ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>SİYASET
16 Ağustos 2011 Salı - 01:54

Terörle mücadelede yeni dönem

Erdoğan, Ramazan'dan sonra terörle mücadelede yeni bir döneme girileceğinin işaretini verdi. Son saldırılardan duyduğu rahatsızlığı "Artık bıçak kemiğe dayandı." sözleriyle ortaya koyan Başbakan, "Ramazan'ın bitiminden sonra bilesiniz ki bu ülkede barışın miladı çok daha farklı olacak." dedi.

Terörle mücadelede yeni dönem

Başbakan Tayyip Erdoğan, son günlerde artan terör saldırılarına sert tepki gösterdi. Cahiliye döneminde bile kutsal aylarda kan dökülmediğini belirten Erdoğan, ancak bölücü örgütün ve siyasî uzantılarının Ramazan'da vatan evlatlarını şehit ettiğini vurguladı. "Artık bıçak kemiğe dayanmıştır." diyen Erdoğan, bu eylemlere 'eyvallah' demeyeceklerinin ve teslim olmayacaklarının altını çizdi. Ardından net konuştu: "Açık söylüyorum, ne derlerse desinler, neyi söylerlerse söylesinler, bunun faturası ağır olacaktır. Bu ülkede bölücü terör örgütüyle arasına mesafe koymayanlar da bu suça iştirak ediyorlar, onlar da bunun bedelini ödemeye mahkûm olacaklardır. Bu mübarek Ramazan gecesinde, Ramazan'a hürmeten biz şu anda sabrediyoruz ama Ramazan'ın bitiminden sonra bilesiniz ki bu ülkede barışın miladı, bu barış ayıyla beraber, bu dayanışma ayıyla birlikte çok daha farklı olacak.''

Başbakan Erdoğan, bu çıkışı AK Par-ti'nin 10. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde yaptı. Sincan Harikalar Diyarı'nda verilen iftarda konuşan Erdoğan, özerklik talebine de karşı çıktı. İsmini anmadan BDP'ye şu mesajı gönderdi: "Eğer demokrasi diyorlarsa, eğer hukuk diyorlarsa bunun yeri Parlamento'dur. Kendi kendilerine affedersiniz bu ülkenin şehirlerinde gayri meşru illegal parlamentolar oluşturmak suretiyle kimse bu ülkenin herhangi bir vilayetinde herhangi bir operasyon veya ameliyat yapamaz, bunu böyle bilsinler. Yerel özerklik, bilmem ne özerklik, geçin onları, geçin."

Erdoğan, yerel yönetimlerin tamamının özerk olduğunu ve özerk çalıştığını ifade ederken, bu ülkede hiçbir vilayette yerel yönetimlerin özerkliği dışında herhangi bir özerkliğin gündeme getirilemeyeceğine dikkat çekti. "Bizim kitabımızda böyle bir şey yok." diyen Erdoğan, özetle şu görüşleri dile getirdi:

Kimse bu millete tehdit savurmasın

"Kimse oralarda yaptıkları çeşitli toplantılarla kalkıp da bu millete, bizlere tehdit savurmasın. Bu can bu bedende oldukça AK Parti iktidarı ile bizler tüm güvenlik güçlerimizle el ele vermek suretiyle biz bu işin sadece güvenlik boyutu olmadığını hep söyledik. Yine söylüyoruz. Bunun diplomatik boyutunun olduğunu söyledik. Psikolojik boyutunun olduğunu söyledik. Sosyo-ekonomik boyutunun olduğunu söyledik. Halkla iç içe olmayı söyledik. Bugün 81 vilayette AK Parti 10. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Biz her yerde varız. İstediğiniz kadar teşkilatlarımızı bombalayın. İstediğiniz kadar cam çerçeve indirin. Ama bilesiniz ki, o cam çerçeve yerine takılır. O teşkilatlar kurulur. Ama siz AK Parti hareketini durduramazsınız.

Kürt kardeşlerime bugüne kadar ne verdiniz?

Biz hiçbir zaman ülkemizde barışa, kardeşliğe, birliğe gölge düşsün istemedik. Gölge düşürenler var. Bu ülkede Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Abaza'sı, Boşnak'ı, Arnavut'u... Kimse bizi birbirimize düşürmeye kalkmasın. Onlar kendilerini Kürt kardeşlerimin temsilcisi ilan ediyorlar, hiç alakası yok. Sorun bakalım bunlara. Siz benim Kürt kardeşlerime bugüne kadar ne verdiniz, ne kazandırdınız? Koskoca bir hiç. Zaten öyle bir dertleri de yok. Onlar bunun üzerinden nemalanıyorlar. Bunların dinle minle de alakası yok. Zaten İmralı'daki, Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu ilan etmiştir. Acaba Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu kabul eden kaç tane bana Kürt kardeşimi gösterebilirsiniz? Kahir ekseriyeti itibarıyla ben inanıyorum ki benim Kürt kardeşlerimin tamamına yakını İslam diyecektir. Sözde cuma namazları uydurmuşlar. Orada cuma namazı kılınıyor. Ayrımcılık, bölücülük yapmak istedikleri bu. Kendileri de zaten tribünden seyrediyorlar. Yaptıkları bu. Ama bunlara prim vermeyeceğiz. Bu işlerin hepsi yoluna girecek. Hiç endişe etmeyin. Sabırla bu işi başaracağız."

Başbakan Erdoğan, iftar süresince kendisine gelip sorunlarını anlatan vatandaşları da dinledi. Kürsüye çıkmadan hemen önce engelli iki gencin taleplerini dinleyen Erdoğan, kendisine uzatılan zarfı da alıp cebine koydu.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen iftar yemeğine yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı belirtildi. İftar yemeğinin menüsünde mercimek çorbası, kavurma pilav, iftar tabağı, meyve, tulumba tatlısı ve meşrubat yer aldı. İftar öncesi tasavvuf müziği konseri düzenlenen etkinlikte, iftar süresince de ney ve semazen gösterileri sunuldu.

 
Aile hekimliğinden memnunuz
 
‘Erzurum Çekim Merkezi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükler’den Pir Ali Baba Türbesi’ne ziyaret
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, Pir Ali Baba Türbesi yolunda yürüttüğü ...
Çığlık Yakutiye’nin çalışmalarını inceledi
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u makamında ziyaret eden Milletvekili ...
'Bizim arkamızda millet var'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti'nin ülkeye getirdiklerinin tarihte ...
 
AK Parti 10 yaşında
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti’nin 10'ncu kuruluş yıldönümü ...
AK Parti tarihe geçti...
Başbakan Tayyip Erdoğan, Menderes ve İsmet İnönü'den sonra en uzun süre ...
DP’li Bingöl’den iftar yemeği
İşadamı ve Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Vahit Bingöl, iftar yemeği verdi.
 
MHP’liler iftarda buluştu
MHP Erzurum İl Teşkilatı üyeleri iftar yemeğinde biraraya geldi.
Ak Gençler sandığa gitti
Erzurum’un Pasinler AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığına Şeref Narin, seçildi.
İftar sofrasında gönül köprüsü
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, matbaa çalışanlarının iftar yemeğine ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva