ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>EĞİTİM
3 Eylül 2015 Perşembe - 17:46

Teröre 'Demir Yumruklu' tepki

Altıparmak, “Şehidimizi uğurladık. Bu coğrafya kolay bir coğrafya değil. Zor bir coğrafyada hayatta kalmak istiyorsanız mecburen buna direnmek zorundasınız. Ama kaos istiyoruz, diyenlere de Türkiye Cumhuriyeti’nin demir yumruğu da hazır.” dedi.

Teröre  Demir Yumruklu  tepki

Erzurum’da 12 yıldır eğitim ve öğretim alanında önemli faaliyetler gösteren İdealdoruk Eğitim Kurumları, düzenlenen tören ile İdealdoruk Anaokulu ve temel lisesini hizmete açtı.

Terminal caddesindeki İdealdoruk Anaokulu ve Temel Lisesi için yapılan açılış törenine Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı, Bölge İdare Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Baro Başkanı Talat Göğebakan, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

KAYA’NIN SUNUMU

İdeal Doruk Eğitim Kurumlarının Anaokulu ve Temel Lisesinin açılış töreninde konuşma yapan İdealdoruk Eğitim Kurumları Müdiresi Nilgün Kaya, 2003 yılında İdealdoruk Eğitim Kurumlarının etüt merkezi olarak faaliyetine başladığını, 2010 yılı itibariyle Erzurum da daha önce olduğu gibi bir ilke imza atarak butik dershane olarak faaliyetlerine devam ettiğini ve bugüne kadar yüzlerce öğrencinin okullarında başarılı olmalarında önemli katkılarının olduğunu belirtti.

İDEAL GENÇLİK VURGUSU

“İdealdoruk ailesi olarak üstlenmiş olduğumuz bu kutsal vazifemiz bilincinde, vatanına, milletine, bayrağına ve devletine bağlı çocuklar, gençler yetiştirmek için bir araya gelmiş eğitimciler” olduklarını anlatan Kaya, “Dershanelerin dönüşümü ile ilgili süreç başladığında da köklü eğitim kurumumuz Temel Lise ’ye dönüşmüş ve yine Erzurum’un öncü kurumlarından olmuştur. Bu minvalde kendisine özgünlüğü ve öncülüğü ilke edinmiş İdeal doruk Eğitim Kurumları bugün burada Temel Lise ve Anaokulunu siz değerli konukların katılımıyla Erzurum’un hizmetine sunacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı

ALTIPARMAK: “KAOS İSTEYENLERE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN DEMİR YUMRUĞU HAZIR”

Açılış konuşmasına son zamanlarda yaşanan terör saldırılarına değinen Vali Ahmet Altıparmak, “Yeni şehidimizin cenazesinden geliyoruz. O ailenin o perişan halini görmek üzüntü verici. Bu coğrafya kolay bir coğrafya değil. Zor bir coğrafyada hayatta kalmak istiyorsanız mecburen buna direnmek zorundasınız. Bu ne ilk ne de son olacaktır. Ancak buna güçlü, dirayetli olmak ve her türlü donanıma sahip olarak bunun karşısında durmak zorundayız. Bir bütün olarak, iri olarak diri olarak durmak zorundayız. Bu çerçevede herkese bir görev düşüyor. Eğitimcisine eğiterek görev düşüyor vatandaşına aynı şekilde etrafından hassas davranarak herhangi bir şey olduğunda devlete yardımcı olarak görev düşüyor. Askerine ve polisine en samimi şekilde bu işi üstlenerek görev düşüyor. Bizlere de aynı şekilde soğukkanlılığımızı kaybetmeden suçluyu suçsuzdan ayırarak demokratik hukuk kuralları çerçevesinde en seri ve en etkili şekilde mücadele etme görevi düşüyor. Ama şuna herkes emin olsun ki bu coğrafyada Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı böyle badireleri yeni atlatıyor değil çok daha sert ve çok daha çetin olan mücadelelerle karşılaştı hepsinden de Allah’ın izniyle alnının akıyla çıktı. Bunlarda da ümitsizliğe düşecek bir şey yok. Türkiye Cumhuriyeti’nde barış ve huzur içinde yaşamak arzu edenlerin geleceği parlak” diye konuştu.

Kaos istiyoruz diyenlere de sert ifadelerle yüklenen Vali Altıparmak, “Ama kaos istiyoruz, başka şey istiyoruz diyenlere de Türkiye Cumhuriyeti’nin demir yumruğu da hazır. Bundan herkes emin olabilir” dedi.

ERZURUM VE EĞİTİM GERÇEĞİ

Erzurum’un Türkiye geneline kıyasla eğitimde başarılı olmadığına dikkat çeken Vali Ahmet Altıparmak, “Erzurum’da eğitim öğretim fevkalade iyi ama bu iyilik ne ile iyi. Türkiye’deki yarışları ve sınavları kıyas ederek iyiyiz diyemeyiz. OECD ortalamalarına baktığımızda yabancı dil ve matematik gibi derslerde hiçte iyi değiliz. Bunların iyi olması için biz de valilik olarak bir taraftan kütüphaneleri güçlendirerek okumaya zorlarken aynı zamanda İngilizce öğretmenlerinize daha iyi İngilizce eğitimini nasıl verebilirsiniz anlamında British Council ile protokol yaptık, onlarla eğitim yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından beraberindeki heyetle birlikte kurdeleyi kesen Vali Ahmet Altıparmak, “Bu güzel kurumun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah Erzurum’umuza hayırlara vesile olur” diyerek İdealdoruk Anaokulu ve Temel Lisesi’nin açılışını yaptı.

 
14 kursiyer meslek sahibi oldu
 
Alberta’dan Erzurum’a besicilik köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
14 kursiyer meslek sahibi oldu
Aziziye'de düzenlenen "İş Makineleri Operatörlüğü Kursu" tamamlandı
Büyükşehir’de eğitim seferberliği
Büyükşehir Belediyesi’nin, il genelinde sürdürdüğü okulların bakım ve ...
Su Ürünleri tesisleri beğeni topladı
Uluslararası kongreye katılmak üzere Erzurum’a gelen akademisyenler Atatürk ...
 
Eğitim bazında Erzurum’da bir ilk
Eğitim alanında yapılan bu çalışmaların önemli olduğunu belirten Vali ...
TÜBA Başkanından Erzurum’a övgü
Acar: “Atatürk Üniversitesi’nin bende çok ayrı bir yeri var. Üniversiteyi ...
Erzurum MEM’de taşımalı eğitim gündemi
Erzurum İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Yaşar Yıldırım Başkanlığında, ...
 
Erzurum İş Sağlığı’na yoğunlaştı
M.COŞKUN-Erzurum’da 5’incisi düzenlenen İş Sağlığı Eğitim Seminerleri, ...
Bilim Eğitiminde ATAÜNİ açılımı
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Bilim Eğitimi Programı II. Uygulamalı ...
‘BEAH’ta, öncelik eğitim’
Bölge Eğitim ve Araştırma Hasta¬nesinde yapılan Sağlık Bakanlığı onaylı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva