ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>EKONOMİ
29 Ekim 2018 Pazartesi - 05:36

Ticaret Bakanlığından yeni uygulama

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlık olarak hızlı ve kolay gümrük işlemleri ihtiyacına cevap vermek üzere 'ithalatta varış öncesi gümrükleme' uygulamasını hayata geçirdiklerini bildirdi

Ticaret Bakanlığından yeni uygulama

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlık olarak hızlı ve kolay gümrük işlemleri ihtiyacına cevap vermek üzere 'ithalatta varış öncesi gümrükleme' uygulamasını hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu yeni uygulamamız ile deniz yolu ile gelen eşyanın gümrükleme işlemlerinin eşya henüz Türkiye Gümrük Bölgesine gelmeden tamamlanması ve taşıma aracından tahliye edilen eşyanın tahliyeyle birlikte doğrudan liman sahasını terk etmek üzere sahibine teslimi sağlanacaktır" dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'ithalatta varış öncesi gümrükleme' sistemine ilişkin yaptığı açıklamada, "Ticaret Bakanlığı olarak gümrük işlemlerinin basitleştirilmesine, bürokratik süreçlerin azaltılmasına ve ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalarımız çok çeşitli alanlarda devam etmektedir. Günümüzde gümrük işlemlerinin ticaretin önünde bir set olarak değil, bir geçiş noktası olarak tasarlanması gerekmektedir. Geleneksel yöntemde, gümrük işlemlerinin tamamlanabilmesi için öncelikle eşya ve taşıt aracına ait özet beyanın tescil edilmesi, taşıt aracının gelişinden sonra özet beyanla ilişkilendirilmiş varış bildiriminin yapılması ve ardından eşyanın taşıttan boşaltılması, geçici depolama yeri veya antrepoya konulması gerekmektedir. Bu aşamadan sonra eşyanın ithalatı için serbest dolaşıma giriş rejimi veya dahilde işleme rejimine ya da ilgili diğer bir rejime yönelik beyanname tescil edilmesi, bilahare beyannamenin işlemlerinin ikmal edilmesi ve eşyanın beyan sahibine teslim edilmesi sürecinin adım adım izlenmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Ticaret Bakanlığı olarak hızlı ve kolay gümrük işlemleri ihtiyacına cevap vermek üzere, geleneksel gümrükleme yönteminde yer alan bir çok aşamaya son vererek ithalatta varış öncesi gümrükleme uygulamasını hayata geçirmiş bulunuyoruz” diyen Pekcan, şunları kaydetti:

"Bu yeni uygulamamız ile deniz yolu ile gelen eşyanın gümrükleme işlemlerinin eşya henüz Türkiye Gümrük Bölgesine gelmeden tamamlanması ve taşıma aracından tahliye edilen eşyanın tahliyeyle birlikte doğrudan liman sahasını terk etmek üzere sahibine teslimi sağlanacaktır. Varış öncesi gümrükleme ile eşyanın özet beyanının tescil edilmesinin hemen ardından ithalat beyannamesi tescil edilebilmesi ve beyannamenin işlemlerinin eşya henüz Türkiye Gümrük Bölgesine gelmeden önce bitirilmesi sağlanarak ithalat sürecindeki başlangıç ve bitiş noktası arasındaki mesafeyi oldukça kısaltmış olduk. Projenin pilot uygulaması 16-18 Ekim 2018 tarihlerinde Tekirdağ Asyaport limanında, sanayici bir firmamızın deniz yoluyla konteyner içinde gelen eşyasının serbest dolaşıma sokulması işleminde başarıyla tamamlanmış ve gümrük tarihinde ilk defa uygulanan bu yöntemle firmamıza eşyası kolay ve hızlı bir şekilde teslim edilmiştir. Söz konusu uygulamanın temel amacı belirli güvenlik ve başarı ölçütlerini karşılayan sanayici ve ihracatçı firmalar için girdi niteliği taşıyan ham madde ve ara malların, zamanında üretim sürecine sokulmasıdır. Bu sebeple uygulama bir yandan serbest dolaşıma giriş rejimi yoluyla ara mal tedarik eden sanayicilerimizin, diğer yandan dahilde işleme rejimi yoluyla ara mal temin eden ihracatçılarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek ve dış ticareti kolaylaştıracak şekilde tasarlanmıştır."

 
Erdoğan: "Emrivakileri kabul etmeyeceğiz"
 
İslamofobia masaya yatırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurum, İmar Barışı'nın uzatıldığını açıkladı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı ile ilgili yaptığı ...
Pakdemirli: "Önceliğimiz yerli tohum olmalı"
Muhtarlar ile ‘Tarım ve Orman Sektörü Buluşma Toplantısı’ gerçekleştiren ...
Erzurum YÖREX’e renk katıyor
Antalya’da bu yıl 9’ncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) ...
 
Erzurum markaları YÖREX’te
Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Antalya ANFAŞ ...
Erzurumlu aşçılardan enflasyonla mücadeleye destek
Erzurun Profesyonel Aşçılar Derneği son zamanlarda ülkemizde kurgulanan ...
Palandöken: “Kaçak elektrik kullanımına neşter vurulmalı”
Kaçak elektrik kullanımının ekonomiye ve vatandaşa ağır yük getirdiğini ...
 
Pekcan’dan yerel para değerlendirmesi
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ''Yerel paralarla ticareti özendirip hem ...
Varank: “Türkiye ekonomisi gücünü koruyor”
Varank, “Rakamlar piyasa beklentilerine kıyasla olumlu geldi. Sanayide ...
Turhan: "Son 16 yılda 509 milyarlık yatırım yaptık”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Son 16 yılda ulaşım ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva