ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>ASAYİŞ
29 Ocak 2013 Salı - 00:18

Terzioğlu Baro Zirvesi’ne katıldı

Erzurum Baro Başkanı Av. Faruk Terzioğlu, Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliğinde Adalet Bakanı ve HSYK temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen Baro Başkanları Toplantısına katıldı.

Terzioğlu Baro Zirvesi’ne katıldı

ERZURUM
Erzurum Baro Başkanı Av. Faruk Terzioğlu, Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliğinde Adalet Bakanı ve HSYK temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen Baro Başkanları Toplantısına katıldı.
Toplantıda yargının ve onun üç kurucu unsurundan biri olan savunma mesleğinin sorunları ele alındı
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, Baro Başkanları, HSYK temsilcileri ve Bakanlık bürokratları, Türkiye Barolar Birliği’nin daveti ve ev sahipliğinde Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde buluştu.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. V. Ahsen Coşar’ın “hoşgeldiniz” konuşmasıyla açılan kahvaltılı toplantıda söz alan Baro Başkanları yargının ve avukatlık mesleğinin karşı karşıya bulunduğu sorunları dile getirdiler.
TERZİOĞLU’NUN AÇIKLAMASI
Baro Başkanı Terzioğlu yaptığı açıklamada, toplantıda Baro Başkanlarının; Yeterince tartışılmadan çıkarılan yasaların ortaya çıkardığı sorunlar,  Örgüt üyeliği propagandası yapıldığı gerekçesiyle maddi delile dayanmayan gözaltı ve tutuklamalar ile uzun tutukluluk süreleri, Avukatlık Kanunu’nda mesleğe girişte sınav sistemini yeniden getirecek yasal değişikliğin hızla yapılmasının gerekliliği, Avukatlık mesleğinin kalitesinin yükseltilmesinde, yeterli niteliğe sahip bulunmayan hukuk fakültelerinin peş peşe açılmasının yarattığı olumsuz etkiler, Hakim – savcı birlikteliğinin neden olduğu olumsuzluklar, Yargının üç asli ve kurucu unsurundan biri olan savunmanın, uluslararası ve ulusal mevzuata aykırı olarak, savunma hakkını kısıtlayacak ve adil yargılanma hakkını ihlal edecek şekilde yargılama sürecinin dışına itilmeye çalışılması, Avukatlık mesleğinin saygınlığını, onurunu ve bağımsızlığını zedeyen uygulamalar, Savunma görevini yürüten avukatlara yönelik soruşturmalarda gözaltı, arama, el koyma, tutuklama vb. işlemlerindeki hukuka aykırılıklar, Hukuksuz uygulamalar karşısında yasadan kaynaklanan görevini yapan Baro Başkanları ve barolara yönelik soruşturmalar, Yargıç ve savcıların keyfi uygulamaları ile avukatlara bakış açılarındaki sorunlar, Kolluk güçlerinin avukatlara yönelik tutumları, Adliyelerde ve icra dairelerinde yaşanan ödeme sorunları, Zorunlu müdafiilik kurumunun işleyişine ilişkin sıkıntılar,  Adliyelerdeki fiziki ve teknik altyapı yetersizlikleri  başta olmak üzere temel sorunların ele alındığını bildirdi..
BAKAN ERGİN’İN DEĞERLENDİRMESİ
Baro Başkanlarının dile getirdiği sorunları dinleyen ve zaman zaman açıklamalar yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Baro Başkanlarının icra dairelerinde başlayan yeni uygulamalara yönelik eleştirilerini kabul ettiğini ve bu konuda yaşanan sıkıntıları telafi etme çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, asıl konunun avukatlık mesleğinin saygınlığına ve geleceğine ilişkin olarak karşı karşıya bulunduğu sorunlar olduğunun altını çizdi.
SORUNUN KAYNAKLARI
Baro Başkanları ile farklı düşünmediğini belirten Bakan Ergin, sorunun yasalardan kaynaklandığı gibi psikolojik nedenleri de olduğunu söyledi. Ergin, Adalet Bakanlığı’nın hakim ve savcı bakanlığı şeklinde yapılanmasından, Bakanlıkta yönetici pozisyonunda olanların tümüyle hakimlik ve savcılık mesleğinden gelmesinden kaynaklanan sorunu Teşkilat Kanunu’nu değiştirerek çözeceklerini söyledi.
Bakan Ergin; sadece avukatların değil hakim ve savcıların eğitimlerinin de daha kaliteli hale getirilmesine ihtiyaç bulunduğunu, bunun temeli olan hukuk fakültelerindeki eğitim sistemi üzerine bir çalışma başlattıklarını; ayrıca hakim, savcı ve avukat adaylarının stajlarının belli bir bölümünün beraber yapılmasıgerektiğini belirtti.
Avukatlık mesleğine yönelik uygulamalar ile kovuşturma ve soruşturma sürecinde yaşanan sıkıntıların Türkiye’de yargının öteden beri süre gelen kalite ve standart probleminden kaynaklandığını söyleyen Bakan Ergin, sorunları “hepimizin ortak sıkıntısı” diye tanımladı.

 

 
Çimen Ailesi yasta
 
MÜSİAD’tan Akdağ’a teşekkür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polis saldırganları arıyor
Erzurum’da özel bir kız öğrenci yurdunu basmak isteyen silahlı saldırganlar ...
TDP cemaati uyardı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şubesi ekipleri, ...
Azat Kavşağında kaza: 12 yaralı
Kars-Erzurum karayolu Azat kavşağındaki kazaya çok sayıda ambulans sevk edildi.
 
Freni boşalan araç iş yerine girdi
Tekman ilçesinde ARAS elektrik işlerinde çalışan özel bir şirkete ait ...
Kazalar MOBESE’ye takıldı
Erzurum'da değişik kavşaklarda buzlu zeminde kayan otomobiller kaza yaptı. ...
Polis cinayeti davasında erteleme
Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında ağırlaştırılmış müebbet ...
 
Görev başında kalp krizi geçirdi
Erzurum'da devriye görevi yapan polis memuru görev başında kalp krizi geçirdi.
Tarih kül oldu
Galatasaray Üniversitesi'nin tarihi binasında çıkan yangın sonrası tarihi ...
YİBO öğrencisi kaçırıldı mı?
Erzurum’un Oltu ilçesinde YİBO öğrencisi 14 yaşındaki kızın kaçırıldığı iddia edildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva