ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>TÜRKİYE
29 Mayıs 2016 Pazar - 10:48

‘Terörü gündemden çıkarmaya ahdettik’

Yıldırım, PKK terör örgütünün "Kürtler" diye bir sorunu olmadığını belirterek, "Sizin sorununuz, Türkiye'nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya ahdettik, yemin ettik." dedi.

‘Terörü gündemden çıkarmaya ahdettik’

Başbakan Binali Yıldırım, PKK terör örgütünün "Kürtler" diye bir sorunu olmadığını belirterek, "Sizin sorununuz, Türkiye'nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya ahdettik, yemin ettik." dedi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası açılışı ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alımı dolayısıyla Anıt Park'ta düzenlenen törene katıldı.

AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Sözlerine "Biz Silvan'la gurur duyuyoruz, Diyarbakır'la gurur duyuyoruz, Türkiye ile gurur duyuyoruz, ay yıldızlı bayrağımızla gurur duyuyoruz. Bu bayrak, şehitlerimizin kanıyla bu hale geldi" diyerek başlayan Yıldırım, Diyarbakırlılarla kucaklaşmak için kente geldiklerini belirti.

Başbakan Yıldırım, 10 gün önce de Diyarbakır'a geldiğini, Tanışık köyüne gittiğini anımsatarak, "Orada tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü bütün dünyaya göstermek için oradaydık. Şunu herkes iyi bilsin, Diyarbakırlılar ve milletimiz rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azmettik. İnşallah Türkiye, terör belasından kurtulacak, Diyarbakırımızla geleceğe emin adımlarla yürüyecek. En başta PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz, Türkiye'nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya ahdettik, yemin ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakır'da 600 milyon liraya varan eserlerin açılışını yaptıklarını, en önemlisinin de Diyarbakır Uluslararası Havalimanı olduğunu dile getiren Yıldırım, havalimanının yaklaşık 270 milyon liraya yapıldığını, Doğu'nun ve Güneydoğu'nun tek körüklü köprülü uluslararası havalimanı olduğunu bildirdi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla geçen ay Erbil ve Kıbrıs'a doğrudan seferlerin başladığını, ilerleyen günlerde de yurt dışında farklı noktalara Diyarbakır'dan doğrudan seferlerin yapılacağını açıkladı.

BUNUN HESABINI SORMAYA HAZIR MISINIZ?

Diyarbakır'ı yakıp yıkanların, çukurlar kazanların bir kez daha yaptıklarından pişman olacaklarını vurgulayan Yıldırım, şehre son 14 yılda yapılan hizmetlerin tutarının 25 milyar lira olduğunu söyledi.

Yıldırım, Diyarbakır'da birçok hizmeti vatandaşın ayağına getirdiklerini, 2002'de 37 kilometre olan bölünmüş yolu, AK Parti iktidarında 350 kilometreye çıkardıklarını anlattı.

Diyarbakır'ı Mardin'e, Elazığ'a, Batman'a, Siirt'e ve Şanlıurfa'ya bölünmüş yolla bağladıklarını belirten Yıldırım, eğitim alanındaki yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

Yıldırım, "Diyarbakır'ın dertleriyle, su problemiyle, kanalizasyon problemiyle, yol problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne destek vererek, lojistik destek vererek sizin paralarınızı, sizin kaynaklarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz, gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranların lime lime burunlarından getireceğiz, hesabını da soracağız." dedi.

TOKİ'nin, Diyarbakır'da 13 bin 400 konut yaparak hak sahiplerine teslim ettiğini bildiren Yıldırım, Diyarbakır'a önemli ölçüde tarım desteği yapıldığını da kaydetti.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'a 24 milyon fidan diktiklerini ifade ederek, "Onlar gencecik fidanları indiriyor, biz fidan dikiyoruz. Bu fidanları indirenlerin burnundan lime lime getireceğiz. Bunun hesabını Diyarbakır, sormaya hazır mısınız? İşte Diyarbakır, işte ay yıldızlı bayrak, işte tek vatan, işte tek millet, işte tek devlet, işte tek bayrak." diye konuştu.

Yıldırımın konuşması, alandaki vatandaşlar tarafından sık sık "Kahrolsun PKK" ve "Diyarbakır seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla bölündü.

Yıldırım, "Diyarbakır demek kardeşlik demektir, Diyarbakır demek Türkiye demektir, Diyarbakır Türkiye'nin özetidir." ifadesini kullandı.

Gündemlerinde Diyarbakır'ın bereketli topraklarının tamamını suyla buluşturmanın olduğunu belirten Yıldırım, "Bakınız Silvan Barajı var, 7 milyarlık bir proje. Terör örgütü, bu barajı yaptırmamak için elinden ne geliyorsa yapıyor, her türlü engeli çıkarıyor. Ama onlar ne yaparsa yapsın bu büyük millet, bu Diyarbakır bunlara pabuç bırakır mı? Silvan Barajını da suyla buluşturacağız, Diyarbakır ovalarını, mümbit topraklarını bolluğa, berekete kavuşturacağız. 2,5 milyon dönüm arazi suyla bollukla bereketle bulaşacak. 1 katrilyon 200 trilyon yıllık tarımsal kazanç sağlanacak." diye konuştu.

Yıldırım, Silvan barajı ile Diyarbakır'ın zenginleşeceğini, bölünmüş yollarla Diyarbakır'ın medeniyet yolculuğunda emin adımlarla ilerleyeceğine işaret ederek, şunları söyledi:"Onlar biliyorlar ki, havayolu demek Diyarbakır'ın uluslararası uçuşlara açılması, dünyayla buluşması demek. Ne yaparsanız yapın, ister çukur açın ister el yapımı bombalarla genç fidanlarımızı şehit edin, ister savunmasız sivil vatandaşlarımızı katledin ama başaramayacaksınız. Siz de başaramayacaksınız, sizin sırtınızı sıvazlayan iç ve dış iş birlikçileriniz, siyasi uzantılarınız da asla başaramayacak. Çünkü, bu millet kadim medeniyetten geliyor, bu millet bin yıldır Diyarbakır topraklarında, Malazgirt ovalarında kader birliği yapmış, bir olmuş, beraber olmuş, tasada da sevinçte de hep beraber olduk. Bundan sonra da beraber olmaya devam edeceğiz. Dost düşman herkes bunu böyle bilsin."

BİZİM KARDEŞLİĞİMİZ SONSUZA KADAR DEVAM EDECEK

Diyarbakır çevre yolunun tüm hızıyla devam ettiğini, bittiğinde de 50 kilometreyi bulacağını dile getiren Yıldırım, "Ama biz çevre yolunu yaparken belediyeye diyoruz ki, 'bize yardımcı ol.' O diyor ki, 'ben, terör örgütüne yardımcı olurum, Diyarbakır'ın hizmetleri beni ilgilendirmez.'" dedi.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakırlıların Eğil ilçesine köprü istediğine de değinerek, vatandaşlara "Eğil'e gemiyi karadan getirip orada hizmete aldık mı? İnşallah köprünüzü de yaparız." şeklinde seslendi.

"Tarihi şehir Sur'un 6 mahallesini ne hale getirdiler" diyen Yıldırım, 15 mahalleden 6'sının bombalandığına, çukurlar kazarak tarihi eserlere zarar verildiğine dikkati çekti.

Yıldırım, Sur'da yaşayan 4 bin ailenin yerinden edildiğini belirterek, "Ama biz, milletin hizmetinde bir iktidar ve AK Parti iktidarı olarak hep dedik ki 'insanı yücelt ki devlet yücelsin.' İşte o yaraları sarıyoruz. Esnafımıza zararlarını nakden ödedik, 3 trilyon ödedik bugünlerde süresi bitiyor, 6 ay daha uzatıyoruz, 3 trilyon daha ödeyeceğiz. Esnafımızı mağdur etmeyeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Miras kalan Sur'un tarihi yapılarını en güzel şekilde yeniden yapacaklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:"Şimdi biz Sur'u yapmaya başlayınca hemen bir iftira, bir yalan kampanyası yine başlattılar. 'Efendim Sur'u peşkeş çekeceklermiş'. Hadi oradan. Siz, teröre lojistik destek vereceğinize gelin de biraz vatandaşın sesine kulak verin. Oy aldığınız, destek aldığınız Diyarbakır'ın dertleriyle dertlenin, terörün gece gündüz destekçisi olacağınıza bu masum halkın, bu Diyarbakır insanının derdiyle dertlenin. Siz her şeyi görüyorsunuz, her şey gözünüzün önünde cereyan ediyor. Bunların hepsi gelip geçecek ama bizim kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. İşte Diyarbakır'dan bunu söylüyorum."

Yıldırım, Diyarbakırlılar'a "Şundan emin olun ki, yıkılan her bina daha güzel yapılır ama yıkılan gönüller daha zor tamir edilir. Gönülleri de yapacağız, binaları da yapacağız, ülkemizin kardeşliğini, birliğini, beraberliğini de sağlayacağız. Bunu buradan Diyarbakır'dan dost düşman herkese ilan ediyoruz. Yolumuz kardeşlik yoludur, ben gelmedim kavga için. Benim işim sevgi için, aşkın yolu gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim" şeklinde seslenerek konuşmasını bitirdi.

 
ÇDM’den El Sanatları Sergisi
 
‘Kardeşliğimizden taviz vermeyiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kardeşliğimiz daim olsun’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, sadece mevcut sınırlarından ibaret bir ...
Demiröz: ‘Aklanan, buyursun gelsin’
Dokunulmazlık konusunu ele alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, ...
Ahlat Ahıska Türklerini ağırlamaya hazırlanıyor
Bitlis Valisi Ahmet Çınar başkanlığında Ahlat Belediyesi’nde toplanan ...
 
Başbakan yardımcılarının görev alanları açıklandı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 65. Hükümetin ...
Kurtulmuş’tan sert tepki
CHP’nin dün yapılan grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ...
Cumhurbaşkanı’ndan dava adamı yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Siyasette kimse boşta kalmaz, yeter ki azmi olsun, ...
 
Hükümet Programında DAP müjdesi
Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum’un merkezini oluşturduğu 14 ili kapsayan ...
Şehit ailelerinin duasını aldılar
Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının kabul edilmesi şehit ...
Yıldırım’dan vefa vurgusu
Başbakan Yıldırım, Erdoğan'a hitaben "Sayın Cumhurbaşkanı'mız, buradan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva