ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
Erzurum ilk 4 ayın lider ili
Erzurum ilk 4 ayın lider ili
Erzurum 2023 trafik bilançosu açıklandı
Erzurum 2023 trafik bilançosu açıklandı
Erzurum akraba evliliğinde 17’inci sırada
Erzurum akraba evliliğinde 17’inci sırada
HABERLER>TÜRKİYE
9 Kasım 2015 Pazartesi - 20:46

Topçu: "Siyasi istikrar sağlandı"

Topçu, "Beş ay anamızdan emdiğimiz burnumuzdan geldi. Allah’tan yine irfan ve feraset harekete geçti, siyasi istikrar sağlandı” diye konuştu.

Topçu:  Siyasi istikrar sağlandı

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde özel bir kuruluş tarafından yaptırılan çocuk oyun parkının açılışını yaptı.

Topçu, "Beş ay anamızdan emdiğimiz burnumuzdan geldi. Allah’tan yine irfan ve feraset harekete geçti, siyasi istikrar sağlandı” diye konuştu.

Bakan Topçu'yu ilçeye gelişinde Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Demiraslan, belediye meclis üyeleri ile işletme müdürü Şevki Arıcı ve vatandaşlar karşıladı.

İşletme müdürü Arıcı, açılışa katılan tüm misafirlere teşekkür etti. Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Çubuk’un doğal ve kültürel güzelliklerini anlattı. İlçenin birlik, beraberlik ve dirliği ile tüm yurda örnek bir ilçe olduğunu aktaran Acehan, yapacakları projeleri anlatarak kültür ve turizm bakanlığından destek istedi.

Türk Dünyasının ve Anadolu’nun ortak değeri olan Ahmet Yesevi Külliyesi projelerini hayata geçirmek istediklerini kaydeden Başkan Acehan, ”Çubuk kültür, tarih ve doğal güzellikleri açısından çok değerli bir ilçemizdir. Yaklaşık 650 yıldan bu tarafa idari yapısını devam ettiren ilçe olan Çubuk, fetret dönemi olarak bilinen 1402 Ankara Savaşı’na da ev sahipliği yapmıştır. Bektaşi ve Sünni geleneğinin dostça, kardeşçe yaşatıldığı bir ilçedir. Çubuk ayrıca, Kara gölü, yaylaları ve doğal güzellikleriyle Sayın Bakanımızın yabancı olmadığı bir bölgedir. Bizde belediye olarak projelendirdiğimiz Ahmet Yesevi Külliyesi ile bu değerlere yenilerini eklemek istiyoruz” dedi.

Tesisin Şevki Arıcı ve ailesi başta olmak üzere tüm ilçeye hayırlara vesile olmasını dileyen Bakan Topçu, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın yapmak istediği Ahmet Yesevi Külliyesi’ne destek vereceklerini söyledi. Yeniden bakan olması durumunda desteklerini esirgemeyeceğini ifade eden Topçu, şunları söyledi: “Başkanımız çok güzel şeyler söyledi. İnşallah burada Çubuk’un kültür dokusuna uygun Ahmet Yesevi Külliyesi yapacağını söylüyor. Nasip olursa inşallah bize kalırsa bu işler, bende buradan başkana katkı vereceğimi söylüyorum ve bunun da sözünü burada veriyorum.”

Ülke gündemine ilişkin konulara değinen Topçu, Türkiye’de siyasetin toparlanması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siyasetin toparlanmasını istememin temel nedeni yarın bir gün bizim önümüzde bir iki puan farkıyla diri ve yetkin bir muhalefet olursa bunun kaşını, gözünü beğenmezsek öbürüne oy veririz. Bu da demokrasinin bir güzelliği olur. Ama ne yazık ki bizim muhalefetimiz bölük parça 16 tane seçime giren parti var ve netice de bir parti hakim parti noktasına geliyor. Allah muhafaza bizim milletimize bazen ders vermeye eğimli biliyorsunuz. 7 Haziran’da öyle yaptık, kulağını çekelim derken kopartıverdik kulağı. Beş ay anamızdan emdiğimiz burnumuzdan geldi. Allah’tan yine irfan ve feraset harekete geçti, çok şükür şuanda tek başına bir iktidar var ve siyasi istikrar sağlandı.”

Hükümetin bir an önce israfı önlemesini ve yeni verimi artırıcı çalışmaları yapması gerektiğini kaydeden Bakan Topçu sözlerine şöyle devam etti: ”Buradan yeni kurulacak hükümete çağrım, ivedilikle bu israfın önüne geçmeli ve verimin önünü açmalıdır. Eskiden biz buna israf ekonomisi, verim ekonomisi derdik. Gittiğim her yerde karşılaştığım manzara şudur; Allah daha çok versin ama bir sabah kahvaltısında masada neredeyse 30 çeşit yiyecek olmaz ki. Afrika’da açlıktan ölen kardeşlerimiz var. Devlet ve hükümet olarak ivedilikle bu israfın önüne geçmeli. Biz topyekun olarak devlet ve millet olarak yarından tezi yok israfla savaş etmeliyiz.”

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde açılış kurdelesini Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve işletme yöneticisi Şevki Arıcı ile birlikte keserek tesisin açılışını yapan Bakan Topçu, oyun alanını inceledi, çocuklar ve vatandaşlarla sohbet etti.

Açılışın ardından Bakan Topçu, Çubuk Kaymakamı Şahin ve Belediye Başkanı Acehan ile birlikte Ovacık mahallesindeki cemevini ziyaret etti.

 
Dört terörist tutuklandı
 
Ecdat için yarıştılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehidi binlerce vatandaş uğurladı
Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde PKK’lı teröristlerce şehit edilen Uzman ...
'Engelli çocuklar, toplumun emanetidir'
Emine Erdoğan, “Fiziki ve zihni engelleri olan çocuklarımız toplumun emanetidir. ...
Bakan Altınok: “Türkiye G20’ye hazır”
Altınok, Antalya’da 15-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek ...
 
Bakan Altınok’un sıcak diyalogu
İçişleri Bakanı Selami Altınok, bir dönem kaymakamlık görevi yaptığı Serik ...
Prof.Dr. Davutoğlu’ndan Sanat dersi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, edebiyatın hem kadim hem de modern olduğunu ...
‘Yerli ve Milli Duruş vurgusu’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım seçim sonuçları ile toplum mühendisliği ...
 
‘Muhabbet eken muhabbetle karşılanır’
Davutoğlu, "Muhabbet ekenler muhabbetle karşılanırlar. Orada o ağır sorumluluğu ...
Kalın’dan kararlılık vurgusu
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ‘Terörün her türüyle, ister PKK terörü ...
‘Bize durmak, yorulmak yakışmaz’
Davutoğlu, ''Bırakın diğerleri yorulsun, bırakın onlar dinlensin, bırakın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva