ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>TÜRKİYE
5 Ekim 2015 Pazartesi - 01:45

‘Temel vizyonumuz huzur ve istikrar’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Huzur ve istikrar, 1 Kasım seçimlerinde temel vizyonumuzdur. Büyük Türkiye, yeni Türkiye, demokratik Türkiye vizyonu, 1 Kasım seçimlerinin temel vizyonudur" dedi.

‘Temel vizyonumuz huzur ve istikrar’

Davutoğlu, ATO Congresiumda, "Seçim Beyannamesi Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 7 Haziran'dan bu yana yaşananları milletin gördüğünü, ağızlarından dışlayıcı tek bir kelimenin çıkmadığını, gerilim üreten tek bir söylem ortaya koymadıklarını, kimseyi dışlamadıklarını söyledi.

Bütün partilerle eşit şartlarda koalisyonun nasıl yapılacağının yollarını araştırdıklarını, özellikle CHP ve MHP ile yapılan görüşmelerde bütün yolları denediklerini anlatan Davutoğlu, CHP ile son derece medeni istikşafi görüşmeler yaptıklarını hatırlattı.

Bu görüşmelerin sonuçsuz kalmasının AK Parti'nin iradesizliği veya herhangi bir müdahalesi sebebiyle olmadığına dikkati çeken Davutoğlu, "Temel sebebi, görüşmeler esnasında eğitim ve dış politika alanında birbirinden yüz seksen derece farklı görüşlerle bir onarım hükümetinden bahsedilmesidir. CHP onarım hükümeti diyince ben Sayın Kılıçdaroğlu'na da söyledim, 13 yıl AK Parti iktidarları yıpratmadılar ki onarıma ihtiyaç duyulsun" dedi.

Davutoğlu, anayasanın öngördüğü ve sorumluluk verdiği bu hükümete katılma konusunda CHP ve MHP'nin çekindiğini, olumsuz tavır sergilediğini söyledi. Tespit ettikleri bakan adaylarına gönderdikleri mektuplara çok ciddi bir mahalle baskısı uygulandığını dile getiren Davutoğlu,  şöyle devam etti:"MHP'den şu anda aramızda olan Sayın Tuğrul Türkeş dışında elini taşın altına koyan, bu zor günlerde ülke sorumluluğu için görev almak isteyen babayiğit çıkmadı. Bize verilen görev, sükunetle ve suhuletle ülkeyi seçime götürme görevidir. Davetimizi ilettiğimiz milletvekili arkadaşlarımızla 'gelin birlikte anayasal zorunluk hükümeti kuralım' dedik ama olmadı. Çünkü CHP ve MHP mahalle baskısı uyguladı. HDP ise iki bakan katıldı onlarda bir ay sonra dağ baskısıyla hükümetten çekildiler. Bize mahalle baskısına dağ baskısına direnemeyenler değil gerektiğinde ülke için her türlü fedakarlığı yapabilecek olanlar lazım."

"AK PARTİ MİLLETİN SESİ, TEMSİLCİSİ OLDU"

Davutoğlu, 7 Haziran'dan bu yana Türkiye'de hükümet boşluğu olmadığını, bunda AK Parti'nin ülke yönetme sorumluluğu, bilinci ve ahlakı olduğunu ifade etti.

Davutoğlu, şöyle dedi:"Geleceğimiz adına, istikrarımız adına ülkenin yegane umudunun AK Parti olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Yeni bir seçime giderken Türkiye'yi geleceğe taşıyacak vizyona, ilkelere, programa, projelere, enerjiye, kararlılığa ama en önemlisi aşka sahip olan yegane parti AK Parti'dir. Biz sadece hedefler belirlemiyoruz, bu hedeflere ulaşma yolunda geçmiş 13 yılın somut atılımlarını teminat olarak ortaya koyuyoruz. Huzur ve istikrar, 1 Kasım seçimlerinde temel vizyonumuzdur. Büyük Türkiye, yeni Türkiye, demokratik Türkiye vizyonu, 1 Kasım seçimlerinin temel vizyonudur. AK Parti kurulduğu günden beri, sadece ve sadece milletin sesi, milletin temsilcisi olmuştur. AK Parti bugüne kadar statükonun değil, vesayetin değil; değişimin, reformların, sessiz kitlelerin sesi olmuştur. Dünyada da sessiz masumların gür sesi AK Parti ve AK Parti'nin yönettiği Türkiye Cumhuriyeti devleti olmuştur."

Geleneği sürdürdüklerini ve tazelendiklerini belirten Davutoğlu, "Hz. Mevlana'nın dediği gibi yeni bir güne doğar, yeni şeyler söyler, dünden güç alır yarına her sabah yeni bir aşkla başlarız" diye konuştu.

2002 yılından itibaren Türkiye'yi ileriye taşıyacak vizyonlara imza attıklarını, her engeli aşıp milli iradeyi egemen kıldıklarını anlatan Davutoğlu, siyasetlerini de yeniden gözden geçirip yenilediklerini, aynı kararlılıkla yolda yürüdüklerini vurguladı.

"ÜLKEYİ GELECEK VİZYONUNA AK PARTİ GÖTÜRECEK"

Davutoğlu, zaman içerisinde tarihin akışını okuyamayanların, toplum dinamizminin gerisinde kalanların siyasetin dışına atılacaklarını dile getirerek, geçmişte de tarihin akışını okuyamayan partilerin millete, insana, zamana döneme hitap edemediğini anımsattı.

AK Parti'nin zamana, mekana, insana selam durarak yola çıktığını belirten Davutoğlu, "Zaman bundan sonra bizim elimizdedir. Biz mekanı en iyi şekilde değerlendirir, insana hak ettiği onuru veririz. Dünya ve Türkiye siyasi örnekler bunu okuyamayanların başarısızlıklarıyla dolu. Ama AK Parti'yi özgür kılan, farklı kılan milletin değerleriyle uyumlu bir değişim ve yenilenme iradesini hayata geçirmiş olmasıdır" ifadesini kullandı.Milletin büyük desteğiyle 2002'de ülkeyi uçurumun eşiğinden aldıklarını bildiren Davutoğlu, bugünde bütün sıkıntıları aşarak ülkeyi gelecek vizyonuna AK Parti'nin götüreceğini söyledi.

Davutoğlu, AK Parti'nin söyleyecek sözü, yürüyecek yolu olan yegane parti olduğunu vurgulayarak, "Bizim söyleyecek sözümüz, yürünecek yolumuz, yapılacak işimiz var" dedi.Yeni bir seçim sürecine girildiğini hatırlatan Davutoğlu, gündemdeki en önemli maddenin, toplumsal barışın insanları arasındaki kardeşliğin güçlendirilmesi olduğunu söyledi. Davutoğlu, Türkiye'de 12 Eylül, 28 Şubat kalıntısı tüm yasakları ortadan kaldırarak milletin bütünleşmesine ve kardeşliğin tahkim edilmesine büyük çaba gösterdiklerini çok önemli mesafeler elde ettiklerine işaret etti.

Millet için bir toplumsal barış ve kardeşlik projesi olarak gördükleri çözüm sürecini başlattıklarını anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:"Ne yazık ki varlığını ve geleceğini teröre, çatışmaya, düşmanlığa bağlayan hain odaklar, bu toplumsal uzlaşmayı, kardeşliğin yaygınlaşmasını istemedi. Siyasetin çözüm arayışına menfur eylemlerle, bombalamalarla, zulümle son vermeye çalıştılar. 7 Haziran'dan bu yana terörist faaliyet içinde ki çeşitli odaklar, dış odaklarla iş birliği içerisinde huzurumuza, güvenimize, istikrarımıza yönelik saldırılarda bulundular. 27 Haziran'dan sonra geçen sene Kurban Bayramı'nı bize zehir edenler bu sene de Ramazan Bayramı'ndan itibaren 20 Temmuz'da harekete geçtiler. Dışarıdan aldıkları talimatlarla birtakım nifak odaklarının telkinleriyle önce Suruç'ta, DEAŞ 32 vatandaşımızı katletti. Aynı gün bölücü terör örgütü Adıyaman'da bir askerimizi şehit etti. DHKP-C sokaklarda silahlı gösteri yapmaya kalktı, iki polisimiz evinde hunharca katledildi. Bu puslu havayı seven çakallar, zannettiler ki ülke sahipsizdir, 7 Haziran'dan sonra yönetim boşluğu söz konusudur."

23 TEMMUZ

Davutoğlu, 23 Temmuz'da yaptıkları güvenlik zirvesi sonrasında bütün güvenlik birimlerine net bir talimat verdiklerini belirterek, "Madem ki bu nifak odakları bize savaş ilan etmiştir, madem ki DEAŞ'ndan bölücü terör örgütüne kadar bütün çakallar, hainler meydana çıkmış, bizim istiklalimizi, özgürlüğümüzü, bizim demokrasimizi tehdit etmektedir. İşte bütün o odaklara haddini bildirmek sizin temel görevinizdir" diye konuştu.

O günden bugüne güvenlik birimlerinin, büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla bütün terör odaklarının hadlerini bildirdiğini, demokrasiyi, özgürlükleri, ülkenin ve milletin birliğini teminat altına alacak adımları attığını ifade eden Davutoğlu, buna "huzur ve demokrasi operasyonu" dediklerini, çünkü bu terör örgütlerinin, huzuru ve demokrasiyi hedef aldıklarını vurguladı.

Terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlara, şehit olan güvenlik görevlilerine Allah’tan rahmet dileyen Başbakan Davutoğlu, yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz etti.

"Bizim kardeşlik adına barış adına sergilediğimiz hüsnüniyeti, sabrı yanlış yorumlayanlar, vatandaşlarımızın ve güvenlik güçlerimizin karşısında bir tehdit unsuruna dönüştüler" ifadesini kullanan Davutoğlu, bu tehdit unsurlarına da hak ettiği cevabı verdiklerini ve çok net bir ayrımla teröristi ve teröristleri, masum vatandaşlardan ayırarak hak ettikleri cevabı verdiklerini kaydetti.

"DİYARBAKIRLI KARDEŞİMİN GÖZÜNDE BU ÜLKENİN KARDEŞLİK IŞIĞINI GÖRDÜM"

Başbakan Davutoğlu, kendisini derinden etkileyen iki hatırasını paylaşmak istediğini ifade etti.

Kurban Bayramı'ndan önce arefe günü Konya’da bulunduğunu, daha sonra gece Diyarbakır'a geçtiğini belirten Davutoğlu, Diyarbakır Ulucami'de bayram namazı kıldığını anlattı.

"O ne güzel mekandır. O Bursa Ulucami'nin kardeşi olan Diyarbakır Ulucami de ne manevi bir atmosfer vardır" değerlendirmesini yapan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:"Namaz sonrasında musafaha esnasında binlerce Diyarbakırlı kardeşim, kulağıma eğilerek, 'Sayın Başbakanım, Allah sizden razı olsun, bunlara hadlerini bildirin. Allah, devletimize ve milletimiz zeval vermesin' diye dua etti. Kucaklaştığım her Diyarbakırlı kardeşimin gözünde bu ülkenin kardeşlik ışığını gördüm. Namaz sonrası olduğu için terinde kardeşliğimizin terini duydum, hissettim. O terler, ne mübarek terlerdir ki omuz omuza aynı safta duranların terleridir. O terler, ne mübarek terlerdir ki bundan sonra da bir ve bütün Türkiye Cumhuriyeti'ni yükseltecek olan terlerdir.

Hemen onun sonrasında bu hain çetelerin bir çorbacıda katlettiği garson Şeyhmus ile orada çorba içen Osman beyin aileleriyle buluştuk. Bu da şunu gösteriyor ki terör en çirkin iğrenç yüzünü bu katliamlarda bir şekilde gösteriyor. Onlar da aynı şekilde niyazda bulundular. Kardeş kavgasını körüklemek isteyen bu çetelere karşı en yüksek gür sada, milletin her kesiminden Türkiye’nin doğusundan batısından, kuzeyinden, güneyinden gelen sada olacaktır. "

"BÜTÜN SİLAHLAR GÖMÜLENE, ÜZERİNE BETON DÖKÜLENE KADAR BU MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Daha sonra Yüksekova’ya geçtiğini vurgulayan Davutoğlu, Dağlıca'da şehit olanların silah arkadaşlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldiğini, karavanaya birlikte kaşık salladıklarını aktardı.

"Onlarda da bu ülkenin birliği ve beraberliği için mücadele azmini ve kararlılığını gördüm" ifadesini kullanan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bütün Mehmetçiklerimizin, polislerimizin alnından öpüyorum. O bayram günü ailelerinden uzakta, ülke savunmasında bulunan bu kardeşlerimizin alnından öpüyorum. O bayram günü bizi bağrına basan Diyarbakırlı kardeşlerimizin alnından öpüyorum. Bu topraklarda kardeşliği egemen kılacağız. Devletimiz, vatandaşlarımıza yönelik her türlü tehdidi bertaraf edecek güç ve kararlılıktadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın ve kimse başladığımız işi yarım bırakacağımız vehmine de kapılmasın.

Kamu düzeni ihdas edilene, bütün silahlar gömülene, üzerine beton dökülene kadar bu mücadelemiz sürecek. Bu milletin birliğine, insanlarımızın kardeşliğine yönelen her türlü tehdide karşı dimdik ayaktayız. Sırtını dağa yaslayan, dağdan aldığı emirle siyaset yapanların aramıza nifak tohumları ekmesine, bin yıllık kardeşliğimizi zedelemesine kesinlikle vermeyiz."

Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:"Terörün arkasındaki hain odaklar, çözümden rahatsız olan odaklardır. Bu engeli ortadan kaldıracak ve kardeşliğimize helal getirmeyecek şekilde bütün ülkeyi bütünleştirecek, toplumsal uzlaşı çalışmalarına devam edeceğiz. Aslolan milli birlik ve kardeşlik projesiyle, daha sonrasıyla Çözüm Süreci'yle tesis etmeye çalıştığımız barış iklimidir, özgürlüklerdir, kardeşliktir, huzurdur, güvendir, refahtır, ezeli ve ebedi birliğimizdir. Bizi birbirimize dost kılan, kardeş kılan, eş kılan, gönüldaş kılan, arkadaş kılan değerlerimizden bir an dahi vazgeçmeyeceğiz. Aynı kıbleye yönelenlerin kıblesini değiştirmeye, kimse muktedir olamayacaktır."

Bu kardeşliği 13 yıldır yürüttükleri demokratik siyasetin izinde özgürlükçü yeni bir anayasa ile hukuki bir zemine kavuşturarak pekiştireceklerine vurgu yapan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye’nin son 13 yılda yaptığı bütün atılımlarla elde ettiği büyük kazanımlarla asla bunlardan geri dönmeden yola devam edeceğiz. Bizim için aslolan milli birlik ve kardeşliğimizdir. Bizim için aslolan ülkenin bütün sorunlarına çözüm bulma irademizdir. Herkes emin olsun ki bu iradenin yegane siyasi temsilcisi dün olduğu gibi bugün de yarın da sadece AK Parti’dir" diye konuştu.

"İSTİYORLAR Kİ BU MİLLETİN ÇOCUKLARI BİRBİRİNE DÜŞMAN OLSUN,."

Başbakan Davutoğlu, demokrasiyi her türlü vesayet girişimlerinden, her türlü kirli oyundan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da koruyacaklarını bildirdi.

Şartlar ne olursa olsun adaletten, hak ve özgürlüklerden en ufak bir taviz vermeyeceklerini belirten Davutoğlu, "Biz şunu çok iyi biliyoruz. Bugün oynanan bütün bu kirli oyunların arkasındaki temel hedef, Türkiye'yi yolundan çevirmek, yürüttüğümüz, büyüttüğümüz, yeşerttiğimiz büyük Türkiye idealine duraksama, duraklama verdirmek çabalarıdır. İstiyorlar ki bu milletin çocukları birbirine düşman olsun, birbirleriyle kavga etsinler..." ifadelerini kullandı.

Bunların, genç fidanların özgürce serpilip büyümesini, çocukların muhabbetle kucaklaşmasını engellemek için yapıldığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:"Hedef Türkiye’dir, hedef milletimizdir,  hedef genç nesillerdir. İşte şimdi hedef edinilen bu milletin birliği ve beraberliğinin adresi de AK Parti’dir. Hedef asırlardan bu yana nice büyük medeniyetler inşa ederek gelen birliğimiz ve kardeşliğimizdir. Herkesin kendine aidiyet bağlarıyla bağlı hissettiği her insanımızın hiçbir ayırıma uğramadan mutlu yaşadığı bir Türkiye’yi bunlar istemiyorlar. Çünkü o huzurlu, o güvenli, o aydınlık Türkiye'de şiddetten beslenenlere ekmek yok, terörden beslenenlere nefretten, öfkeden beslenenlere ekmek yok.  Bölgesinde güç sahibi olan, kendi kararlarını kendi alan, her türlü zulme karşı baş kaldıran bir Türkiye istemiyorlar."

"Biz kimse yokken Somali’de vardık, işte biz, kimse yokken Arakan'da, Afrika çöllerinde vardık, Afrika çöllerindeki kardeşlerimize ulaşırdık"

Konuşmasında Birleşmiş Milletler'de (BM) Filistin devletinin bayrağının göndere çekilmesine de değinen Davutoğlu, şunları anlattı:"Dışişleri Bakanı iken sizler adına büyük mücadelelerin içinden geçtik. Ama hiçbir zaman unutmayacağım hatıralardan biri, 29 Kasım 2012'de BM Genel Kurulu’nda Filistin’in üye olmayan devlet statüsüyle tanınması oturumunda, Filistin adına konuşan tek dışışleri bakanı olarak Türkiye'nin ve sizin sesinizi orada yükseltmemdi.O gün orada o konuşmada demiştim ki, 29 Kasım 2012'de birileri istemese de bir gün Filistin bayrağı, bu binanın önünde dalgalanacaktır... Allah'a hamdolsun o konuşmayı yapan, sizler adına yapan bu kardeşiniz, geçtiğimiz gün de BM binasının önünde Mahmud Abbas'ın, Filistin Devlet Başkanı'nın hemen yanında o bayrağın göndere çekilmesine şahit oldu. Bu gözler onu gördü ya, inşallah bir gün o bayrağın Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da dalgalanmasını da hep beraber göreceğiz."

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Birçok vesileyle Mahmud Abbas hep bunu söyledi. O gün dedi, 'BM Genel Kurulu'nda birçok İslam ülkesi dışişleri bakanını gözlerim aradı. Hiç kimse yoktu, ama siz vardınız. Kimsenin olmadığı yerde olan size, AK Parti’ye, Türkiye’ye teşekkür ediyorum' dedi. İşte biz kimse yokken Somali’de vardık, işte biz, kimse yokken Arakan'da, Afrika çöllerinde vardık, Afrika çöllerindeki kardeşlerimize ulaşırdık. İşte biz AK Parti hareketi sadece Türkiye'nin değil, insanlığın onurunun, vicdanının hareketidir. 1 Kasım seçimleri de sadece Türkiye'nin kaderini değil, yönünü Türkiye'ye dönmüş Filistin'in, Suriye'nin bütün mazlum milletlerin kaderini tayin edecek bir seçimdir. Onun için 7 Haziran günü, tek başına iktidar olamadığımız zaman Bosna'dan, Üsküp'ten, Filistin'den, Suriyeliler'den gelen nice mesajlara dökülmüş göz yaşlarını hala zihnimizde tutuyoruz."

 
‘Yeni bir anayasa vaadediyoruz’
 
‘Bizde ayrımcılık, bölücülük yoktur’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Yeni bir anayasa vaadediyoruz’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da ...
Cumhurbaşkanı’ndan tarihi tespit
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Barış istiyorsak daima savaşa hazır olmalıyız. ...
Bakan Topçu’dan kararlılık mesajı
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, bölücü terör örgütüyle mücadelenin ...
 
Cumhurbaşkanı G-20’ye seslendi
Erdoğan, enerjiye erişim sağlanmadan, kalkınmadan, büyümeden, sağlıktan ...
Şehit Akbaş dualarla uğurlandı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, yaklaşık bir ay önce terör örgütü PKK’nın özel ...
Şehid annesi oğlunu uğurladı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında mayın patlaması ...
 
Şehidin kızı, annesinin gözyaşlarını sildi
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün sabah PKK'lı teröristlerin saldırısında ...
Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı var
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bize göre bugün Avrupa'nın Türkiye'ye her zamankinden ...
‘Filistinlilere selamlarımı iletiyorum’
Davutoğlu, "Bugün, bayrağın dalgalanması Filistin halkına bir ümit ışığı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva