ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
15 Kasım 2014 Cumartesi - 11:32

Tıp’ta dadaş damgası

Uluslararası Dergilerde en çok yayın yapan “Profesörler sınıfında” ikinci olan Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz, İstanbul Bağdat Caddesi’nde Vertigo Teşhis ve Tedavi Merkezi hizmete girdi.

Tıp’ta dadaş damgası

Uluslararası Dergilerde en çok yayın yapan “Profesörler sınıfında” ikinci olan Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz, İstanbul Bağdat Caddesi’nde Vertigo Teşhis ve Tedavi Merkezi hizmete girdi.
 KULAK BURUN BOĞAZ CERRAHİSİNİN BAŞARILI PROFESÖRÜ
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalında, burun estetiği ve fonksiyonel endoskopik sinüs cerrahisi (FESS) başta olmak üzere; rinoloji, otoloji ve baş-boyun cerrahisi alanındaki bir çok başarılı ameliyatlara imza atan Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz’ın orta ve iç kulak anatomisi, kolesteatom oluşumu, ototoksisite ve otitis media ile ilgili birçok deneysel çalışmalar, Bu çalışmalarımı ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanarak, Güncel konuları, bilimsel ve sosyal aktivite zenginliği ile yoğun ilgi ve beğeni toplayan kurucusu ve başkanı olduğu “Palandöken KBB Sempozyumu”nun birincisi oldu. Prof. Dr. Sütbeyaz’a SCI-SCI Expanded Index kapsamındaki uluslararası dergilerde yayımlanmış eserler ile uluslararası 175 dergide büyük değer gördü.
“YENİ YÖNTEMLERLE BURUN AMELİYATI OLDUKÇA KOLAY”
İster kadın ister erkek olsun burun yüzün en dikkat çeken bölgesi olarak kabul edildiğini ifade eden Prof.Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz, “Uzun, kısa, yamuk, geniş ya da küçük burunlar sadece kişinin yüz görünüşünü bozmakla kalmıyor. Çoğu zaman fıkralara, esprilere konu olarak sosyal hayatı da olumsuz yönde etkiliyor. Oysa artık yeni yöntemlerle burun ameliyatı olmak oldukça kolay. En çok yapılan estetik operasyonların başını çeken burun ameliyatları her geçen gün gelişen tekniklerle daha da kolaylaşıyor. Fakat güzel bir buruna sahip olmak için yapılan bu ameliyatlar her zaman istenilen sonucu veremeyebiliyor. Bazen şekli bazen de sonrasında nefes alamama gibi sorunlar hastaları bu ameliyatlardan uzak tutabiliyor. Burnun iskeletinden itibaren bazı katmanları bulunuyor. İskeletin hemen üzerinde kıkırdağı saran perikondrium ve kemiği saran periosteum diye iki tane zar var.
 Bir doku ve vücudumuzda kendi damarı ve siniri olmayan tek doku. Sadece üstündeki zardan besleniyor. Ameliyat sırasında kıkırdağın zarını kaldırıp perikondriumun alt seviyesine inmek ise çok zahmetli bir süreç. Sadece bu teknikle burnu açmak yarım saat ile 45 dakika arasında sürüyor. Klasik yöntemlerin uygulandığı, yani perikondriumun kaldırılmadığı operasyonlar sırasında kanama oluyor, bitiminde örtücü olacak bir dokudan mahrum kalınıyor, sinirlerin olduğu bir bölgede yapıldığı için müdahale sonrasında Ağrı olabiliyor, yine damarların olduğu bir bölgede yapıldığı için ameliyat sonrasında kanama ve morluk olma ihtimali artıyor. Hâlbuki damar ve sinirlerin bulunmadığı perikondrium altı seviyede ameliyat yaparsanız bunların çoğu olmuyor.”
 “VERTİGO İLE BİR SEANSLIK BAŞARILI TEDAVİ”
Prof.Dr. Sütbeyaz, yıllardan beri çekilen ağrıların ‘Vertıo’ tedavisi ile bir seanslık uygulama ile başarılı sonuçla hastanın sağlığına kavuştuğuna işaret eden Prof. Sütbeyaz, şunları söyledi:
“Kulak Burun Boğaz hekimine vertigo şikâyeti ile başvuran hastanın ilk önce vertigosuna yönelik hikayesi alınır. Bu tanıda oldukça önemli ipuçları verir. Daha sonra sistemik bir KBB muayenesi yapılır. Daha sonra vestibüler testlere geçilir. Bu konuda en önemli tanı aracı Videonistagmografi (VNG) dir. VNG özellikle BPPV (kristal kayması olarak bilinir) tanısında en önemli yöntemdir. Hastaya oturarak ve yatırarak verilen özel baş pozisyonlarıyla göz devinimleri (nistagmus) özel bir göz kamerası ile tespit edilerek bilgisayar ortamında grafiksel değerlere dönüştürülerek kaydedilir. Tespit edilen değerlerle iç kulak kanalları hakkında bilgi edinilir. Değerlendirme sonucuna göre özel manevralar (Epley, Semont v.s.) veya özel egzersizler (Barbeque) yaptırılarak kanallarda kristallerin stabilizasyonu sağlanır. Tecrübeli ellerde yapılan test ve manevralarla hastalar 1 seansta bile yıllardan beri çektiği vertigo şikâyetinden kurtulabilmektedir.
 VERTİGO TEŞHİS VE TEDAVİ MERKEZİNE BÜYÜK İLGİ
Yaptığı başarılı ameliyatlarla hastaların büyük sevgisini kazanan Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz, Çiftehavuzlar Bağdat Caddesi Birgen İş Merkezi’ndeki yeni tedavi merkezinde hasta randevusuna başladı.
PROF. SÜTBEYAZ KİMDİR?
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Mehmet Yavuz Sütbeyaz, 1990 yılında Kulak Burun Boğaz Uzmanı, 1995 yılında Doçent, 2001 yılında ise Profesör oldu. Rinoplasti ve Vertigo tedavisi başta olmak üzere, kulak ve baş boyun kanser cerrahisi konularında uzun yıllar akademik eğitim gördü. Birçok başarılı ameliyatlar gerçekleştirdi.
 

 
Hocalı Katliamına hukuki yaklaşım
 
5 kişinin öldüğü kazanın raporu açıklandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mami 15 Kasım 2014 Cumartesi 22:24

Helal olsun. Vatana millete hayırlı olsun. Bunlar güzel şeyler.

Yorumu oyla      6      4  
tebrikler 15 Kasım 2014 Cumartesi 16:16

Yavuz bey allah hayırlı etsin bol. Kazanç nasip etsin.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BEAH’tan diyabet bilinci etkinliği
Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ...
Erzurum’un 20 koruyucu ailesi var
Erzurum 20 aileyle koruyucu aile sayısı bakımından Türkiye illeri sıralamasında ...
Doğudan Batıya Hayat Köprüsü
Iğdır'da geçirdiği kaza sonucu beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine Fikret ...
 
150 hekim Organ Bağışı eğitimi alacak
Avrupa Birliği ve Sağlık Bakanlığının birlikte yürüttüğü “Organ Bağışında ...
170 kovan bir ayda söndü..!
Ardahan’ın Hanak ilçesi Dilekdere köyü ve çevresinde arı ölümleri görüldü. ...
Kırmacı ağaçlandırılıyor
Yakutiye Belediyesi, Kırmacı semtinde yol kaldırım çalışmalarının ardından ...
 
Kaymakam Karakuş'tan örnek uygulama
Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, beraberinde Vakıf Müdürü ve çalışanlarıyla ...
5 kişilik aile sobadan zehirlendi
Horasan ilçesinde 5 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.
Okumuş’tan ‘Kist Hidatik’ uyarısı
M.COŞKUN-Erzurum Veteriner Kontrol Enstitü Müdürü Dr. Biray Okumuş, Kist ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva