ki ücretsiz taşınacak vatandaşların belirlenmesi sadece belediye tarafından yapılan bir işlemdir ve de müvekkil firmanın bu durumu müdahalesi asla söz konusu değildir.

http://www.erzurumgazetesi.com.tr/ alan adlı internet sitesinde yapmış olduğunuz röportaj haberde Yusuf Cindilli’nin gerçek dışı ve yanlış ifadeleri ile internet sitenizde bunun sunuluş şeklinin müvekkil firmanın itibarını zedeleyici olduğunu, eksik ve hatalı hizmet verildiği gibi kamuoyunda bu şekilde yanlış bilgilendirme yapılmasını ve müvekkil firma aleyhinde yayınlanan bu haberi kabul etmediğimizi belirtir; müvekkil firmanın bu haber nedeniyle toplum nazarında itibarının zedelendiğini ve buna ilişkin her türlü dava ve şikayet yoluna gitme hakkımızı saklı tuttuğumuzu ifade ederiz.

Bu sebeple, asılsız iddiaların önüne geçebilmek, gerçeğe uygun ve doğru haber yapabilmek adına bu metnin yayınlanmasını rica ederiz.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla,

Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş.

Vekili

Av. Soner CEBECİ

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
 
Sadeler’den ‘Ticaret Kültürü’ vurgusu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mahir 18 Kasım 2014 Salı 17:14

tekzip yayınlandı ama bu adamın yüzü kızarmadı, hayret. bu tekzibe göre bu amca bizi kekliyor.

Yorumu oyla      6      4  
Semih 10 Kasım 2014 Pazartesi 09:43

Sayın başkan keşke tek sorun kart dolumu olsa. Bence siz öncelikle kendinizi eleştrin. Başkanı olduğunuz dernek üyelerini eleştirin. Bu haberinizde bile rant peşindesiniz. amaç kardelen kart yerine eskisi gibi paralı sisteme geçmek ve daha fazla vergi kaçırmak. Maduriyet konusuna gelince duraklarda bekleyen 65 yaş üzeri vatandaşların maduriyetine niye değinmiyorsunuz. Bence susun siz. Fazla konuşmayın. Kendinizi daha fazla rezil etmeyin. Sizleri Allaha havale ediyorum.

Yorumu oyla      6      4  
erzurumlu 7 Kasım 2014 Cuma 10:04

Sayın Başkan,toplu ulaşımda sadece bu firma olsa iyi.Erzurum'da ulaşım dün olduğu gibi bugün de keşmekeş,bir türlü de düzeltilemiyor veya düzelmiyor.Toplu ulaşım vasıtaları duraklarda durmaz,her yerde indir bindir yaparlar,özellikle özel halk otobüsleri 65 yaş üzeri insanları almıyorlar kaptanlar aldıkları zaman yüzlerine hakaret ediyorlar,araçlarda yine taverna müziğine ve sigara içmeye devam ediyorlar,araçlar çok pis, temizlik hemen hemen yok,dış camlar tozdan,kirden görülmüyor,balık istifi gibi,et et üstüne dolduruyorlar,kurallara kesinlikle riayet etmiyorlar.O kadar yazacak çok şey var ki hangisini yazalım,acaba yetkililer bunları görmezler mi neden bunlar düzeltilmez? Erzurumlu,Toplu Ulaşımdan hizmet bekliyor, hizmet... !

Yorumu oyla      6      4  
Tek sorun o mu 7 Kasım 2014 Cuma 08:37

Özel halk otobüsleri derneği başkanına sormak lazım tek sorun o mu acaba? Şoförlerin tutum ve davranışları, vatandaşa yönelik yaptıkları hakaretler, otobüslerin formula yarışındaymış gibi kural kaide dinlemeden birbirleriyle yarışmaları. Bunlar kartlı biniş sisteminden daha geri kalır sorunlar mı acaba?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avcılar denetim istedi
Pasinler Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık-Atıcılık Derneği Pasinler’in ...
Doğu illeri soğukta yarıştı
Soğuk havanın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava ...
Sokak köpeği 4 öğrenciye saldırdı
Erzurum’da kuduz olduğu tahmin edilen sokak köpeği öğle arasında okuldan ...
 
Soğuk başladı, aktarlar siftah etti
Erzurum’da havaların soğumasıyla birlikte şifalı bitkilere rağbet artarken ...
Hilalkentliler tepkili
Muhammed COŞKUN-Hilal Kent Orhangazi Caddesi bir ayı aşkın süredir asfalt ...
İhmal mi kader mi?
Erzurum’da kuduz köpeğin saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuk, olaydan ...
 
Asansör kazası ders olmadı mı?...
Erzurum’da bir apartmanın dış cephe mantolamasını yapmak için hiçbir önlem ...
Bakan Güllüce uyardı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce kış aylarının yaklaşması ile ...
Soğuk rekorunu bu kez Erzurum kırdı
Doğu Anadolu’da eksi 7 dereceyle gece en düşük hava sıcaklığının yaşandığı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva