ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>TÜRKİYE
18 Mayıs 2017 Perşembe - 01:02

Topçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD seyahatini değerlendirdi

Topçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemde gerçekleştirdiği ziyaret ve temaslarla ilgili olarak, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın son günlerde Rusya, Hindistan, Çin ve ABD ziyaretleri Türkiye ile bu ülkelerin ilişkileri için çok faydalı olmuştur” dedi.

Topçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD seyahatini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemde gerçekleştirdiği ziyaret ve temaslarla ilgili olarak, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın son günlerde Rusya, Hindistan, Çin ve ABD ziyaretleri Türkiye ile bu ülkelerin ilişkileri için çok faydalı olmuştur” dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Saraybosna Belediye Başkanı Abdullah Skaka ve heyetini makamında kabul etti. Kabulde açıklamalarda bulunan Topçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemde gerçekleştirdiği ziyaret ve temaslarla ilgili olarak, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın son günlerde Rusya, Hindistan, Çin ve ABD ziyaretleri Türkiye ile bu ülkelerin ilişkileri için çok faydalı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletiyle jeostratejik ve jeopolitik konumu, tarihi, arka planı, ticari ilişkileri, kültürel yapısı ile sadece bu coğrafyadaki devletlerin değil Balkanlar’dan Çin Seddi’ne, Galiçya’dan Yemen’e, ABD’ye, AB’ye, Afrika’nın derinliklerine, Ortadoğu’ya kısacası; dünyanın tamamında güvenliğin, barışın, refahın, adaletin, hak ve özgürlüklerin yerleşmesinde büyük katkı sağlar. Yani Ay-yıldız ile dostluk herkese kazandırır” şeklinde konuştu.
Ziyaretin kendisi için anlam ve önemine değinen Topçu, “Bugün burada gönül şehrimiz, Saraybosna Belediye Başkanı Sayın Abdullah Skaka kardeşimi görmekten dolayı çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Çünkü bir tarafta Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç’in dava ve hapis arkadaşı İsmet Bey’in torunu, öbür yandan da kadim Müslüman şehri Saraybosnalı köklü bir ailenin evladı. Daha önemlisi de Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç’in kurduğu partinin en genç temsilcilerinden olmasına rağmen Saraybosna Büyük Şehir Belediye Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yerine getirmesidir” diye konuştu.

“Bu yerleri daima kalplerimizde taşıyoruz”
Topçu, Türklerin tarihte medeniyetini ulaştırdığı şehirler ile gönül bağlarının devam etmesini ve günümüzde de bağları sağlam tutmak için yapılan faaliyetler hakkında, “Tarih boyunca, Türk milleti doğduğu toprakları çeşitli nedenlerle terk etmek zorunda kalmıştır ama bu yerleri daima kalplerinde taşımışlardır. İşte bunun en büyük ispatı, geçtiğimiz günlerde Yerli Düşünce Derneği ve Kültür Bakanlığı’nın organize ettiği ‘Türk Filmleri Haftası’ çerçevesinde gittiğimiz Makedonya’nın ‘Üsküp’ şehrinin hikayesidir” ifadelerini kullandı.
Yahya Kemal Beyatlı’nın “Kaybolan Şehir” adlı şiirinden bir parça okuyan Topçu, Saraybosna gibi kadim şehirlerin kıymetine değinerek, “Bilindiği üzere insanlık tarihinde şehirler, 5 bin yıl önce oluşmaya başlamıştır. Nitekim bu şehirler çoğunlukta Türk-İslam coğrafyasında yer almıştır. Bu şehirler, Altay, Şayan dağları ve Tiyan Şan bölgesinden itibaren başlayıp, arkasına Çin Seddi’ni alarak, Adriyatik Denizi ve Alp Dağlarına, Galiçya’dan-Yemen’e, Afrika’ya kadar ihtişamlı inci taneleri gibi serpilmişlerdir. Bu şehirlerden bazıları kaybolmuştur ama bazılarının varlığını günümüzde de görmekteyiz. Semerkant, Buhara, Almatı, Bakü, Horasan, Erzurum, Konya, Bursa, İstanbul, Üsküp, Saraybosna, Mekke-i Mükerreme, Medine-yi Münevvere, Bağdat, Şam ve niceleri. Türk-İslam medeniyetinin şehirleri olarak insanlığa yer ve yar olmuştur” dedi.
Türk kültüründe toprağın kutsallığına vurgu yapan Topçu, “Toprak, vatandır. Yerli olmak, vatana sahip çıkmak demektir. Balkan yerlisi olan Boşnaklar, ‘vatana nasıl sahip çıkılır’ sorusunun canlı cevabıdır. Saraybosna; Peçenek’e (İskit Boğomilleri) de başkentlik yapmıştır. Batıda bulunan medeniyetimizin beşiğidir ve aynı zamanda batı medeniyetinin Kudüs’üdür. Biz Saraybosna ve Bosna Hersek’teki bu kardeşliği simgeleyen kültür dokusunun muhafazasına ve yeniden onarılmasına çok önem vermekteyiz” diyerek Saraybosna Belediyesi’nin yaptığı yeniden imar çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti.

“Lahey adalet divanı’nın kararını kınıyorum”
Ziyaret vesilesiyle Lahey Adalet Divanı’nın Srebrenitsa ile ilgili kayıtsız ve adaletsiz kararını kınadığını belirten Topçu, “Dost Bosna-Hersek Devleti’ne ve halkına, soydaş ve dindaşlarımıza; barış, güvenlik ve refah içerisinde bir ve beraber, Kıyamete kadar hür ve müstakil yaşam diliyoruz” dedi.

 
Sekmen'den final çağrısı
 
DAİB'den Dış ticaret bilgilendirme semineri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan başsağlığı diledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden sanatçı İbrahim ...
İdama ’evet’, Avrupa Birliği’ne ’hayır’
BETIMAR araştırma şirketi tarafından yapılan ankette, halkın yüzde 59,86’sı ...
Öz: “Milletimizin emrindeyiz”
AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 16 Nisan’da yapılan halk oylaması ...
 
Akdağ gündemi değerlendirdi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aktif ...
Kurtulmuş: “Bakanlar Kurulu’nda revizyon söz konusu değil”
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kabine değişikliği ...
Akdağ'dan SMA ilacı ile ilgili açıklama
Akdağ, SMA hastası çocukların tedavisinde kullanılan ilaçla ilgili açıklama ...
 
57. Alay için vefa yürüyüşü
Çanakkale Savaşı’nın 102. Yıl dönümünde gencinden yaşlısına Erzurumlu, ...
Sezer güven tazeledi
Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. ...
Milletvekili Aydemir: Milli irade iman kalasıdır
Aydemir, Milli iradenin, FETÖ, PKK gibi şer odaklarına, ihanet şebekelerine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva