ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>EĞİTİM
10 Temmuz 2015 Cuma - 17:56

Tercihler uzatıldı, Tanıtım Günlerine ilgi sürüyor

Tercih sürecinin 16 Temmuz’a kadar uzatılmasıyla rahat bir nefes alan adaylar üniversite tanıtım günlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Tercihler uzatıldı, Tanıtım Günlerine ilgi sürüyor

Tercih sürecinin 16 Temmuz’a kadar uzatılmasıyla rahat bir nefes alan adaylar üniversite tanıtım günlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Veli ve öğrencilerden gelen yoğun talep üzerine 2015 ÖSYS tercih yapma süresi 2 gün daha uzatıldı. Kafası karışık adaylar tercihler için Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitesi İstanbul Aydın Üniversitesi’nin yolunu tuttu. Üniversite öğrencisi adaylarının yoğun ilgi gösterdiği üniversite tanıtım günlerinde konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Değerli öğrencilerimiz uzun bir maratonun ardından üniversite kapısına geldiler ve ellerinde bir puan var. Şimdi puanın fakülteye dönüştürülme evresindeyiz” dedi.

AYDIN’IN TAVSİYESİ

Tercih aşamasında öğrencilere 4 tavsiyede bulunan Dr. Mustafa Aydın, tavsiyelerini şöyle sıraladı: “Bu aşamada adaylara ilk tavsiyemiz; yarından sonra da var olacak bir mesleği seçmeleri yönünde. Yani moda meslek, ölen meslek ya da arz ve talep görmeyen bir mesleği seçmesinler. Diğer unsur; seçilecek mesleğin kişiye ciddi bir ekonomik girdi sağlaması lazım. Yani mesleğimizden elde edeceğimiz kazanç hem bizim hem de sorumlu olduğumuz insanların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde olmalı. Bir başka unsur seçeceğimiz mesleği onur ve şerefle taşımamızdır. ‘Siz ne iş yapıyorsunuz?’ diye sorduklarında ne cevap verirseniz verin onurla taşıyabileceğiniz bir cevap olsun. Ve son olarak da sevdikleri meslekleri seçsinler. Bu 4 unsur çok önemli.”

SEKTÖREL AÇIDAN MESLEKLER

Sektörel açıdan meslekler konusunda önerilerde de bulunan Dr. Mustafa Aydın, “Sektörün ihtiyaçları çok önemli. Bu ihtiyaçların başında; insanın var olduğu müddetçe her zaman yemek zorunda olması geliyor. Yani gıda ile ilintili olan bölümler çok önemli. Gıda Teknolojisi, Gıda Lisans Programları, Gıda Hijyeni gibi çeşitli bölümler var. İkincisi, insanlar var olduğu müddetçe sağlık da var olacaktır. Sağlık ile ilgili tüm bölümler de ön plana çıkıyor. İnsanların yaşam kalitesi artıyor. Yaşam kalitesiyle beraber insanlar sağlığına daha çok önem veriyor. O zaman sağlıkla ilgili alanlarındaki bölümler çok önemli. Tıp, Diş Hekimliği, Hemşirelik, Optisyenlik, Onkoloji, Odyoloji, Fizyoterapi gibi birçok alan var. Bir diğer unsur, eğitim. Yine insanlar var olduğu müddetçe eğitim asla bitmeyecektir. Ve son olarak da sanayi devrimini geride bırakıp bilişim devrimini yaşadığımız için teknolojik alanlar çok önemli hale geldi. Sıralayacak olursak; gıda, sağlık, eğitim ve teknolojik alanlarını tüm öğrencilere öneriyorum” açıklamalarını yaptı.

Tercih edilecek üniversitenin mutlaka yerinde görülmesi gerektiğine vurgu yapan Aydın, “En doğru tercih, tercihinizi yerinde görmektir. Bugünlerde öğrenci adaylarımız yüzlerce üniversite arasından hangisini seçeceği konusunda kararsızlık yaşıyor. Bunun için farklı alanlardan bilgi ediniyorlar. Erzurum’dan İstanbul’daki bir üniversiteyi, Ankara’dan İzmir’deki bir üniversiteyi seçiyor olabilirsiniz. Lütfen hayatınızın geleceğini şekillendireceğiniz eğitim kurumları için birkaç gününüzü ayırın ve okulu görün. O üniversitenin teknolojik altyapısını, bilişim altyapısını, fiziki yapısını, akademik kadrosunu, sosyal iklimini, uluslararası bağlantılarını, o üniversitenin mezunlarının sektörde nasıl iş bulabildiklerini ve rağbet görüp görmediklerini öğrenin. Tüm bunları araştırarak o üniversite hakkında kanaat belirtmelerini bütün öğrencilerimize ısrarla söylüyorum” diye konuştu.

 

 
Erzurum’da başladı, Gaziantep’te devam etti
 
Emniyet uyardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler, Eğitim İlçesi olma sürecinde
Pasinler Kaymakamı Ali Ada, ilçede temelleri atılan ve yapımı devam eden ...
ATAÜNİ’de Uluslararası Gün
Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Kültürlerarası Köprü Uluslararası Yaz Okulu” ...
Doğu Eğitim Vizyonuna yeni destek
Bingöl’de büyük bir ihtiyaç olarak görülen Kız İmam Hatip Okulu, Rabia ...
 
Sözlü’den Atatürk Üniversitesi nostaljisi
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Hüseyin Sözlü, Erzurum Atatürk Üniversitesi ...
ATAÜNİ Tercih Danışma Noktası hizmette
Atatürk Üniversitesi tercih danışma noktası oluşturarak, öğrenci adaylarına ...
Mühendislik Fakültesi’nden akreditasyon başarısı
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik, MÜDEK tarafından, ...
 
Koçak'tan Kış Sporları Enstitüsü müjdesi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, iftar yemeğinde, ...
Koçak’tan üniversite kuran üniversite vurgusu
Ulusal bir kanalda yayınlanan,” Üniversite Tercihleri” adlı programa katılan ...
Ören’den duygusal veda
2015 Bahar döneminde emekliye ayrılan, İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva